Nyugodt legyen az ünnep

Írta:  8200 Veszprém december 04 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A megfelelő biztonsági szabályok betartásával a lakástüzek és az ebből fakadó tragédiák elkerülhetők - figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Az elmúlt évek statisztikai adatai tükrében elmondható, hogy Veszprém megyében a lakosság körültekintő és tudatos magatartásának köszönhetően nem növekszik a lakástüzek száma az ünnepi időszakban. Tegyünk érte idén is, hogy mindenkinek nyugodt legyen az ünnep - figyelmeztet közleményében a katasztrófavédelem.

A megfelelő biztonsági szabályok betartásával a lakástüzek és az ebből fakadó tragédiák elkerülhetők. Az emberek többségének az ünnepi készülődés időszakáról nem a veszély jut eszébe, pedig az advent és a karácsony idején jelentősen megnő egy káresemény bekövetkezésének kockázata. A magukra hagyott égő gyertyák, az adventi koszorúk és csillagszórók is veszélyeket rejthetnek.

A tűzesetek kiváltó oka lehet még az is, ha az égő mécseseket, gyertyákat gyúlékony anyag közelében helyezik el, vagy felügyelet nélkül hagyják. Fontos hogy az éghető anyagú adventi koszorút, csokrot mindig nem éghető, hőszigetelő alátétre tegyük és a gyertyák, mécsesek nem éghető tartóban legyenek. Az adventi koszorúk könnyen meggyulladhatnak az égő gyertyától. Egy pillanat is elegendő ahhoz, hogy lángba boruljon az ünnepi dísz, amelyről könnyen továbbterjed a tűz a lakás többi részére. Ma már a gyertyák könnyedén helyettesíthetők LED mécsesekkel is, ezek sokkal biztonságosabbak.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az adventi vasárnapokon, karácsonykor és szilveszterkor gyújtott gyertyákat, csillagszórókat ne hagyják felügyelet nélkül! Mindig tartsák szem előtt, hogy az adventi koszorú, a karácsonyfa, a hangulatvilágítás, a nem biztonságos égősor és a tűzhelyen felejtett étel a legkisebb óvatlanság esetén is könnyedén tüzet okozhat! 

Ezt már olvasta!?

Közösségünk ünnepe

Dr. Tölgyesi József, a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar és Vasáros József vehette át az idei Gizella-díjakat.

A posta és a vámhatóság felkészült a karácsonyi csomagforgalomra

A karácsonyi forgalomban a távol-keleti országokból megrendelt áruk átfutási ideje 6-8 hét is lehet.

Új mentőautók állnak szolgálatba májustól

 Májustól 169 új mentőautót állíthat szolgálatba az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) - közölte az OMSZ kommunikációs vezetője szombaton az MTI-vel.

Kettős győzelemmel négyes döntőben a Veszprém

A Telekom Veszprém 30-25-re nyert a francia Montpellier otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének vasárnapi visszavágóján.

Második esélyt kapott az autós

Néhány centin múlott annak az autósnak az élete, aki figyelmen kívül hagyott egy stop táblát Veszprém határában. Videó is készült. 

Na-Bed