A temetők ellenőrzése állt a fókuszban Fotó: police.hu

A temetők ellenőrzése állt a fókuszban

Írta:  8200 Veszprém november 02 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprémi Rendőrkapitányság JÁRásŐR programjának legutóbbi állomása 2017. október 31-én Dózsaváros és Csatár-hegy városrészek voltak. 

A szolgálat megkezdése előtti eligazítást a Dózsavárosi Polgárőr Egyesület irodájában tartották a szolgálatba beosztott rendőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők számára. A lakossági kapcsolattartásra épülő szolgálati forma keretében az öt csoportba beosztott állomány arra törekedett, hogy megismerje a településrészen lakók problémáit, illetőleg prevenciós információkat közvetítsen a részükre. Figyelemmel a mindenszentek és halottak napja időszakára a szolgálat fő célja a Dózsavárosi Temető ellenőrzése, az idős temetőlátogatók segítése volt, de egy-egy csoport szolgálata során a Vámosi úti, az Alsóvárosi és a Jeruzsálem-hegyi temetőket is érintette.

Az egyenruhások felhívták a temetőben tartózkodók figyelmét értékeik védelmére, a gépjárművel érkezőket figyelmeztették, hogy az utastérben ne hagyjanak értékeket, amíg az autótól távol vannak, illetőleg tájékoztatást adtak az ideiglenes forgalmirend-változásokról.

A megszólítottak pozitívan fogadták a felvilágosítást és a megelőzési ajánlásokat. 

Ezt már olvasta!?

Érdemes Ügyfélkaput nyitni

Akinek még nincs, érdemes Ügyfélkaput nyitnia, mert a regisztráció csak pár percig tart, de annál több előnnyel jár.

Családfakutatás az interneten

Folyamatosan töltik fel a Veszprémi Főkáptalani és Érseki Levéltár iratanyagát, köztük a plébániák anyakönyveit is az internetre.

Dolgoznak a síkosságmentesítésen

20 tonna só, 12 tonna keverék és 3 tonna zeokal síkosságmentesítő szóróanyag kerül Veszprém utcáira 24 óra alatt.

Középiskolásoknak mutatkozik be a Magyar Honvédség

 Magyar Honvédségnél megtalálható továbbtanulási-, valamint munkalehetőségeket mutatják be Veszprémben január 18-án, szerdán az Agórában.

A gyümölcsösökben és a szántóföldi növényeknél megkezdődött a fagykár felmérése - közölték a szakmai szervezetek vezetői hétfőn az MTI megkeresésére.

Na-Bed