Szobatársa bankkártyájával vett fel pénzt

Írta:  8200 Veszprém március 09 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A szobatársa bankkártyáját vette el egy 20 éves férfi. 

A veszprémi rendőrök elfogtak egy tiszaújvárosi férfit, aki a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható.

A nyomozás adatai szerint a 20 éves férfi 2017. március 6-ra virradó éjszaka elvette szobatársa bankkártyáját, és arról több tízezer forint értékben készpénzt vett fel. A veszprémi nyomozók a bejelentést követő fél óra múlva az adatgyűjtés eredményeként azonosították, és 2017. március 8-án reggel elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyt, akit előállítottak a Veszprémi Rendőrkapitányságra. A 20 éves tiszaújvárosi fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki, ellene információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a veszprémi nyomozók.

A bűncselekmény elkövetését megkönnyítette az a körülmény, hogy a sértett a bankkártya PIN kódját feljegyezte, és azt a kártyával együtt tárolta. A Veszprémi Rendőrkapitányság azt tanácsolja a lakosságnak, hogy ne tartsák a bankkártyájukhoz tartozó PIN kódot a kártya mellett. Amennyiben a pénzintézet által generált PIN kód a kártyabirtokos számára nehezen megjegyezhető, az a bank által üzemeltetett ATM-nél vagy a pénzintézet honlapján is megváltoztatható.

Ezt már olvasta!?

Halálos baleset történt egy veszprémi építkezésen

A kórházba szállítást követően életét vesztette az a férfi, akit egy tehergépkocsi ütött el egy veszprémi építkezés területén.

Télen is biztonságban

A szabályosan közlekedő járművezetők ajándékcsomagot kaptak a veszprémi rendőröktől.

A testvérétől lopott telefont

A töltőre helyezett mobiltelefont lopta el testvérétől B. C.

Az apró szigetország Szlovákiától veszi át, majd júliusban Észtországnak adja tovább a tisztséget.

A művésznő hosszan tartó betegség után, szívelégtelenség következtében, álmában hunyt el.

Na-Bed