Nyugodt legyen az ünnep

Írta:  8200 Veszprém december 04 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A megfelelő biztonsági szabályok betartásával a lakástüzek és az ebből fakadó tragédiák elkerülhetők - figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Az elmúlt évek statisztikai adatai tükrében elmondható, hogy Veszprém megyében a lakosság körültekintő és tudatos magatartásának köszönhetően nem növekszik a lakástüzek száma az ünnepi időszakban. Tegyünk érte idén is, hogy mindenkinek nyugodt legyen az ünnep - figyelmeztet közleményében a katasztrófavédelem.

A megfelelő biztonsági szabályok betartásával a lakástüzek és az ebből fakadó tragédiák elkerülhetők. Az emberek többségének az ünnepi készülődés időszakáról nem a veszély jut eszébe, pedig az advent és a karácsony idején jelentősen megnő egy káresemény bekövetkezésének kockázata. A magukra hagyott égő gyertyák, az adventi koszorúk és csillagszórók is veszélyeket rejthetnek.

A tűzesetek kiváltó oka lehet még az is, ha az égő mécseseket, gyertyákat gyúlékony anyag közelében helyezik el, vagy felügyelet nélkül hagyják. Fontos hogy az éghető anyagú adventi koszorút, csokrot mindig nem éghető, hőszigetelő alátétre tegyük és a gyertyák, mécsesek nem éghető tartóban legyenek. Az adventi koszorúk könnyen meggyulladhatnak az égő gyertyától. Egy pillanat is elegendő ahhoz, hogy lángba boruljon az ünnepi dísz, amelyről könnyen továbbterjed a tűz a lakás többi részére. Ma már a gyertyák könnyedén helyettesíthetők LED mécsesekkel is, ezek sokkal biztonságosabbak.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az adventi vasárnapokon, karácsonykor és szilveszterkor gyújtott gyertyákat, csillagszórókat ne hagyják felügyelet nélkül! Mindig tartsák szem előtt, hogy az adventi koszorú, a karácsonyfa, a hangulatvilágítás, a nem biztonságos égősor és a tűzhelyen felejtett étel a legkisebb óvatlanság esetén is könnyedén tüzet okozhat! 

Ezt már olvasta!?

Élő - Zene Tehetségkutatót rendeznek

Az Öröm a zene programhoz kapcsolódva rendezik meg Veszprémben az első Élő - Zene Tehetségkutatót tavasszal.

Fagypont körül a hőmérséklet

Az éjszakai órákban fokozatosan melegedett a levegő, de csak reggelre érte el a fagypontot, így a lehulló csapadék ónos eső formájában ért talajt.

Őszies időt hoz a hétvége

Az eső mellé viharos szél is párosul szombaton. Alig lesz melegebb 15 foknál.

Baba-mama együtt mozog

Többféle tornát tartalmaz a kangatraining program, amely a babának és anyukának egyaránt hasznos lehet. Videó.

Emelkedik a benzin ára

Emeli bruttó 3 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik.

Na-Bed