Nem tett jót a baleseti statisztikának a téliesebb időjárás

Írta:  8200 Veszprém január 17 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tizenöt járművezetőnél mutatott pozitív értéket a szonda.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2018. január 8-án 0 órától 2018. január 14-én 24 óráig hét személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A közúti közlekedési balesetekben egy járművezető a kórházba szállítást követően életét vesztette, hat személy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A fenti időszakban huszonkét anyagi káros közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök. Az anyagi káros közúti közlekedési balesetekben két járművezetőnél lett pozitív az alkoholteszteres vizsgálat.

Az elmúlt héten összesen tizenöt járművezetővel szemben indult büntetőeljárás, mert igazoltatásuk során a velük szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, valamint négy közigazgatási bírságot szabtak ki ittas vezetés elkövetése miatt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas járművezetés megítélésével kapcsolatban, hazánkban a zéró tolerancia elve érvényesül. Ez azt jelenti, hogy járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is. 

Ezt már olvasta!?

Gyermekeknek készült tejpépet vont ki a forgalomból a Nébih

Azonnali hatállyal megtiltotta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a 250 grammos "Nestlé 5" gyümölcsös tejpép forgalmazását.

A nemzetünk jövője a fiataljainkban rejlik

Középiskolások számára tartottak Honvédelmi Pályaválasztási Napot Veszprémben.

Harminc új parkolóhely a Haszkovón

Új parkoló állásokat alakít ki a veszprémi önkormányzat a Haszkovó lakótelepen.

Kiváló veszprémi eredmények a Diákolimpia Torna döntőjében

A két nap során összesen 720 gyerek, vagyis 120 csapat versenyzett.

A november 6-án rajtoló Vendée Globe földkerülő vitorlásverseny előtt ezen a hétvégén Fa Nándor ismét megrendezi a Mol-TBS Nagydíj Balaton-kerülő viadalt.

Na-Bed