Mobil bűnmegelőzési centrummal járja a megyét a rendőrség

Írta:  8200 Veszprém augusztus 23 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elsőként Veszprémben találkozhattak az érdeklődők a mobil bűnmegelőzési centrum elnevezésű kisbusszal.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács vásárolta azt a mobil bűnmegelőzési centrum elnevezésű kisbuszt, amelyből mindössze három található az országban. Egy-egy járművel a rendőr-főkapitányságokkal történt előzetes egyeztetés után mennek házhoz a rendőrök - olvasható a police.hu oldalon. 

Veszprém megyében első alkalommal 2017. augusztus 22-én délután, a megyeszékhelyről Balatonalmádiba vezető kerékpárút mellett találkozhattak az érdeklődők a centrummal, ahol a vállalkozó kedvű biciklisek a BikeSafe rendszerbe regisztráltathatták be kétkerekűiket.

A regisztrációkor minden, a kerékpárra vonatkozó adatot rögzítenek a bűnmegelőzési előadók, a kétkerekűekről fényképet készítenek, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.

Az érdeklődők 2017. augusztus 23-án, Zánkán, augusztus 24-én pedig a Balatoni Bringakörút révfülöpi szakaszán találkozhatnak a figyelemfelhívó matricákkal ellátott kisbusszal és a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival.

 

Ezt már olvasta!?

Elindult a 2019-es éves e-matricák értékesítése

A 2018-ra váltott országos és megyei változatok 2019. január 31-ig érvényesek.

Egy eltűnt idős nő után kutattak a rendőrök

Néhány órán belül megtalálták az otthonából ismeretlen helyre távozott 80 éves idős asszonyt.

Az emberi erőforrások minisztere 1115 egyetemi, illetve főiskolai hallgató részére adományozott köztársasági ösztöndíjat a 2016/2017-es tanévre.

A következő másfél évben 15-20 ezer új lakás jelenhet meg a piacon - derül ki az ingatlan.com friss előrejelzéséből.

Na-Bed