A zéró toleranciára figyelmeztet a rendőrség

Írta:  8200 Veszprém február 13 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tippeljen, mennyi esetben mutatott pozitív értéket a szonda az elmúlt héten?

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2018. január 5-én 0 órától 2018. február 11-én 24 óráig nyolc személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A közúti közlekedési balesetekben három járművezető nyolc napon túli, kilenc személy pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A személyi sérüléses közúti közlekedési balesetekben egy járművezetőnél lett pozitív az alkoholteszteres vizsgálat

A fenti időszakban tizenhét anyagi káros közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök. Az elmúlt héten összesen huszonhárom járművezetővel szemben indult büntetőeljárás, mert igazoltatásuk során a velük szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, valamint hat közigazgatási bírságot szabtak ki ittas vezetés elkövetése miatt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas járművezetés megítélésével kapcsolatban, hazánkban a zéró tolerancia elve érvényesül. Ez azt jelenti, hogy járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is.

Ezt már olvasta!?

Anticiklon okoz sok-sok napsütést

Szerdán a több órás napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, csapadék nélkül. 

Visszatért a tél a Bakonyba

Március 15-én ismét fehérbe borult a táj a magasabban fekvő területeken. 

Hebling Ernő az év rendőre

Hebling Ernő a Bűnügyi Osztály Vagyon- és Gazdaságvédelmi Alosztályának vezetőjeként elévülhetetlen érdemeket szerzett a bűnügy szakterületén.

Elfogták a cserbenhagyó vezetőt

Egy járműszerelvénnyel közlekedett Balatonfűzfő külterületén 2016. december 1-jén délelőtt az 50 éves veszprémi férfi.

Na-Bed