A tűzoltók védőszentjén ünnepeltek

Írta:  8200 Veszprém május 04 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Számos jutalmat is kiosztottak.

A hagyományoknak megfelelően az idei évben is egy ünnepélyes állománygyűlés keretében emlékezett meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról. Az állománygyűlés keretében Dányi Béla tű. dandártábornok, valamint a tűzoltósághoz kötődő civil szervezetek és városvezetők többeket megjutalmaztak kiváló munkájuk elismeréséül.
Az állománygyűlés nyitányaként, a Veszprémi Petőfi Színház művészei adtak műsort, ezt követően Miskolczi Tibor tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese emlékezett meg a hagyományokról.

Mint mondta, - Szent Flórián, vagyis Florianus az időszámításunk szerinti harmadik század második felében született az ókori Római Birodalom Noricum tartományához tartozó Aelium Cetiumban. Ez a város a mai Sankt Pölten, régi magyar nevén Szent Pöltény óvárosa területén helyezkedett el, ez a mai Alsó-Ausztria szövetségi tartomány fővárosa. Florianus katonaként csatlakozott Noricum tartományi seregéhez és katonai feladatai mellett a tűzoltóság megszervezéséért is felelt.

Az ezredes kiemelte, Szent Flórián története mindannyiunk számára példamutató és tanúságos. Amennyiben az általa felvonultatott értékek mentén éljük életünket, kiállunk bajtársainkért és tiszteljük a hagyományokat, úgy a jövőben még sikeresebbek lehetünk és sokat tehetünk Veszprém megye mentő-tűzvédelmének további fejlődése érdekében. – zárta beszédét az igazgatóhelyettes.

Az állománygyűlés keretében a hagyományokhoz híven a kiválóan teljesítő kollégákat elismeréssel jutalmazták. A szakmai és a funkcionális szervezeti egységek munkatársa közül is szép számmal voltak méltók az elismerésre. Kiosztották többek között az év hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltója egyéni díjakat, de odaítélték az év tűzoltó-parancsnoksága elismerő címet is, mindhárom kategóriában. Az idei évben az év hivatásos tűzoltója Kovács Péter tű. alezredes, önkormányzati tűzoltója Piszter Csaba, míg önkéntes tűzoltója Bittmann József lett. A hivatásos tűzoltóságok közül 2016-ban a balatonfűzfői hivatásos tűzoltó-parancsnokság, az önkormányzati tűzoltóságok közül a sümegi önkormányzati tűzoltó-parancsokság érdemelte ki az év tűzoltó-parancsoksága elismerést.

Az ünnepség zárásaként Porga Gyula, Veszprém Megye Jogú Város polgármestere mondott pohárköszöntőt. A polgármester beszéde során megköszönte mindazt az áldozatos munkát, amelyet a tűzoltók nap, mint nap végeznek, valamint méltatta a város és a katasztrófavédelmi igazgatóság példás együttműködését.

Az elismerésben részesült valamennyi kollégának ezúton is gratulál az igazgatóság teljes személyi állománya! 

Ezt már olvasta!?

Csaknem 74 ezer diák vizsgázik magyar nyelv és irodalomból

Zajlanak a magyar nyelv és irodalom írásbelik országszerte a középiskolákban.

Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

A napokban a nyárfaszösz is szállni kezdett.

Az operettet ünnepelték

Az egész család számára tartogatott tartalmas programokat az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál az elmúlt hétvégén Veszprémben.

Viharos széllökésekkel érkezik a hidegfront

A következő napokban több hullámban egyre hidegebb légtömegek érkeznek fölénk, többször erős, olykor viharos széllel. 

Eredményesen zárta a felvételi eljárást a Pannon Egyetem

Stabil az érdeklődés a Közép- és Nyugat-Dunántúl régiójában minőségi felsőoktatást folytató Pannon Egyetem iránt.

Na-Bed