Önkormányzati dolgozónak adta ki magát

Írta:  8200 Veszprém október 28 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A veszprémi rendőrök beazonosították és elfogták azt a 42 éves kaposvári férfit, aki csellel szerzett pénzt a sértettektől.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. szeptember 14-én egy idős veszprémi nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy ismeretlen férfi önkormányzati dolgozónak kiadva magát, becsengetett a házába és rávette arra, hogy megmutasson neki egy tízezer forintos bankjegyet, majd figyelmét elterelve megszerezte és elvitte a sértett otthon tartott kétszázezer forintját.

Az ismeretlen férfi ugyanezen a napon egy dudari nyugdíjas otthonába is bejutott, ahol hasonló módszerrel megkísérelte a sértett kétszázötvenezer forintos megtakarítását megszerezni, azonban a 83 éves asszony otthon tartózkodó fia ebben megzavarta, ezért a kaposvári férfi távozott a helyszínről.

A veszprémi nyomozók az adatgyűjtés eredményeként beazonosították a feltételezett elkövető személyét, akiről megállapították, hogy egy 84 éves bajai férfi lakásából több, mint nyolcszázezer forintot vitt el 2017. október 18-án délelőtt. A módszer itt is ugyanaz volt, mint a másik két esetben.

A veszprémi rendőrök 2017. október 26-án, kaposvári lakcímén házkutatás során elfogták B. Zsoltot, majd a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. A férfival szemben korábban lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Kaposvári Járásbíróság, mely elfogásakor – és a bűncselekmények elkövetésekor is - érvényben volt.

A kaposvári férfit – őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki két rendbeli kifosztás bűntett elkövetése és egy rendbeli kifosztás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2017. október 27-én elrendelt.

Ezt már olvasta!?

Az ország legjobb diák floorballosai érkeztek városunkba

Veszprém ad otthon a 2016/2017-es tanév floorball Diákolimpia döntőjének ezen a hétvégén.

Közlekedésbiztonság az első osztályban

A balestek megelőzése érdekében a rendőrök a legfontosabb közlekedési szabályokkal ismertették meg első osztályosokkal.

Tovább korszerűsödött a veszprémi vívószakosztály

A helyi vívószakosztályban jelenleg több mint félszáz iskolás korú gyermekkel edzenek kezdő és haladó csoportban.

A Netrisk.hu szerint a biztosítók egyre kevésbé fókuszálnak a kötelezőkampányra.

Túl vagyunk az év legmelegebb napján

Veszprémben 37,6°C-on tetőzött a hőség pénteken. 

Na-Bed