Sok munkát adott az eső Illusztráció: pexels.com

Sok munkát adott az eső

Írta:  8200 Veszprém július 25 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A tűzoltók a reggeli óráktól kezdve 26-szor vonultak ki káresetekhez Veszprém megyében - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Ezek zömmel a rövid idő alatt lehulló jelentős mennyiségű csapadék miatt történtek. A víz több helyen utcákat, pincéket, valamint lakóházakat öntött el. A laza talaj és a szél miatt több magas fa dőlt meg, valamint sok helyen nagy tömegű ágak hullottak az utakra, akadályozva ezzel a közlekedést. A káreseteket szivattyúk, kézi szerszámok, valamint motoros láncfűrészek használatával számolta fel a beavatkozó állomány.

Litéren a Templom utcában hirtelen felduzzadt a lakóházak közelében található vízfolyás, ami két családi ház épségét veszélyeztette. A helyiek ideiglenes gát építésére is felkészültek, azonban a helyszínre érkező katasztrófavédelmi és vízügyi szakemberek nem rendelték el a homokzsákos bevédést, mivel a vízszint a tetőzést követően gyorsan apadni kezdett.

Jásdon a Poós vízimalom 15 négyzetméteres pincéjében állt körülbelül 1,5 méteres víz. Itt a pétfürdői hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével avatkoztak be. Bevonulás előtt a víz utánpótlását is sikeresen megszűntették.

A tűzoltói beavatkozást igénylő káreseteket a tűzoltók kivétel nélkül felszámolták, lakosságvédelmi intézkedésre sehol sem került sor. 

Ezt már olvasta!?

Átlagosan 40 ezer forintot költenek a magyarok karácsonyra

A lakosság fele 25 ezer forintnál kevesebbet költ el karácsonykor.

A kiegyezés korára történő méltó emlékezés fontosságára hívta fel a figyelmet újévi köszöntőjében a köztársasági elnök.

Csökkent az elkövetett bűncselekmények száma a part közelében

Fele annyi gépkocsit törtek fel a turisztikai szezonban a Balaton térségében, mint korábban, a garázdaságok száma azonban nőtt.

Egész napos sebességellenőrzést tart a rendőrség

A lehetséges helyszínekre sok állampolgári javaslat érkezett.

A szolgáltató marad, a számla azonban új lesz

Április 1-től megkezdi működését a már bejegyzett Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

Na-Bed