Így küzd a rendőrség az ittas vezetők ellen

Írta:  8200 Veszprém január 27 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A "finn módszerrel" is ellenőriztek a rendőrök Veszprém megye útjain.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018. január 26-án délután és este fokozott közlekedésrendészeti akciót tartottak a megye területén. A kontroll célja elsődlegesen az ittas járművezetők kiszűrésére terjedt ki. A rendőrök emellett ellenőrizték a passzív biztonsági eszközök használatát, a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, valamint érvényességét, vizsgálták a járművek műszaki állapotát.

Hat esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot, hat helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök kisebb fokú közlekedési jogsértés miatt, további három szabálysértési feljelentés készült.

A rendőrök több helyszínen a "finn módszer" alkalmazásával dolgoztak, így közel hétszáz gépkocsivezető megállítására és alkoholszondás ellenőrzésére került sor néhány órán belül. A módszer lényege, hogy egyszerre, egy időben a kijelölt útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják a rendőrök. A közúti kontroll csak a járművezetők ittasságára korlátozódik.

Veszprém megye egész területén számíthatnak a gépjárművezetők hasonló közlekedési akciókra az elkövetkező hetekben.

Ezt már olvasta!?

Szeptember végéig több magyar turista nyaralt Horvátországban, mint tavaly egész évben

Az első kilenc hónapban 595 ezer magyar turista járt Horvátországban, 8 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Ezúttal 5:4-re a benzin győzött. 

Még népszerűbb a Balaton a nagy melegben

A hétvégén rekordot döntött a balatoni strandok látogatottsága.

Hamarosan jön az azonnali utalás lehetősége

Jövő év júliusától a számlák és vásárlások azonnali teljesítéssel fizethetők az év bármely napján, akár éjjel vagy ünnepnapokon is.

Balaton Bajnokság hatvanadszor

Még lehet szintet teljesíteni az augusztusi felnőtt atlétikai Európa-bajnokságra a július 21-én megrendezendő Balaton Bajnokságon.

Na-Bed