Nem tett jót a baleseti statisztikának a téliesebb időjárás

Írta:  8200 Veszprém január 17 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tizenöt járművezetőnél mutatott pozitív értéket a szonda.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2018. január 8-án 0 órától 2018. január 14-én 24 óráig hét személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A közúti közlekedési balesetekben egy járművezető a kórházba szállítást követően életét vesztette, hat személy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A fenti időszakban huszonkét anyagi káros közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök. Az anyagi káros közúti közlekedési balesetekben két járművezetőnél lett pozitív az alkoholteszteres vizsgálat.

Az elmúlt héten összesen tizenöt járművezetővel szemben indult büntetőeljárás, mert igazoltatásuk során a velük szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, valamint négy közigazgatási bírságot szabtak ki ittas vezetés elkövetése miatt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas járművezetés megítélésével kapcsolatban, hazánkban a zéró tolerancia elve érvényesül. Ez azt jelenti, hogy járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is. 

Ezt már olvasta!?

Ismét Veszprémbe érkezik a rangos kerékpárverseny

Idén ötödik alkalommal lesz magyarországi szakasza Veszprém és Pápa között a “Carpathian Couriers Race” elnevezésű, több fordulós országúti kerékpárversenynek. 

Ismét Veszprémre figyel a kortárs táncművészeti szakma

Huszadik alkalommal rendezik meg idén a Tánc Fesztviálja országos és nemzetközi kortárs összművészeti találkozót Veszprémben május 28. és június 3. között.

Bátran őrizték a forradalom lángját

Magyarországon és külföldön sokakat meglepett az a viharos gyorsaság, amellyel az 1956-os forradalom végigsöpört hazánk településein.

A közút nem versenypálya!

A tavasz a motoros, segédmotoros, kerékpáros szezon kezdete - figyelmeztet a rendőrség.

Kiemelt helyre kerültek a veszprémi éttermek, szállodák

A nagy tekintélyű francia Gault & Millau kalauz megjelentette a 2017-es éttermi, szállodai, valamint borászatokat és alternatív vendéglátóhelyeket minősítő kiadványát.

Na-Bed