A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítik

Írta:  8200 Veszprém február 11 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Iskolai oktatóprogram indul februárban a veszprémi alsó tagozatosoknak.

A VKSZ Zrt. Szociális Alapítványa pályázatot nyújtott be a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére, melyet négy veszprémi általános iskolában megrendezett road show keretében valósít meg, február és március hónapokban.

A szemléletformáló foglalkozásokhoz, a Verga Zrt. által fenntartott Hubertus Erdei Iskola, a Zöld Bolt, a Kör Alapítvány Zöld Lak bemutatóközpont és a HATESZ - Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület is csatlakozott.

Az intézményekbe történő kitelepülések alkalmával egy komplex bemutató keretén belül ismerkedhetnek meg a diákok és tanáraik a hulladék fogalmával, a szelektív hulladékgyűjtéssel, az újrahasználással és az újrahasznosítással. Végigkísérik egy termék útját az előállítástól, a csomagoláson át a helyi piacon történő értékesítésig. Az ismeretszerzést interaktív játékokkal teszik partnereink segítségével kézzelfogható, a résztvevők számára könnyen befogadható és gyakorlatba átültethetővé, hogy azokat a mindennapokban valóban hasznosítani is tudják. Az egy-egy napos kitelepülések foglalkozásain a diákok a tanórák ideje alatt vesznek részt, szakmai irányítással, de minden esetben a kreatív ismeretátadás és szemléltető modellezés eszközeinek alkalmazásával.

Ez a kezdeményezés nem új, hiszen egy tavaly megkezdett vállalást folytatnak idén, ugyanakkor egyfajta elismerés is a cég számára, hogy a társaság szociális alapítványa ezúttal pályázati támogatást is nyert az idei évre tervezett oktatóprogramok megvalósításra.

A VKSZ Zrt. kiemelt feladatának a tekinti környezetvédelmi nevelést, a környezettudatos nevelés érdekében történő társadalmi összefogást. Ennek érdekében folyamatosan keresi a kapcsolatokat a vállalkozói és a civil szférában is - hangzott el a közelmúltban sajtótájékoztató keretében. 

Ezt már olvasta!?

Közösen gyűjtik össze az eláírásokat

A háromigenes népszavazás a választás szabadságáról szól - hangoztatta Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján.

Étel és víz nélkül tartott állatok a tanyán

A 69 éves bakonyi őstermelő rideg tartásban tartott a tanyáján szarvasmarhákat, sertéseket és lovakat.

Kevés dió termett az idén

A diótermesztők az átlagos termés felét sem tudták betakarítani az idén.

Így látják az esküvőt a gyerekek

Óvodásoknak és kisiskolásoknak hirdetett rajzpályázatot a Kukkantó Baráti Kör Egyesület a Házasság hete programsorozathoz kapcsolódva.

Na-Bed