72 óra alatt kilenc ittas vezető

Írta:  8200 Veszprém február 06 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén kilenc ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük egy balesetet okozott.

Egy férfi közlekedett személygépkocsival Ajka belterületén 2018. február 4-én reggel. Haladása során elvesztette uralmát járműve felett, megcsúszott, majd a menetirány szerinti jobb oldalon letért az úttestről és egy partoldalban állt meg. A baleset következtében a járművezető könnyű sérülést szenvedett. Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a gépkocsi sofőrje szeszes italt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, ezért őt további mintavétel céljából előállították a helyi rendőrkapitányságra. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárást indítottak az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai.

A fenti eseten túl a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök 2018. február 2-án 0 órától 2018. február 4-én 24 óráig további nyolc járművezetővel szemben intézkedtek ittas vezetés gyanúja miatt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt való járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Az ittas vezetők - a befolyásoltság szintjétől és egyéb tényezőktől függően - általában nem képesek a jármű biztonságos vezetésére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Az ittas járművezetés elkövetésével a járművezető nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait és a közlekedés más résztvevőit is.

Ezt már olvasta!?

Hosszú út a gyógyulás folyamata

A baleseti oxigénhiányos gyerekek gyógyulását tűzte ki célul a Hajrá Peti! Alapítvány.

Hatályba lép az a kormányrendelet, amely rögzíti a fizetésiszámla-váltás feltételeit és határidőit. 

A javaslat 111 000 forintos minimál és 129 000 forintos garantált bérminimum. 

Karácsonykor utazna? Erre számítson!

A vasút és a Volán-társaságok is rendkívüli menetrendet hirdettek.

Összeállt a Balaton Sound fellépőinek listája

Mintegy húsz színpadon több mint háromszáz előadó lép fel az idei Balaton Soundon Zamárdiban július 5-től 9-ig.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika