Az internet veszélyeiről tartottak előadást Fotó: police.hu

Az internet veszélyeiről tartottak előadást

Írta:  8200 Veszprém február 09 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A gyermekeknek szervezett bűnmegelőzési program során az internetezés veszélyeiről tartottak előadásokat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a 2016/2017. tanévben is folytatja a több mint húsz éve indított "Egy nap a biztonságért - egy nap az iskolában" című programját, melynek keretében felvilágosítást adnak a gyermekeknek mindarról, ami személyes biztonságukat és egészséges fejlődésüket elősegíti. A 2017. február 7-i „Biztonságosabb Internet Napja” világnap alkalmából több iskolát felkerestek a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, hogy a gyerekeket tanácsokkal, hasznos tudnivalókkal lássák el az internetezés témakörben.

A Várpalota-Inota Készenléti lakótelepen lévő iskolában a tanárok és a diákok is lelkesen fogadták az előadókat. Az alsó tagozatos gyerekek mesefilmeken keresztül tanulták meg, hogy az interneten milyen veszélyek leselkedhetnek rájuk, míg a felső tagozatosok előadásokon kaphattak ismereteket az internet használatával kapcsolatban.

A Pápai Rendőrkapitányság iskolarendőrei egy helyi középiskola és két közeli településen lévő általános iskola diákjait tájékoztatták az internethasználat veszélyeiről. Az egyenruhások prevenciós kisfilmek és a rendőrségi eljárásokból merített példák segítségével hívták fel a figyelmet arra, hogy a világhálón közzétett személyes adatok, valamint a meggondolatlanul feltöltött fotók növelhetik az áldozattá válás kockázatát.

Az Ajkai Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója és iskolarendőre két általános iskolában és egy szakképző iskolában, a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai egy általános iskolában és egy gimnáziumban tartottak prevenciós előadásokat, melyeknek témája a „Biztonságos Internet Naphoz” kapcsolódott. Az internethez köthető bűncselekmények elkerülése és az áldozattá válás megelőzése érdekében a Veszprémi Rendőrkapitányság előadói két helyi általános iskola felső tagozatos osztályában, illetve egy középfokú intézményben beszélgettek a gyerekekkel a világnap alkalmából.

A „Biztonságosabb Internet Napjára” való tekintettel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megelőzési előadói további oktatási intézményeket is felkeresnek, hogy foglalkozásokon, előadásokon kiemelt figyelmet fordítsanak e témának. 

Ezt már olvasta!?

Joulupukki a belvárosban várja a gyerekeket

Ismét hazánkba látogatott az igazi finn Mikulás, akivel szombaton a veszprémi gyerekek is találkozhatnak a belvárosban. 

Nem várható jelentős emelkedés a megbetegedések számában a következő 1-2 hétben

A szennyvizekben mért vírus koncentrációja mindenhol továbbra is alacsony.

Származási országtól függetlenül mindenki a magyaroknak szurkol

A Veszprémi Állatkertben is mindenki a magyar csapatnak szurkol a foci Eb-n! Elefánt, fóka, pingvin egyre megy.

A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítik

Iskolai oktatóprogram indul februárban a veszprémi alsó tagozatosoknak.

Automatából is vásárolhatnak a kerékpárosok

Jó tudni, hogy egy nagyobb kerékpártúra előtt a szükséges belső tömlőt akár automatából is beszerezhetjük Veszprémben.

Bakony Média névjegykártya