Így küzd a rendőrség az ittas vezetők ellen

Írta:  8200 Veszprém január 27 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A "finn módszerrel" is ellenőriztek a rendőrök Veszprém megye útjain.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018. január 26-án délután és este fokozott közlekedésrendészeti akciót tartottak a megye területén. A kontroll célja elsődlegesen az ittas járművezetők kiszűrésére terjedt ki. A rendőrök emellett ellenőrizték a passzív biztonsági eszközök használatát, a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, valamint érvényességét, vizsgálták a járművek műszaki állapotát.

Hat esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot, hat helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök kisebb fokú közlekedési jogsértés miatt, további három szabálysértési feljelentés készült.

A rendőrök több helyszínen a "finn módszer" alkalmazásával dolgoztak, így közel hétszáz gépkocsivezető megállítására és alkoholszondás ellenőrzésére került sor néhány órán belül. A módszer lényege, hogy egyszerre, egy időben a kijelölt útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják a rendőrök. A közúti kontroll csak a járművezetők ittasságára korlátozódik.

Veszprém megye egész területén számíthatnak a gépjárművezetők hasonló közlekedési akciókra az elkövetkező hetekben.

Ezt már olvasta!?

Tragédia a 710-esen

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Papkeszi külterületén szerdán este.

Festékszórózó fiatalokat fogtak a Dózsavárosban

Vádemelési javaslattal zártak le egy rongálás miatt indított nyomozást a veszprémi rendőrök.

Másfél milliárd forintos áfacsalási ügy Veszprém megyében

A 49 éves, Veszprém megyei férfi 2009-től mintegy hat éven keresztül működtetett húsfeldolgozó üzemet úgy, hogy azok áfafizetési kötelezettségét csak részben vallotta be.

Válogatás száz év képeiből

Hosszú ideje gyűjti az archív fotókat a fortepan.hu, most azonban a közösségi oldalon jött össze egy csokor, időutazásra alkalmas felvétel. 

Árnyék és víz segít állatainknak kibírni a hőséget

A nyári kánikula nem csak az embereket, hanem az állatokat is megviseli.

Na-Bed