Fokozott rendőri jelenlét az iskoláknál

Írta:  8200 Veszprém szeptember 01 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elősegítik a gyermekek biztonságos közlekedését, úttesten való áthaladását, s fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a tanévkezdet időszakában a gyermekek védelme, közúti közlekedésüknek fokozott biztosítása az idén is a rendőrség kiemelt feladatai között szerepel.

2017. szeptember hónapban a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában a Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt rendőri jelenlétet biztosít azoknak az általános iskoláknak a környékén, ahol ez indokolt.

Ennek során elősegítik a gyermekek biztonságos közlekedését, úttesten való áthaladását, s fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, továbbá a biztonsági öv és gyermekülés kötelező használatára.

A baleset-megelőzési előadók 2017. szeptember 1-jén átadták a kapitányság emblémájával ellátott sapkát az iskolák első osztályos tanulóinak.

A Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területén található általános iskolák iskolarendőrei is részt vettek a tanévnyitó ünnepségeken 2017. szeptember 1-jén.

Az „iskola rendőre” program célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, valamint a gyermekek biztonságát veszélyeztető tényezők feltárása és megszüntetése.
 

Ezt már olvasta!?

Leendő iskolásokat jutalmaztak

Észkerék címmel hirdetett levelező játékot óvodások számára a Deák iskola. Az ünnepélyes díjkiosztót a napokban tartották meg.

A kötet az 1923 és 1948 közötti időszakról szól, és életrajzi vonatkozásain túl egyben történelmi korrajz is.

Focilázban a fűnyíró

Az alábbi kép a Jutasi úton készült, a labdarúgó pályáknál megszokott mintára sikerült lenyírni a füvet a Barátság parkban. Hajrá, magyarok!

Példát mutató vállalkozások

Második alkalommal jelent meg a vállalkozói sikertörténeteket bemutató kiadvány a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gondozásában.

Dulakodás a hotel folyosóján

Bíróság elé állítási javaslattal zárták a veszprémi rendőrök a nyomozást.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika