Tűz és füst a színházban Fotó: katasztrofavedelem.hu

Tűz és füst a színházban

Írta:  8200 Veszprém november 24 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprémi Petőfi Színházban gyakorlatoztak a megyeszékhely hivatásos tűzoltói kedden este.

A gyakorlat feltételezett káreseménye szerint a színház kellékraktárában egy mikrohullámú sütő meghibásodása miatt tűz keletkezett, aminek következtében intenzív füst képződés volt tapasztalható az érintett épületrészben. A veszprémi hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval és egy magasból mentő különleges szerrel vonultak a kárhelyszínre. A felderítéskor felvették a kapcsolatot a portaszolgálattal, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy az épületet a kiérkezésig huszonöten elhagyták, viszont a tűz és a füst által érintett kellékraktárnál bent rekedt emberekre kell számítani.

A kapott információk alapján az állomány tagjai egy sugár szerelése mellett megkezdték a felderítést, illetve a sérültek keresését, ezt követően pedig felkutatták a tűz pontos helyét. A beavatkozás során a tüzet két sugárral rövid idő alatt körülhatárolták és eloltották, majd a hő és füstelvezető nyílásokon keresztül megkezdték az épület átszellőztetését.

Nádai Balázs tűzoltó őrnagy, veszprémi tűzoltóparancsnok a gyakorlat zárásaként ismertette az állománnyal a beavatkozás tapasztalatait, feladatokat szabott, végül megfeleltre értékelte a gyakorlatot - számolt be az eseményről a katasztrófavédelem. 

Ezt már olvasta!?

Két magyar is van a világ leggazdagabb emberei között

A Forbes magazin kedden közzétett listája szerint már két magyar is van a világ dollár milliárdosainak listáján.

Észt gasztronómiai napok kezdődtek

A Finnugor Kulturális Főváros programsorozat rendezvényeinek sorát szeptember 1-4 között a gasztro-kultúra jegyében újabb esemény színesíti.

Kevesebb busz közlekedik Veszprém és Budapest között augusztus 20-ától

Folytatódik a vasúti és közúti személyszállítási menetrendek harmonizációja. Ajkáról szinte teljesen megszűnik a közvetlen buszközlekedés Budapestre.

Bevásárolt a lopott bankkártyával, lebukott

Vádemelési javaslattal zárták a veszprémi rendőrök a nyomozást egy 53 éves férfival szemben.

Óriás szoknyakifestő várta a kicsiket

Szülinapi óriás szoknyakifestő mókára hívta a gyermekeket a Gombrich Mester Művészeti Tanodája szombaton délelőtt a Kossuth utcán.

Bakony Média névjegykártya