Fokozott rendőri jelenlét az iskoláknál

Írta:  8200 Veszprém szeptember 01 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elősegítik a gyermekek biztonságos közlekedését, úttesten való áthaladását, s fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a tanévkezdet időszakában a gyermekek védelme, közúti közlekedésüknek fokozott biztosítása az idén is a rendőrség kiemelt feladatai között szerepel.

2017. szeptember hónapban a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában a Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt rendőri jelenlétet biztosít azoknak az általános iskoláknak a környékén, ahol ez indokolt.

Ennek során elősegítik a gyermekek biztonságos közlekedését, úttesten való áthaladását, s fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, továbbá a biztonsági öv és gyermekülés kötelező használatára.

A baleset-megelőzési előadók 2017. szeptember 1-jén átadták a kapitányság emblémájával ellátott sapkát az iskolák első osztályos tanulóinak.

A Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területén található általános iskolák iskolarendőrei is részt vettek a tanévnyitó ünnepségeken 2017. szeptember 1-jén.

Az „iskola rendőre” program célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, valamint a gyermekek biztonságát veszélyeztető tényezők feltárása és megszüntetése.
 

Ezt már olvasta!?

Felfrissülést hoz a hétfő

A hétvégi strandidőnek egy hidegfront vet véget, senki ne csodálkozzon, ha dörgésre ébred hajnalban.

Kiemelkedő szakmai munka

Az orvostudomány területén, a belgyógyászat és a gasztroenterológia szakterületén nyújtott tevékenységéért jutalmazták dr. Lakatos László belgyógyász, gasztroenterológus szakorvost.

A Tesco Mobile ügyfelei automatikusan a Vodafone-hoz kerülnek áprilisban, egyes szolgáltatásokat frissíteni kell.

Így lesz még színesebb a város

Kuka festésre invitál Veszprém közüzemi szolgáltatója.

Alkoholmérgezéssel senkit nem kellett idén kórházba vinni az ünnepek alatt.

Na-Bed