Rabolt, elfogták, előzetesbe került

Írta:  8200 Veszprém március 11 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A veszprémi rendőrök előzetes letartóztatásba helyezése mellett folytatnak nyomozást azzal a 29 éves férfival szemben, aki ismerősétől pénzt rabolt.

A rendőrségre 2018. március 6-án késő délután érkezett bejelentés arról, hogy aznap reggel a veszprémi vasútállomás közelében egy férfi ismerősétől készpénzt tulajdonított el. A helyszínre érkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy reggel 8 óra körül egy általa ismert személy odament hozzá és pénzt követelt tőle. Miután azt önként nem adta át, a támadó a kabátjának zsebét kivágta és abból hatszáz forintot vett el. Ezt követően a férfi a kését fenyegetően a bántalmazott nyakához tartotta és fellökte őt.

A nyomozás adatai szerint a támadó fél órával később már egy vendéglátóhelyen próbált hasonló módszerrel pénzt szerezni egy másik személytől, akitől ezerkétszáz forintot követelt. A veszprémi lakos megrúgta a sértettet, fellökte és fenyegette, azonban pénzhez nem jutott, mert az ott dolgozó alkalmazott közbeavatkozott és véget vetett cselekményének.

A veszprémi járőrök az első sértett által megnevezett személyt felkutatták, majd még aznap este a megyeszékhely belterületén elfogták, előállították a rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. Az elkövetőt a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2018. március 9-én elrendelt.

A 29 éves helyi férfival szemben rablás bűntett és rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Ezt már olvasta!?

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkentette bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát vasárnap a Mol Nyrt.

Módosul a lomtalanítás időszaka

Egy hónappal rövidül, október 31-ről szeptember 30-ra módosul a házhoz menő lomtalanítás időszakának vége.

Példát mutató vállalkozások

Második alkalommal jelent meg a vállalkozói sikertörténeteket bemutató kiadvány a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gondozásában.

Nem a NAV kér személyes adatot telefonon!

Egy adózó bejelentése szerint valaki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében telefonál és bankszámla-adatokat kér. 

Bővíti veszprémi gyárát a Maxon Motor Hungary Kft.

Mintegy 4,2 milliárd forintos beruházással bővíti veszprémi elektromotor gyárát a svájci Maxon magyarországi leányvállalata.

Na-Bed