Sok munkát adott az eső Illusztráció: pexels.com

Sok munkát adott az eső

Írta:  8200 Veszprém július 25 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A tűzoltók a reggeli óráktól kezdve 26-szor vonultak ki káresetekhez Veszprém megyében - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Ezek zömmel a rövid idő alatt lehulló jelentős mennyiségű csapadék miatt történtek. A víz több helyen utcákat, pincéket, valamint lakóházakat öntött el. A laza talaj és a szél miatt több magas fa dőlt meg, valamint sok helyen nagy tömegű ágak hullottak az utakra, akadályozva ezzel a közlekedést. A káreseteket szivattyúk, kézi szerszámok, valamint motoros láncfűrészek használatával számolta fel a beavatkozó állomány.

Litéren a Templom utcában hirtelen felduzzadt a lakóházak közelében található vízfolyás, ami két családi ház épségét veszélyeztette. A helyiek ideiglenes gát építésére is felkészültek, azonban a helyszínre érkező katasztrófavédelmi és vízügyi szakemberek nem rendelték el a homokzsákos bevédést, mivel a vízszint a tetőzést követően gyorsan apadni kezdett.

Jásdon a Poós vízimalom 15 négyzetméteres pincéjében állt körülbelül 1,5 méteres víz. Itt a pétfürdői hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével avatkoztak be. Bevonulás előtt a víz utánpótlását is sikeresen megszűntették.

A tűzoltói beavatkozást igénylő káreseteket a tűzoltók kivétel nélkül felszámolták, lakosságvédelmi intézkedésre sehol sem került sor. 

Ezt már olvasta!?

Balaton Bajnokság hatvanadszor

Még lehet szintet teljesíteni az augusztusi felnőtt atlétikai Európa-bajnokságra a július 21-én megrendezendő Balaton Bajnokságon.

Közösen keresték fel a nyugdíjasokat

A Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója elkísérte a Cholnoky lakótelepen kézbesítő postást a körútjára kedden.

Lángra kapott a NAV épülete Veszprém belvárosában

Péntek hajnalra eloltották a tűzoltók a Veszprém belvárosában égő irodaház lángjait.

Bakony ízek negyedszer

Az idei évben az Expo témája az egyik közkedvelt zöldségünk, a burgonya köré épül.

Közel háromezren futottak

Az utóbbi idők legsikeresebb veszprémi futófesztiválját rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szombat délelőtt.

Na-Bed