Nem tett jót a baleseti statisztikának a téliesebb időjárás

Írta:  8200 Veszprém január 17 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tizenöt járművezetőnél mutatott pozitív értéket a szonda.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2018. január 8-án 0 órától 2018. január 14-én 24 óráig hét személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A közúti közlekedési balesetekben egy járművezető a kórházba szállítást követően életét vesztette, hat személy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A fenti időszakban huszonkét anyagi káros közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök. Az anyagi káros közúti közlekedési balesetekben két járművezetőnél lett pozitív az alkoholteszteres vizsgálat.

Az elmúlt héten összesen tizenöt járművezetővel szemben indult büntetőeljárás, mert igazoltatásuk során a velük szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, valamint négy közigazgatási bírságot szabtak ki ittas vezetés elkövetése miatt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas járművezetés megítélésével kapcsolatban, hazánkban a zéró tolerancia elve érvényesül. Ez azt jelenti, hogy járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is. 

Ezt már olvasta!?

Olaszfalut ellepte a hó

Az elmúlt napokban több centiméter hó hullott a bakonyi falura. Egy olvasónk élménybeszámolót küldött a helyszínről.

Megnyílt a 26. Művészetek Völgye

Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden tíz napon keresztül több mint ezer kulturális program várja az érdeklődőket.

Ma is feladatunk a nemzeti lét megőrzése

A városi és a megyei önkormányzat közös ünnepségen emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulójáról.

Minden külföldre utazónak ajánlott regisztrálnia a konzuli szolgálat honlapján

A honlapon tájékozódni lehet az egyes országokról, a veszélyes vagy úti célként nem ajánlott helyekről.

A balatoni vállalkozásokat ellenőrzi a NAV

Július közepén egy hét alatt majdnem háromezer vizsgálatot végeztek a revizorok, és minden negyedik vállalkozásnál találtak valamilyen szabálytalanságot.

Na-Bed