Így küzd a rendőrség az ittas vezetők ellen

Írta:  8200 Veszprém január 27 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A "finn módszerrel" is ellenőriztek a rendőrök Veszprém megye útjain.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018. január 26-án délután és este fokozott közlekedésrendészeti akciót tartottak a megye területén. A kontroll célja elsődlegesen az ittas járművezetők kiszűrésére terjedt ki. A rendőrök emellett ellenőrizték a passzív biztonsági eszközök használatát, a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, valamint érvényességét, vizsgálták a járművek műszaki állapotát.

Hat esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot, hat helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök kisebb fokú közlekedési jogsértés miatt, további három szabálysértési feljelentés készült.

A rendőrök több helyszínen a "finn módszer" alkalmazásával dolgoztak, így közel hétszáz gépkocsivezető megállítására és alkoholszondás ellenőrzésére került sor néhány órán belül. A módszer lényege, hogy egyszerre, egy időben a kijelölt útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják a rendőrök. A közúti kontroll csak a járművezetők ittasságára korlátozódik.

Veszprém megye egész területén számíthatnak a gépjárművezetők hasonló közlekedési akciókra az elkövetkező hetekben.

Ezt már olvasta!?

Itt bizony kerülni kell

Megszűnt az összeköttetés a Haszkovó és a Stromfeld utca között. Csőtörés miatt zártak le teljesen egy rövid útszakaszt a lakótelepen.

Így készüljünk fel a szabadságra a munkahelyen

Annak érdekében, hogy teljesen felhőtlenül teljen a pihenés, sok esetben előre kell dolgozni. 

Nem tart sokáig a tél

Kedd reggelre kifehéredett a táj, de holnaptól már enyhül az idő. 

Újabb mérföldkőhöz érkezett érkezett a várpalotai elkerülő építése

Már használhatják az autósok a pétfürdői csomópont elkészült körforgalmát, és az ahhoz kapcsolódó utakon keresztül érhetik el a meglévő 8-as számú főutat.

Minőséggel figyeljünk egymásra

A Dózsaváros óvodásai, iskolásai, valamin civil szervezetek tagjai rendeztek meghitt programot karácsony közeledtével a városrészen élőknek.

Na-Bed