Hétvégén nemcsak a hőséggel birkóztak a megye tűzoltói.

A rendkívül meleg időjárás hatással van a szúnyogok viselkedésére, a rovarok ilyenkor a szokásosnál később mutatnak aktivitást, tovább maradnak a növényzetben elrejtőzve. 

Születésnapi Társasjáték Fesztivállal ünnepli alapításának három éves évfordulóját a veszprémi Családi Társasjáték Egyesület.

Áldozatos, példamutató oktató- nevelő munkájukat ismerték el. 

Augusztus 30-ig, a nyári szünet idejére hétköznapokon életbe léptek a tanszüneti menetrendek.

Az érintett játékokat ne használják!

Elhelyezték a Veszprém Városi Sportuszoda alapkövét és időkapszuláját pénteken délután. Másfél év múlva csobbanhatunk az új létesítményben.

Csütörtökön elkezdődött a 7. Veszprémi Sörfesztivál. Vasárnapig válogathatunk a jóféle italokból és élvezhetjük a programokat.

Az új 300 négyzetméteres üzemcsarnok építése decemberben befejeződött, és további mintegy ezer négyzetméteren újították meg a gyár területét a társaság tájékoztatása szerint.

A motorvonat klimatizált, árnyékolt ablakokkal felszerelt. Engedélyezett sebessége eléri az óránkénti 120 kilométert.

A turisztikai igényeknek megfelelő menetrend kialakítása és annak hatékonyabb kommunikációja kapcsán együttműködést kötött a V-Busz, a Tourinform Veszprém és a Bakony és Balaton TDM.

A Mol 9 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát pénteken - értesült az MTI szerdán piaci forrásból.

Idén már 7256 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerdán az MTI-vel.

A veszprémi rendőrök szabálysértési feljelentéssel éltek vele szemben. 

Szerdán életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. A legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés ma 0 órától vasárnap éjfélig lesz érvényben.

Megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára.

A 8-as számú főúton, Hajmáskér térségében ütközött szalagkorlátnak egy személygépkocsi kedden délután.

A Veszprémi Ifjúsági Közalapítvány pályázatot ír ki veszprémi végzős középiskolások részére, Inter Rail bérlet elnyerésére a közalapítványi célok megvalósítása érdekében.

A zéró tolerancia ellenére 27 ittas járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök a hosszú hétvégén, közülük egy sofőr balesetet okozott.

Hétfőre is figyelmeztetést adott ki a nagyon erős UV-B sugárzás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

1. oldal / 162

Ezt már olvasta!?

Környezetszépítő munkák a temetőkben

Mintegy 3,5 millió forintot fordítottak a veszprémi temetők felújítására.

Bővült a szibériai kőszáli kecskék csapata

Egyre jobban dübörög a tavasz az Veszprémi Állatkertben. Németország fővárosából Berlinből érkezett hozzánk négy fiatal szibériai kőszáli kecske. 

Virágosítás holland módra

Hollandia, Németország és Ausztria után Veszprémbe érkezett és itt dolgozott az a különleges ültetőgép, melynek köszönhetően tavasszal virágszőnyeg borítja majd két parkunk gyepfelületét.

Bűnmegelőzési járőrszolgálatokat szerveztek a Bakonyban

Még mindig vannak olyanok, akik a parkoló autójukban szem előtt hagynak értékeket. 

Bábszínház a vásárcsarnokban

Egy drón is feltűnik majd.

Na-Bed