Gyalogtúra az együttműködés jegyében

Írta:  8200 Veszprém november 06 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Roma származású diákokat vittek kirándulni a veszprémi rendőrök.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a Veszprémi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal együttműködve roma származású diákoknak szervezett kirándulást 2017. november 2-án a Tihanyi-félszigetre.

A program első részében a tanulók egy öt kilométeres gyalogtúrán ismerkedhettek meg a félsziget állat- és növényvilágával, geológiai érdekességeivel. Ezután meglátogatták az Apáti-hegyen álló, 2016-ban épült Őrtorony kilátót. A túra a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpontban fejeződött be, ahol meleg ebéd várta a résztvevőket.

Délután a diákok a látogatóközpont filmvetítéssel egybekötött interaktív kiállítását tekintették meg, majd kézműves foglalkozáson vettek részt.

A program célja az volt, hogy a gyerekek számára tartalmassá tegye a szünidőt, egyben bővítse a természetről szerzett ismereteik.

Ezt már olvasta!?

Lenyúlta az utcán lévő robogót

Egy közterületen hagyott robogóval járta Veszprém utcáit egy férfi, amit engedély nélkül tulajdonított el. 

Eurovíziós Dalfesztivál - Freddie döntős

Bejutott Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) és a Pioneer című dal a 61. Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába kedden este Stockholmban.

Robbanószerkezettel fenyegetőztek

Bombariadó miatt zárta le a rendőrség a Vár utcát csütörtökön a déli órákban.

A kormány az egész ország területére kihirdeti a migrációs válsághelyzetet - jelentette be szerdán Budapesten Pintér Sándor belügyminiszter.

Az apró szigetország Szlovákiától veszi át, majd júliusban Észtországnak adja tovább a tisztséget.

Na-Bed