72 óra alatt tizenhárom ittas vezető Fotó: police.hu

72 óra alatt tizenhárom ittas vezető

Írta:  8200 Veszprém március 06 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az elmúlt hétvégén a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleseteknél három járművezetőnél merült fel az ittasság gyanúja megyénkben.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök 2017. március 3-án 0 órától 2017. március 5-én 24 óráig hat személyi sérüléssel járó és kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleseteknél három járművezetőnél merült fel az ittasság gyanúja.

A Veszprém megyei rendőrök tíz járművezetővel szemben büntetőeljárást, három járművezetővel szemben pedig közigazgatási eljárást indítottak, mert igazoltatásuk során az alkoholteszteres vizsgálat pozitív értéket mutatott.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt való járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Az ittas vezetők - a befolyásoltság szintjétől és egyéb tényezőktől függően - általában nem képesek a jármű biztonságos vezetésére. Ennek oka, hogy a szeszesital (valamint a kábítószer) fogyasztásának számos olyan hatása van, amely korlátozza vagy teljességgel lehetetlenné teszi a biztonságos közlekedést.

Szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Az ittas járművezetés elkövetésével a járművezető nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, és a közlekedés más résztvevőit is. 

Ezt már olvasta!?

500 ezer forint a nyomravezetőnek

Egy pápai szexuális erőszak elkövetőjének kézre kerítése érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség.

Hízik a jég a Balatonon

A jég állaga szilárd, azonban a jelenlegi vastagság még nem alkalmas a nyílt vízi jégen való biztonságos tartózkodásra.

A legkedvezőbb gazdasági és vállalkozási környezet megteremtése a cél

Veszprém a legvonzóbb hazai befektetői célponttá kíván válni, a hazai és külföldi vállalkozások számára – hangzott el a napokban tartott Veszprémi Üzleti Fórumon.

Baltával támadt a saját kutyájára

A veszprémi rendőrök egy állatkínzás miatt indult nyomozást fejeztek be a közelmúltban.

Cziráki Miklós színpadi felügyelő és koordinátor kapta a Bujtor-gyűrűt

A Veszprémi Petőfi Színház háttérmunkásainak elismerésére - az igazgató, színész-rendező Bujtor István emlékére - Bujtor-gyűrűt alapított özvegye, amelyet idén nyolcadik alkalommal adott át.

Na-Bed