Biztonságban az ünnepek alatt

Írta:  Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság december 04 2015 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A rendőrség az év végi ünnepek előtt idén is külön felhívja a lakosság figyelmét értékeik fokozottabb védelmére, az áldozattá válás elkerülésére. 

Ennek érdekében „Biztonságban az ünnepekben” címmel prevenciós programot is indított. Minden héten más-más témában ad tanácsot a fiatalok, az idősek és a családok számára alkalmi és trükkös lopások, betörések, a biztonságos vásárlás és bankkártya használat témakörben. A cél, hogy az állampolgárok az ünnepek idején se váljanak bűncselekmények áldozataivá. Advent idején az időseket célba vevő trükkös tolvajok, „ál-adomány” gyűjtők, illetve a bevásárlások alkalmával a legkisebb figyelmetlenséget is kihasználó alkalmi tolvajok jelentik a főbb veszélyforrásokat. Az ezek elkerülését szolgáló bűnmegelőzési programban részt vesz Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója, országosan ismert szerző, színész és rendező is, aki 2015. december 3-án 10 órakor Veszprém belvárosában, a 20 emeletes toronyházban a rendőrség munkatársaival és egy bűnmegelőzési kortárssegítővel közösen adott rövid megelőzési tanácsokat, kiadványokat az ott lakó szépkorúaknak.

Tanácsaink idősek számára az ünnepek során:

  • Ne engedjenek be idegent a lakásukba, adományok gyűjtése esetén, pénz átadás helyett kérjenek csekket, vagy számlaszámot és közben, ha kell, segítséget kérve győződjenek meg az adománygyűjtők hitelességéről!
  • Bevásárlás során pénztárcájukat ne tegyék a bevásárló szatyorban, vagy kosárban lévő áruk tetejére, hanem lehetőleg kabátjuk belső zsebébe, vagy kézitáskájukba, amit tartsanak szorosan testközelben!
  • Ne feledjék el, hogy a közüzemi szolgáltatók háznál nem vesznek át és nem is hoznak házhoz pénzt!
  • Bevásárláskor legyenek óvatosak a tömegben és a tömegközlekedéskor, táskájukat tartsák szorosan testközelben!

Ezt már olvasta!?

Éheztette kutyáját

Egy állatkínzás miatt indult nyomozást fejeztek be a veszprémi rendőrök.

Nevelőszülők napja az állatkertben

Több mint négyszázan fogadták el az intézmény meghívását. 

Újra és újra meg kell küzdenünk szabadságunkért

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából megemlékezést és koszorúzást tartottak a Dózsa téren szerdán délelőtt.

Nem jutott be a társasházba, ezért mindennek nekiesett

Két parkoló autót is megrongált a fiatal férfi Veszprémben.

Leengedett rácsnál is üzemel a parkolóház

Augusztus óta működik ez a rendszer a Bagolyvári Parkolóházban parkoló járművek védelme érdekében.

Bakony Média névjegykártya