Rabolt, elfogták, előzetesbe került

Írta:  8200 Veszprém március 11 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A veszprémi rendőrök előzetes letartóztatásba helyezése mellett folytatnak nyomozást azzal a 29 éves férfival szemben, aki ismerősétől pénzt rabolt.

A rendőrségre 2018. március 6-án késő délután érkezett bejelentés arról, hogy aznap reggel a veszprémi vasútállomás közelében egy férfi ismerősétől készpénzt tulajdonított el. A helyszínre érkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy reggel 8 óra körül egy általa ismert személy odament hozzá és pénzt követelt tőle. Miután azt önként nem adta át, a támadó a kabátjának zsebét kivágta és abból hatszáz forintot vett el. Ezt követően a férfi a kését fenyegetően a bántalmazott nyakához tartotta és fellökte őt.

A nyomozás adatai szerint a támadó fél órával később már egy vendéglátóhelyen próbált hasonló módszerrel pénzt szerezni egy másik személytől, akitől ezerkétszáz forintot követelt. A veszprémi lakos megrúgta a sértettet, fellökte és fenyegette, azonban pénzhez nem jutott, mert az ott dolgozó alkalmazott közbeavatkozott és véget vetett cselekményének.

A veszprémi járőrök az első sértett által megnevezett személyt felkutatták, majd még aznap este a megyeszékhely belterületén elfogták, előállították a rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. Az elkövetőt a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2018. március 9-én elrendelt.

A 29 éves helyi férfival szemben rablás bűntett és rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Ezt már olvasta!?

Ajándékba adták a tulipánhagymákat

Nem vesznek kárba a közterületi virágágyásokból ősszel kivett tulipánhagymák.

Bejelentette lemondási szándékát Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök vasárnap egy televíziós műsorban.

Ismét Veszprémre figyel a kortárs táncművészeti szakma

Huszadik alkalommal rendezik meg idén a Tánc Fesztviálja országos és nemzetközi kortárs összművészeti találkozót Veszprémben május 28. és június 3. között.

Megbízható, kockázatos és egyéb kategóriába sorolják az adózókat.

Már januárban indul a program kidolgozása

Az Európa Kulturális Fővárosa cím 4+1 évre szól, legfontosabb célja a közösségfejlesztés.

Na-Bed