Mobil bűnmegelőzési centrummal járja a megyét a rendőrség

Írta:  8200 Veszprém augusztus 23 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elsőként Veszprémben találkozhattak az érdeklődők a mobil bűnmegelőzési centrum elnevezésű kisbusszal.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács vásárolta azt a mobil bűnmegelőzési centrum elnevezésű kisbuszt, amelyből mindössze három található az országban. Egy-egy járművel a rendőr-főkapitányságokkal történt előzetes egyeztetés után mennek házhoz a rendőrök - olvasható a police.hu oldalon. 

Veszprém megyében első alkalommal 2017. augusztus 22-én délután, a megyeszékhelyről Balatonalmádiba vezető kerékpárút mellett találkozhattak az érdeklődők a centrummal, ahol a vállalkozó kedvű biciklisek a BikeSafe rendszerbe regisztráltathatták be kétkerekűiket.

A regisztrációkor minden, a kerékpárra vonatkozó adatot rögzítenek a bűnmegelőzési előadók, a kétkerekűekről fényképet készítenek, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.

Az érdeklődők 2017. augusztus 23-án, Zánkán, augusztus 24-én pedig a Balatoni Bringakörút révfülöpi szakaszán találkozhatnak a figyelemfelhívó matricákkal ellátott kisbusszal és a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival.

 

Ezt már olvasta!?

Gyomorforgató körülmények között készültek a sütemények

A technológiai helyiségben rágcsálóürüléket is találtak az ellenőrök. VIDEÓ

Indul a téli hóügyelet Veszprémben

A hóügyeleti rendszer működtetése nemcsak a hó eltakarítását, hanem városszerte a síkosságmentesítés megszervezését is jelenti.

A Balaton messze az ország legbiztonságosabb természetes vize

A fulladások száma harmadára csökkent tavalyhoz képest.

Bevásárolt a lopott bankkártyával, lebukott

Vádemelési javaslattal zárták a veszprémi rendőrök a nyomozást egy 53 éves férfival szemben.

Magyarországon részletes kutatás készül arról, hogy mennyi fogyasztható élelmiszer kerül a kukákba.

Na-Bed