Advent idején is ügyelnek a biztonságra

Írta:  8200 Veszprém november 25 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprém megyei rendőrök a társszervek közreműködésével ügyelnek az adventi időszak biztonságára.

Veszprém megyében a rendőrök a társszervekkel együttműködve, fokozott közterületi jelenléttel figyelnek a biztonságra a karácsonyi vásárokon, a vásárlóközpontok környékén, illetve a forgalmasabb helyszíneken.

A Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Orsós Károly rendőr őrnagy 2017. november 24-én délután Veszprémben, a belvárosi vásár helyszínén sajtónyilvános eseményen hívta fel a lakosság figyelmét az év végi ünnepekhez kapcsolódó jogsértések megelőzésének lehetőségeire. Kiemelte, hogy a vásárokban megjelenő zsebtolvajok mellett ilyenkor megjelenhetnek az illegális fenyőfaárusok, valamint az emberek érzelmeit kihasználó illegális adománygyűjtők is.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy a nyugodt ünnepre való készülődés jegyében fogadják meg az alábbi tanácsokat:

  • Pénzüket, bankkártyájukat és értékeiket tegyék biztonságos helyre, lehetőség szerint kabátjuk belső, zárható zsebébe!
  • Pénztárcájukat ne tartsák táskájuk, kosaruk tetején! Tárolásukra a nadrág hátsó zsebe sem nyújt biztonságot!
  • Táskájukat tartsák zárva! Csomagjaikat ne hagyják felügyelet nélkül, a tömegközlekedési eszközön is úgy helyezzék el, hogy folyamatosan szem előtt tudják azt tartani!
  • Adományt csak a már jól ismert karitatív szervezeteknek adjanak!
  • Ha elmennek otthonról, zárják be nyílászáróikat, ne hagyják (még bukóra sem) nyitva az ablakot!
  • A gépkocsijuk ajtaját, ablakait mindig zárják le, mielőtt az autót elhagyják, még akkor is, ha csak rövid időre távoznak!
  • A járműben ne hagyjanak látható helyen iratot, értéket!
  • A balesetek megelőzése érdekében legyenek körültekintőek, tartsák be a közlekedési szabályokat, és fokozott figyelemmel, nagyobb türelemmel legyenek a megnövekedett forgalomban!

Ezt már olvasta!?

Eredményes matekosok

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány az idei tanévben is megrendezi a Zrínyi Ilona kétfordulós matematikaversenyt. Íme, a legjobb megyei eredmények. 

Üzenetet küldött Áder János köztársasági elnöknek Ferenc pápa, a Vatikánból Lengyelországba felé tartva, amikor belépett a magyar légtérbe szerdán.

Kórházi igazoltatás után előállítás

Egy 22 éves veszprémi férfi keltette fel a rendőrök figyelmét.

Több mint 1,2 milliárddal tartozik a NAV-nak egy magánszemély

Kilencven adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a harmadik negyedévben.

Így üzemeltethet szabályosan webáruházat

Az online boltok tulajdonosai igyekeznek jogkövető magatartást mutatni, de a szabályos működéshez számos hazai és uniós jogszabályt kell figyelembe venni.

Na-Bed