Háziorvosként mutatkozott be az idős asszonynak

Írta:  8200 Veszprém augusztus 18 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hatszázezer forintért térítésmentes közgyógyellátást ígért a csaló.

Egy idős nő ellen elkövetett csalás gyanúsítottját állították elő a Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozói - írja a police.hu.

Balatonfőkajáron 2016. április 22-én egy idős nőtől pénzt csalt ki egy ismeretlen személy. A 76 éves néni elmondta, hogy a számára ismeretlen nő lakásán kereste fel és az új háziorvosként mutatkozott be. Az ismeretlen nő hatszázezer forint megfizetéséért cserébe térítésmentes közgyógyellátást és a nála lévő ajándék átadását ígérte. A néni elmondta, hogy nincsen szüksége közgyógyellátásra, de alkuba bocsátkoztak és végül a háziorvosként bemutatkozó nő megelégedett mintegy ötvenezer forint előleggel, amelyet ígérete szerint egy hét múlva a rendelésen visszaad. Az ismeretlen nő távozása után a néni érdeklődött a polgármesteri hivatalban az orvosváltásról. Ekkor szembesült vele, hogy csalás áldozata lett.

A nyomozás során begyűjtött adatok alapján a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai 2016. augusztus 16-án azonosították és előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható nőt. A 41 éves sárkeresztúri H. M. ellen csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. H. M. egy ellene folytatott másik büntetőeljárás miatt már előzetes letartóztatását tölti.

Ezt már olvasta!?

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Hajnali 2-kor kell 3 órára állítani az órákat.

A miliő megköveteli a minőséget

Jó hangulatban telt a 4. Veszprémi Sörfesztivál első napja, aminek hétvégi programjában műsorváltozásra kell számítani.

Fittyet hány az időjárás a hétvégére

A napos pénteken borult szombat követi, esővel.

Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt..

Na-Bed