72 óra alatt tizenhárom ittas vezető Fotó: police.hu

72 óra alatt tizenhárom ittas vezető

Írta:  8200 Veszprém március 06 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az elmúlt hétvégén a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleseteknél három járművezetőnél merült fel az ittasság gyanúja megyénkben.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök 2017. március 3-án 0 órától 2017. március 5-én 24 óráig hat személyi sérüléssel járó és kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleseteknél három járművezetőnél merült fel az ittasság gyanúja.

A Veszprém megyei rendőrök tíz járművezetővel szemben büntetőeljárást, három járművezetővel szemben pedig közigazgatási eljárást indítottak, mert igazoltatásuk során az alkoholteszteres vizsgálat pozitív értéket mutatott.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt való járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Az ittas vezetők - a befolyásoltság szintjétől és egyéb tényezőktől függően - általában nem képesek a jármű biztonságos vezetésére. Ennek oka, hogy a szeszesital (valamint a kábítószer) fogyasztásának számos olyan hatása van, amely korlátozza vagy teljességgel lehetetlenné teszi a biztonságos közlekedést.

Szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Az ittas járművezetés elkövetésével a járművezető nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, és a közlekedés más résztvevőit is. 

Ezt már olvasta!?

Nem fogadták el Kálomista Gábor lemondását

A Veszprém Handball Zrt. Igazgatósága szerint munkájára alapvető szüksége van a veszprémi csapatnak.

Megújul az út Nemesvámosig

Megkezdődtek a 77-es számú főút Nemesvámost érintő szakaszának felújítási munkái. 

A Baranya megyei Oldról életveszélyes állapotban szállítottak kórházba a babát.

Ittasan vezette a lopott robogót

Rövid időn belül elfogták a veszprémi rendőrök a 22 éves férfit.

Kiégett egy szoba és a konyha

Tűz ütött ki egy földszintes, harminc-harmincöt négyzetméteres lakásban a veszprémi Martinovics Ignác utcában. 

Na-Bed