Sok munkát adott az eső Illusztráció: pexels.com

Sok munkát adott az eső

Írta:  8200 Veszprém július 25 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A tűzoltók a reggeli óráktól kezdve 26-szor vonultak ki káresetekhez Veszprém megyében - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Ezek zömmel a rövid idő alatt lehulló jelentős mennyiségű csapadék miatt történtek. A víz több helyen utcákat, pincéket, valamint lakóházakat öntött el. A laza talaj és a szél miatt több magas fa dőlt meg, valamint sok helyen nagy tömegű ágak hullottak az utakra, akadályozva ezzel a közlekedést. A káreseteket szivattyúk, kézi szerszámok, valamint motoros láncfűrészek használatával számolta fel a beavatkozó állomány.

Litéren a Templom utcában hirtelen felduzzadt a lakóházak közelében található vízfolyás, ami két családi ház épségét veszélyeztette. A helyiek ideiglenes gát építésére is felkészültek, azonban a helyszínre érkező katasztrófavédelmi és vízügyi szakemberek nem rendelték el a homokzsákos bevédést, mivel a vízszint a tetőzést követően gyorsan apadni kezdett.

Jásdon a Poós vízimalom 15 négyzetméteres pincéjében állt körülbelül 1,5 méteres víz. Itt a pétfürdői hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével avatkoztak be. Bevonulás előtt a víz utánpótlását is sikeresen megszűntették.

A tűzoltói beavatkozást igénylő káreseteket a tűzoltók kivétel nélkül felszámolták, lakosságvédelmi intézkedésre sehol sem került sor. 

Ezt már olvasta!?

Jövőre 80 milliárd forinttal marad több a lakosságnál az adócsökkentéseknek köszönhetően

A legtöbb magánszemély helyett az adóhivatal készíti el a személyi jövedelemadó bevallását.

Tovább bővült a lakáspiac, folytatódott az áremelkedés

2016. I-III. negyedévében a használt lakások piacán 10 százalékos tiszta áremelkedés következett be a megelőző év átlagos árszintjéhez képest.

Lemondott Kálomista Gábor

Lemondott Kálomista Gábor, a veszprémi férfi kézilabdaklubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója azután, hogy a magyar csapat kilencgólos előnyről elveszítette vasárnap a Bajnokok Ligája döntőjét.

Rácsfüggöny a mélygarázs bejáratánál

Ismét felkerült a rácsfüggöny a Szeglethy utcai mélygarázs bejáratához.

Hosszabbított nyitva tartás a temetőkben

A VKSZ Zrt. Temetőgondnoksága igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy mindenszentek alkalmából méltó módon tudjunk emlékezni elveszített szeretteinkre.

Na-Bed