Így küzd a rendőrség az ittas vezetők ellen

Írta:  8200 Veszprém január 27 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A "finn módszerrel" is ellenőriztek a rendőrök Veszprém megye útjain.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018. január 26-án délután és este fokozott közlekedésrendészeti akciót tartottak a megye területén. A kontroll célja elsődlegesen az ittas járművezetők kiszűrésére terjedt ki. A rendőrök emellett ellenőrizték a passzív biztonsági eszközök használatát, a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, valamint érvényességét, vizsgálták a járművek műszaki állapotát.

Hat esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot, hat helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök kisebb fokú közlekedési jogsértés miatt, további három szabálysértési feljelentés készült.

A rendőrök több helyszínen a "finn módszer" alkalmazásával dolgoztak, így közel hétszáz gépkocsivezető megállítására és alkoholszondás ellenőrzésére került sor néhány órán belül. A módszer lényege, hogy egyszerre, egy időben a kijelölt útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják a rendőrök. A közúti kontroll csak a járművezetők ittasságára korlátozódik.

Veszprém megye egész területén számíthatnak a gépjárművezetők hasonló közlekedési akciókra az elkövetkező hetekben.

Ezt már olvasta!?

Lerajzolták a biztonságos közlekedést

A „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel" rajzpályázat országos díjazottjai között Veszprém megyeiek is vannak.

Vizsgálják a városligeti tó vizét, amelybe feltehetőleg ismeretlen eredetű mérgező anyag került.

Részletekben is fizethető a személyi jövedelemadó

A kedvező lehetőség feltétele, hogy a még fizetendő személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás összege ne haladja meg a kétszázezer forintot.

Öten egy ellen

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt az öt férfit, akik egy veszprémi szórakozóhely előtt verekedtek.

Arra szolgáltató azt kéri, az érintettek az úthasználati jogosultságot elővételben vegyék meg.

Na-Bed