Pénzt tett a gépkocsi iratai közé Fotó: police.hu

Pénzt tett a gépkocsi iratai közé

Írta:  8200 Veszprém május 19 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Így akarta elősegíteni a sikeres műszaki vizsgát.

Hivatali vesztegetés miatt indult nyomozást fejeztek be a Veszprém megyei rendőrök egy 36 éves férfi ellen, aki személyautót vitt műszaki vizsgára - közölte a rendőrség.

A férfi 2017. május 11-én délelőtt egy személygépkocsit vitt műszaki vizsgára a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési Fogyasztóvédelmi Foglalkoztatási Főosztály Közlekedési Osztály vizsgaállomására.

A jármű iratait úgy adta át, hogy azok között egy borítékban pénzt helyezett el, és tudtára adta a vizsgabiztosnak, hogy ezzel előnyt szeretne kérni. A felajánlott pénzt a vizsgabiztos nem fogadta el, felettese a történtekről azonnal étesítette a rendőrséget. A gépjármű a vizsgán felmért műszaki állapota miatt a közúti közlekedésben való részvételre alkalmatlant minősítést kapott.   

A 36 éves férfit a nyomozók még a vizsgaállomásról előállították és őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya hivatali vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.
 

Ezt már olvasta!?

Új óvoda épül Nemesvámoson

Az önkormányzat több mint félmilliárd forintból valósítja meg a beruházást.

Emelkedett az üzemanyagok ára

Emelte bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Fiatalkorúak rongáltak

Piros festékszóróval pingálták a közterületi tárgyakat a fiatalok.

Új gyártócsarnokot avattak a Beurer-nél

Ezer négyzetméteres új gyártócsarnokot adtak át a Beruer GmbH veszprémi telephelyén hétfőn. 

A vasúttársaság a bankkártyás fizetést ajánlja azoknak, akik december közepétől az interneten vásárolnak vonatjegyet.

Na-Bed