Mobil bűnmegelőzési centrummal járja a megyét a rendőrség

Írta:  8200 Veszprém augusztus 23 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elsőként Veszprémben találkozhattak az érdeklődők a mobil bűnmegelőzési centrum elnevezésű kisbusszal.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács vásárolta azt a mobil bűnmegelőzési centrum elnevezésű kisbuszt, amelyből mindössze három található az országban. Egy-egy járművel a rendőr-főkapitányságokkal történt előzetes egyeztetés után mennek házhoz a rendőrök - olvasható a police.hu oldalon. 

Veszprém megyében első alkalommal 2017. augusztus 22-én délután, a megyeszékhelyről Balatonalmádiba vezető kerékpárút mellett találkozhattak az érdeklődők a centrummal, ahol a vállalkozó kedvű biciklisek a BikeSafe rendszerbe regisztráltathatták be kétkerekűiket.

A regisztrációkor minden, a kerékpárra vonatkozó adatot rögzítenek a bűnmegelőzési előadók, a kétkerekűekről fényképet készítenek, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.

Az érdeklődők 2017. augusztus 23-án, Zánkán, augusztus 24-én pedig a Balatoni Bringakörút révfülöpi szakaszán találkozhatnak a figyelemfelhívó matricákkal ellátott kisbusszal és a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival.

 

Ezt már olvasta!?

Szobatársa bankkártyájával vett fel pénzt

A szobatársa bankkártyáját vette el egy 20 éves férfi. 

Újra UniFest

Mindenki számára nyitott, összművészeti ifjúsági kulturális fesztivált rendeznek a Pannon Egyetemen október 9. és 15. között.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörténik.

Szórakoztató felismerés

Személyes, családi és társadalmi problémákat vizsgálnak a Veszprémi Petőfi Színház előadásai.

Chagall alkotások Veszprémben

A sokszínű és álomszerű képeiről ismert Marc Chagall több mint 150 alkotását tekinthetjük meg.

Na-Bed