Adománygyűjtőknek adták ki magukat

Írta:  8200 Veszprém december 11 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Öt személyt állítottak elő a veszprémi adventi vásárból - közölte a rendőrség.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint Veszprém belvárosában, a Kossuth utcában egy 20 éves és egy 29 éves budapesti nő, valamint egy 25 éves, egy 27 éves és egy 29 éves budapesti férfi 2016. december 7-én napközben adománygyűjtés ürügyén kértek készpénzt az adventi vásár látogatóitól.

Cselekményüknek azzal adtak hivatalos látszatot, hogy valótlanul egy fővárosi szervezet alkalmazottainak adták ki magukat, melyet egy hamisított irattal igazoltak. Az öt személyt az intézkedő járőrök elfogták, majd előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol ruházatuk átvizsgálása során készpénzt, nyugtákat, matricákat és könyvjelzőket találtak.

A veszprémi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a Budapestről érkezett két nőt és a három férfit. Az öt budapesti személlyel szemben csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Ezt már olvasta!?

Szobatársa bankkártyájával vett fel pénzt

A szobatársa bankkártyáját vette el egy 20 éves férfi. 

A Digi megvásárolja az Invitel lakossági üzletágát

A felek mintegy 43 milliárd forintos vételárban állapodtak meg.

Pénteken kezdődik a tanítás az iskolákban

Véget ér a két és fél hónapos nyári szünet.

Egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár volt a péntek esti müncheni lövöldözés elkövetője.

Ezekben a napokban nyilatkozhatnak az alkalmazottak arról, hogy ebben az évben milyen kedvezményekkel csökken a személyi jövedelemadójuk illetve adóalapjuk. 

Na-Bed