Nem tett jót a baleseti statisztikának a téliesebb időjárás

Írta:  8200 Veszprém január 17 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tizenöt járművezetőnél mutatott pozitív értéket a szonda.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2018. január 8-án 0 órától 2018. január 14-én 24 óráig hét személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A közúti közlekedési balesetekben egy járművezető a kórházba szállítást követően életét vesztette, hat személy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A fenti időszakban huszonkét anyagi káros közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök. Az anyagi káros közúti közlekedési balesetekben két járművezetőnél lett pozitív az alkoholteszteres vizsgálat.

Az elmúlt héten összesen tizenöt járművezetővel szemben indult büntetőeljárás, mert igazoltatásuk során a velük szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, valamint négy közigazgatási bírságot szabtak ki ittas vezetés elkövetése miatt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas járművezetés megítélésével kapcsolatban, hazánkban a zéró tolerancia elve érvényesül. Ez azt jelenti, hogy járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is. 

Ezt már olvasta!?

Hatékony energia-magtakarítást célzó beruházások kezdődhetnek

Összehangolt energetikai modernizációs programot kezdeményez hat nagyváros, köztük Veszprém.

Ónos eső érkezik

Tartós, több órás ónos esőre számíthatunk kedden, de még szerdán is eshet. 

Folyamatosan gyűjtik a kihelyezett fenyőfákat

A legtöbben az előttünk álló hétvégén szabadulnak meg az ünnepi dísztől.

A Baranya megyei Oldról életveszélyes állapotban szállítottak kórházba a babát.

Amit nem csalt ki, azt ellopta

Egy 49 éves veszprémi nő nyugdíjas ismerőseitől csalt ki közel félmillió forintot, de ez nem volt elég neki.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika