Önkormányzati dolgozónak adta ki magát

Írta:  8200 Veszprém október 28 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A veszprémi rendőrök beazonosították és elfogták azt a 42 éves kaposvári férfit, aki csellel szerzett pénzt a sértettektől.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. szeptember 14-én egy idős veszprémi nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy ismeretlen férfi önkormányzati dolgozónak kiadva magát, becsengetett a házába és rávette arra, hogy megmutasson neki egy tízezer forintos bankjegyet, majd figyelmét elterelve megszerezte és elvitte a sértett otthon tartott kétszázezer forintját.

Az ismeretlen férfi ugyanezen a napon egy dudari nyugdíjas otthonába is bejutott, ahol hasonló módszerrel megkísérelte a sértett kétszázötvenezer forintos megtakarítását megszerezni, azonban a 83 éves asszony otthon tartózkodó fia ebben megzavarta, ezért a kaposvári férfi távozott a helyszínről.

A veszprémi nyomozók az adatgyűjtés eredményeként beazonosították a feltételezett elkövető személyét, akiről megállapították, hogy egy 84 éves bajai férfi lakásából több, mint nyolcszázezer forintot vitt el 2017. október 18-án délelőtt. A módszer itt is ugyanaz volt, mint a másik két esetben.

A veszprémi rendőrök 2017. október 26-án, kaposvári lakcímén házkutatás során elfogták B. Zsoltot, majd a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. A férfival szemben korábban lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Kaposvári Járásbíróság, mely elfogásakor – és a bűncselekmények elkövetésekor is - érvényben volt.

A kaposvári férfit – őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki két rendbeli kifosztás bűntett elkövetése és egy rendbeli kifosztás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2017. október 27-én elrendelt.

Ezt már olvasta!?

Rablás miatt keresik ezt a férfit

Egy várpalotai dohányboltba ment be július 28-án, majd az eladót a készpénz átadására kényszerítette és távozott a helyszínről.

Olaszfalut ellepte a hó

Az elmúlt napokban több centiméter hó hullott a bakonyi falura. Egy olvasónk élménybeszámolót küldött a helyszínről.

Választás 2018 - Országos átlag feletti a részvétel Veszprémben

Vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultak 29,93 százaléka adta le szavazatát.

Sikerrel járt a telefonos csaló

A sértett bankkártyájának adataihoz jutott hozzá az a csaló, aki az adóhatóság munkatársának adta ki magát. A Veszprémi Rendőrkapitányság csalás miatt nyomoz.

Drasztikusan megváltozik a belvárosi forgalmi rend

A gyalogosok és az autósok is jelentős változásokra számíthatnak a belvárosi körforgalom második építési ütemében. Senki ne megszokásból közlekedjen. 

Na-Bed