Nyugodt legyen az ünnep

Írta:  8200 Veszprém december 04 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A megfelelő biztonsági szabályok betartásával a lakástüzek és az ebből fakadó tragédiák elkerülhetők - figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Az elmúlt évek statisztikai adatai tükrében elmondható, hogy Veszprém megyében a lakosság körültekintő és tudatos magatartásának köszönhetően nem növekszik a lakástüzek száma az ünnepi időszakban. Tegyünk érte idén is, hogy mindenkinek nyugodt legyen az ünnep - figyelmeztet közleményében a katasztrófavédelem.

A megfelelő biztonsági szabályok betartásával a lakástüzek és az ebből fakadó tragédiák elkerülhetők. Az emberek többségének az ünnepi készülődés időszakáról nem a veszély jut eszébe, pedig az advent és a karácsony idején jelentősen megnő egy káresemény bekövetkezésének kockázata. A magukra hagyott égő gyertyák, az adventi koszorúk és csillagszórók is veszélyeket rejthetnek.

A tűzesetek kiváltó oka lehet még az is, ha az égő mécseseket, gyertyákat gyúlékony anyag közelében helyezik el, vagy felügyelet nélkül hagyják. Fontos hogy az éghető anyagú adventi koszorút, csokrot mindig nem éghető, hőszigetelő alátétre tegyük és a gyertyák, mécsesek nem éghető tartóban legyenek. Az adventi koszorúk könnyen meggyulladhatnak az égő gyertyától. Egy pillanat is elegendő ahhoz, hogy lángba boruljon az ünnepi dísz, amelyről könnyen továbbterjed a tűz a lakás többi részére. Ma már a gyertyák könnyedén helyettesíthetők LED mécsesekkel is, ezek sokkal biztonságosabbak.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az adventi vasárnapokon, karácsonykor és szilveszterkor gyújtott gyertyákat, csillagszórókat ne hagyják felügyelet nélkül! Mindig tartsák szem előtt, hogy az adventi koszorú, a karácsonyfa, a hangulatvilágítás, a nem biztonságos égősor és a tűzhelyen felejtett étel a legkisebb óvatlanság esetén is könnyedén tüzet okozhat! 

Ezt már olvasta!?

Új kézbe kerülnek az iskolák

Az oktatási intézmények fenntartása mellett a működtetés is állami kézbe kerül 2017. január 1-jétől. A város továbbra is segíti a helyi oktatást.

Látogatási tilalom

Az egész kórházra érvényes látogatási tilalmat rendeltek el Veszprémben. 

Nagy mennyiségű lőszert foglaltak le Hajmáskéren

A veszprémi rendőrök egy 42 éves hajmáskéri férfi lakásából több lőfegyver alkatrészt és nagy mennyiségű lőszert foglaltak le.

Agresszíven viselkedett a vasútállomáson

Egy 54 éves helyi férfit igazoltattak a rendőrök kedden a veszprémi vasútállomáson.

A jövő évi adóváltozások 35 milliárdot hagynak a családoknál, vállalkozóknál

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint folytatódnak az adócsökkentések.

Na-Bed