Gyakran szóltak a szirénák az elmúlt hétvégén Illusztráció

Gyakran szóltak a szirénák az elmúlt hétvégén

Írta:  8200 Veszprém november 07 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Több közúti balesethez, illetve egy vegyi üzemnél történt kisebb üzemzavarhoz riasztották a tűzoltókat az elmúlt hétvégén Veszprém megyében.

Szombaton kevéssel hajnali négy órát követően érkezett jelzés a megyei tevékenység irányítási központba, mely szerint egy pétfürdői veszélyes üzemben ammónia szivárgás történt. A helyszínre a pétfürdői, a balatonfűzfői, a veszprémi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik a felderítés követően az üzem létesítményi tűzoltóival közösen, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetésével porlasztott vízsugárral kezdték hígítani a veszélyes anyagot. A helyszínen tartózkodó szakemberek pedig nyomás csökkentették, illetve leürítették az érintett tartályt ennek köszönhetően a szivárgás rövid idő alatt megszűnt.

A katasztrófavédelmi mobil labor ez idő alatt folyamatosan méréseket végzett a településen, amelyek adatai nem jeleztek a lakosságra veszélyes káros anyag koncentrációt, ezért lakosságvédelmi intézkedés elrendelésére nem volt szükség. A sikeres beavatkozás kapcsán elmondható, hogy az elmúlt időszakban tartott rendszeres közös gyakorlatoknak és üzem bejárásoknak köszönhetően mind a létesítményi, mind pedig a hivatásos tűzoltók, valamint a helyi szakemberek is pontosan és precízen dolgoztak együtt a káresemény felszámolásán.

A hét utolsó napján az őszies időjárás miatt történt több anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset a megye útjain.

 Az út menti árokba borult egy személygépjármű a 71-es főút Balatonkenesét Balatonfűzfővel összekötő szakaszán tegnap délután. A jármű áramtalanítását és műszaki mentését a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók végezték. A baleset során senki sem sérült meg.

Kevéssel a balatonkenesei balesetet követően ugyancsak az út menti árokban állt meg egy kisteherautó a 82-es főút eplényi szakaszán. Ebben a balesetben sem sérült meg senki, a jármű azonban forgalmi akadályt képezett, melyet a zirci önkormányzati tűzoltók szűntettek meg. A beavatkozás során az egység kerekeire állította, illetve áramtalanította a gépjárművet.

Vasárnap szintén ez időben történt egy újabb baleset, ezúttal Tótvázsony és Balatonszőlős között egy alsóbbrendű úton üközött össze két személygépjármű, aminek következtében az egyik az árokba sodródott, a másik pedig az útpálya egy részét elfoglalva akadályozta a forgalmat. Segítséget ebben az esetben a tótvázsonyi önkéntes tűzoltók nyújtottak, akik az áramtalanítást követően rövid idő alatt megszűntették a forgalmi akadályt.

A legsúlyosabb baleset a 8-as főúton történt, ahol a devecseri elágazóban rohant egymásba két személygépjármű. A balesethez az ajkai hivatásos és a devecseri önkéntes tűzoltókat riasztották, akik elvégezték az áramtalanítást és megszűntették a forgalmi akadályt. A balesetben a mentőszolgálat tájékoztatása szerint hárman könnyű sérüléseket szenvedtek - olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában. 

Ezt már olvasta!?

Verssel lehet fizetni a kávéért

Ma van a költészet világnapja, ebből az alkalomból egy vers kávéházi fizetőeszközzé változik.

Magas színvonalú bölcsődei elhelyezés

Elkészült az Aprófalvi Bölcsőde új pavilonja, ahol 24 gyermeket tudnak befogadni a közeljövőben.

A fesztiválhelyszínek sokkal biztonságosabbak, mint a szórakozóhelyek

Egy fesztiválon folyamatos a biztonság, hiszen egészségügyiek, biztonságiak nyújtanak azonnali segítséget - hangoztatta Zacher Gábor toxikológus.

Ennek ellenére továbbra is a főváros és tizenhárom megye több egészségügyi intézményében van részleges vagy teljes látogatási tilalom.

Jelentősen javult a fiatalok életminősége

Elkészült a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium épületegyüttes kollégiumi épületrészének energetikai felújítása.

Na-Bed