Fokozott rendőri jelenlét az iskoláknál

Írta:  8200 Veszprém szeptember 01 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elősegítik a gyermekek biztonságos közlekedését, úttesten való áthaladását, s fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a tanévkezdet időszakában a gyermekek védelme, közúti közlekedésüknek fokozott biztosítása az idén is a rendőrség kiemelt feladatai között szerepel.

2017. szeptember hónapban a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában a Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt rendőri jelenlétet biztosít azoknak az általános iskoláknak a környékén, ahol ez indokolt.

Ennek során elősegítik a gyermekek biztonságos közlekedését, úttesten való áthaladását, s fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, továbbá a biztonsági öv és gyermekülés kötelező használatára.

A baleset-megelőzési előadók 2017. szeptember 1-jén átadták a kapitányság emblémájával ellátott sapkát az iskolák első osztályos tanulóinak.

A Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területén található általános iskolák iskolarendőrei is részt vettek a tanévnyitó ünnepségeken 2017. szeptember 1-jén.

Az „iskola rendőre” program célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, valamint a gyermekek biztonságát veszélyeztető tényezők feltárása és megszüntetése.
 

Ezt már olvasta!?

Országjárás indul a Szupergyors internet programról - közölte a Digitális jólét program titkársága szerdán az MTI-vel.

Ingyenesen látogathatják a Veszprémi Petőfi Színház előadásait a nyugdíjasok

A 75 év feletti színházba járóknak kedveskedik ezzel a teártrum. 

Rekordszintre nőtt Magyarország fellett átrepülő gépek száma

2745 járat haladt át az ország felett a legforgalmasabb napon.

Jobban becsüljük meg a véradókat

A véradás mellett szűrővizsgálatok, bio és natur termékek vására és szórakoztató programok várják az egyetemi aulába látogatókat szombaton a nagy véradó és egészségnap alkalmával.

A MÁV-START bővíti utazási szolgáltatásait a nyári főszezonban

Gyakoribb és gyorsabb utazást biztosítanak a balatoni vonalakon.

Na-Bed