A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítik

Írta:  8200 Veszprém február 11 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Iskolai oktatóprogram indul februárban a veszprémi alsó tagozatosoknak.

A VKSZ Zrt. Szociális Alapítványa pályázatot nyújtott be a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére, melyet négy veszprémi általános iskolában megrendezett road show keretében valósít meg, február és március hónapokban.

A szemléletformáló foglalkozásokhoz, a Verga Zrt. által fenntartott Hubertus Erdei Iskola, a Zöld Bolt, a Kör Alapítvány Zöld Lak bemutatóközpont és a HATESZ - Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület is csatlakozott.

Az intézményekbe történő kitelepülések alkalmával egy komplex bemutató keretén belül ismerkedhetnek meg a diákok és tanáraik a hulladék fogalmával, a szelektív hulladékgyűjtéssel, az újrahasználással és az újrahasznosítással. Végigkísérik egy termék útját az előállítástól, a csomagoláson át a helyi piacon történő értékesítésig. Az ismeretszerzést interaktív játékokkal teszik partnereink segítségével kézzelfogható, a résztvevők számára könnyen befogadható és gyakorlatba átültethetővé, hogy azokat a mindennapokban valóban hasznosítani is tudják. Az egy-egy napos kitelepülések foglalkozásain a diákok a tanórák ideje alatt vesznek részt, szakmai irányítással, de minden esetben a kreatív ismeretátadás és szemléltető modellezés eszközeinek alkalmazásával.

Ez a kezdeményezés nem új, hiszen egy tavaly megkezdett vállalást folytatnak idén, ugyanakkor egyfajta elismerés is a cég számára, hogy a társaság szociális alapítványa ezúttal pályázati támogatást is nyert az idei évre tervezett oktatóprogramok megvalósításra.

A VKSZ Zrt. kiemelt feladatának a tekinti környezetvédelmi nevelést, a környezettudatos nevelés érdekében történő társadalmi összefogást. Ennek érdekében folyamatosan keresi a kapcsolatokat a vállalkozói és a civil szférában is - hangzott el a közelmúltban sajtótájékoztató keretében. 

Ezt már olvasta!?

Erre figyeljen, ha szombaton a megyében autózik

Motoros felvonulás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Veszprém megyében szombaton.

24 óra alatt hét ittas vezető akadt fenn a rendőrség hálóján

Az elmúlt napon hét ittas járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök, közülük egy balesetet okozott.

Elektromos töltőállomás létesült Veszprémben

Az MVM Partner Zrt-vel kötött stratégiai megállapodást a város.

Veszprémiért is szoríthatunk az olimpián

Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub sportolója 1500 méteres gyorsúszásban indul az ötkarikás játékokon, akit Brányi Mária búcsúztatott szerdán délelőtt.

Az összes traffipax üzemel csütörtökön

Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, nem a szankcionálás.

Na-Bed