Húszméteres lángok Herenden Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Húszméteres lángok Herenden

Írta:  8200 Veszprém szeptember 26 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tűz keletkezett egy bútorgyártó csarnokban Herenden, a vasúti átjáró után hétfőn délelőtt. Sikerült eloltani a tűzet. 

A lángok hamar továbbterjedtek az épületben, ahol rengeteg éghető anyagot tároltak, a közel kétezer négyzetméteres épület teljes terjedelmében húszméteres, hatalmas lángokkal ég - közölte a katsztrófavédelem. 

A tűz egyelőre folyamatosan terjed, a nagy erőkkel a helyszínre riasztott tűzoltók nyolc vízsugárral dolgoznak a továbbterjedés megakadályozásán. A helyszínre Veszprémről, Ajkáról és Balatonfűzfőről összesen öt tűzoltórajt, valamint két vízszállítót és egy magasból oltani képes létrás szert riasztottak, valamint a helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobil labor is.

 

Frissítve:

Több órás megfeszített munkával, habosított vízsugarak segítségével oltották el a tűzoltók a herendi vasútállomás közelében még délelőtt kigyulladt 2000 négyzetméteres bútorgyártó csarnokot.

Veszprémből, Balatonfűzfőről és Ajkáról vonultak tűzoltóegységek a helyszínre, Veszprémből, Ajkáról és Pápáról az oltóvizet szolgáltató vízszállítók érkeztek, a munkálatokat egy magasból oltani képes létrás szer is segítette és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

A mobil labor méréseket végzett, amelyek nem mutattak ki veszélyes anyagokat a levegőben.

Az oltást az épületben tárolt rengeteg éghető anyag és a nagy füst nehezítette. A habosított vízsugarakkal végül a matracok tüzét is sikerült megfékezni, így a tűz más épületekre nem terjedt át. A tűz által nem érintett anyagokat ezekben a percekben is folyamatosan mentik az épületből, a tűzben senki sem sérült meg.

A műveleti szolgálat tűzvizsgálati eljárás keretein belül vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit. Az utómunkálatok több órát vesznek igénybe.

Ezt már olvasta!?

Vasárnap ellepik a futók Veszprémet

Több ezer futót, kocogni vágyót, érdeklődőt vár a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a vasárnapi programra, az Euronics-Rotary Futónapra.

Egy nemzet addig marad fenn, amíg őrzi hősei emlékét

Az erkölcsi győzelem soha nem lehet az elnyomóké, a megszállóké.

Emelkedik az üzemanyagok ára

A Mol Nyrt. bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán - értesült piaci forrásokból az MTI.

Veszprém, a jövő biztonsága

Ezen a néven futott projekt a megyeszékhely biztonságosabbá tétele érdekében. 

Javier Sabaténak csak a tavalyi BL-döntő miatt van hiányérzete

A következő szezont kihagyom - nyilatkozta a Telekom Veszprém távozó vezetőedzője.

Na-Bed