Kiürítették a Petőfi Színházat Fotó: katasztrofavedelem.hu/Csépányi-Barczi Petra

Kiürítették a Petőfi Színházat

Írta:  8200 Veszprém június 14 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Már fél órája tartott az előadás, amikor Oberfrank Pál színházigazgató félbeszakította a műsort kedd délelőtt. 

A veszprémi Petőfi Színház üzemi területén, a varrodában bejelzett a tűzjelző készülék. A nézők azonban nem tudták, hogy egy jól szervezett gyakorlat közepébe cseppentek - számolt be az eseményről a katasztrofavedelem.hu. 

A Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakközépiskola diákjai a jelzést követően fegyelmezetten elhagyták az épületet a tűzoltók kiérkezése előtt, és a Színházkertben gyülekeztek.

A veszprémi tűzoltók két fecskendővel vonultak a helyszínre, valamint riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. A tűzoltók felderítették a színházat, és összesen három vízsugárral rövid időn belül eloltották a feltételezett lángokat.

A gyakorlat végén Nádai Balázs tűzoltó őrnagy, a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka elmondta, hogy ez a gyakorlat nem csak a diákok számára volt tanulságos, de a tűzoltóknak is példaértékű volt. Felhívta a diákok figyelmét arra, hogy éles helyzetben maradjanak higgadtak, kerüljék a pánikot és mindenki a legrövidebb idő alatt, fegyelmezetten hagyja el az égő, füsttel telítődött épületrészt.

Miskey Tamás tűzoltó alezredes, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat parancsnoka felhívta a tanárok és egyben a színház munkatársainak figyelmét arra, hogy kiemelten fontos tudniuk, hogy hányan tartózkodnak az adott épületben. Nagy segítséget jelent a tűzoltóknak, ha pontos információt kapnak arról, hogy vannak-e bent rekedt emberek a termekben.

Nádai Tamás tűzoltó őrnagy, a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka és Gyurcsán László tűzoltó hadnagy a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „C” szolgálati csoportjának szolgálatparancsnoka az elvégzett tűzoltói munkát értékelte. Kihangsúlyozták a beavatkozás során végrehajtott feladatokat és a tűzoltás egyes momentumait.

A kedd délelőtti kiürítési gyakorlat elérte a célját, hiszen a diákok négy percen belül elhagyták az épületet, majd megismerhették a legfontosabb magatartási szabályokat, hogy egy éles helyzetben hogyan kell viselkedniük, hogy biztonságosan és épségben kijussanak az épületből.

Ezt már olvasta!?

Idén is csodálatos festést kapnak az épületek

A VeszprémFest felhívására közel 250 pályamunka érkezett. 

Videózás és pihenő a döntő előtt

Videózás, ebéd és pihenő vár az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapat játékosaira a Bajnokok Ligája 18 órakor kezdődő kölni döntője előtt.

Együtt mértünk a rendőrökkel

Véget ért a 24 órás „Speedmarathon”, aminek keretében Európa-szerte valamennyi sebességmérő üzemelt. Kilátogattunk egy mérőhelyszínre.

Tartalmas programok a Költészet napjához kapcsolódva

Versmondásért színházjegyet adnak a költészet napján Veszprémben.

35 ittas vezetőt fogtak a hétvégén

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén harmincöt ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük egy balesetet okozott.

Na-Bed