Fokozott rendőri jelenlét az iskoláknál

Írta:  8200 Veszprém szeptember 01 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elősegítik a gyermekek biztonságos közlekedését, úttesten való áthaladását, s fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a tanévkezdet időszakában a gyermekek védelme, közúti közlekedésüknek fokozott biztosítása az idén is a rendőrség kiemelt feladatai között szerepel.

2017. szeptember hónapban a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában a Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt rendőri jelenlétet biztosít azoknak az általános iskoláknak a környékén, ahol ez indokolt.

Ennek során elősegítik a gyermekek biztonságos közlekedését, úttesten való áthaladását, s fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, továbbá a biztonsági öv és gyermekülés kötelező használatára.

A baleset-megelőzési előadók 2017. szeptember 1-jén átadták a kapitányság emblémájával ellátott sapkát az iskolák első osztályos tanulóinak.

A Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területén található általános iskolák iskolarendőrei is részt vettek a tanévnyitó ünnepségeken 2017. szeptember 1-jén.

Az „iskola rendőre” program célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, valamint a gyermekek biztonságát veszélyeztető tényezők feltárása és megszüntetése.
 

Ezt már olvasta!?

Paddal törte be az étterem ajtaját

Egy veszprémi étterem hátsó ajtaját tört be az 53 éves férfi vasárnap késő este.

Kéményseprési ügyekben a társasházak speciális helyzetben vannak

Ahol a kémény osztatlan közös tulajdonban van, a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve végzi az égéstermék-elvezetők rendszeres ellenőrzését.

Karácsonyi dekorációk a kórházban

Az egészségyi dolgózók nagyon kreatívak tudnak lenni. 

30 éves a Légierő Zenekar
A jubileumi koncertre katonai, népi és egyházi zenékkel valamint jazz feldolgozásokkal készült Katona János alezredes együttese.
Eredményesen zárult az idei tűzoltó sportverseny

Mind a hat hivatásos tűzoltó-parancsnokság képviseltette magát a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. évi II. fokozatú Megyei Tűzoltó Sportversenyén csütörtökön.

Na-Bed