A zéró toleranciára figyelmeztet a rendőrség

Írta:  8200 Veszprém február 13 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tippeljen, mennyi esetben mutatott pozitív értéket a szonda az elmúlt héten?

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2018. január 5-én 0 órától 2018. február 11-én 24 óráig nyolc személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A közúti közlekedési balesetekben három járművezető nyolc napon túli, kilenc személy pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A személyi sérüléses közúti közlekedési balesetekben egy járművezetőnél lett pozitív az alkoholteszteres vizsgálat

A fenti időszakban tizenhét anyagi káros közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök. Az elmúlt héten összesen huszonhárom járművezetővel szemben indult büntetőeljárás, mert igazoltatásuk során a velük szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, valamint hat közigazgatási bírságot szabtak ki ittas vezetés elkövetése miatt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas járművezetés megítélésével kapcsolatban, hazánkban a zéró tolerancia elve érvényesül. Ez azt jelenti, hogy járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is.

Ezt már olvasta!?

Vizsgálják a vasárnapi zárva tartás visszavonásáról szóló javaslatot - közölték az MTI megkeresésére áruházláncok.

Vesztett a magyar kormány a kvótaperben

A tagállamok között elosztott menekültek egy százalékát küldhetik hozzánk.

Ismét teljes szépségében ragyog a Bakonyi Ház

Megnyílt a Bakonyi Ház új állandó kiállítása és etnobotanikai kertje szombat délután, amelyhez kapcsolódva családi napot is tartottak.

Mit adhat egy inkubátorház a kis-, és közepes vállalkozások számára? Erre kerestük a választ.

Gyanús csomag a belvárosban

A rendőrség elkerítette a Völgyikút utcai idősek otthona mögötti parkos területet szerdán délután.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika