Rabolt, elfogták, előzetesbe került

Írta:  8200 Veszprém március 11 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A veszprémi rendőrök előzetes letartóztatásba helyezése mellett folytatnak nyomozást azzal a 29 éves férfival szemben, aki ismerősétől pénzt rabolt.

A rendőrségre 2018. március 6-án késő délután érkezett bejelentés arról, hogy aznap reggel a veszprémi vasútállomás közelében egy férfi ismerősétől készpénzt tulajdonított el. A helyszínre érkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy reggel 8 óra körül egy általa ismert személy odament hozzá és pénzt követelt tőle. Miután azt önként nem adta át, a támadó a kabátjának zsebét kivágta és abból hatszáz forintot vett el. Ezt követően a férfi a kését fenyegetően a bántalmazott nyakához tartotta és fellökte őt.

A nyomozás adatai szerint a támadó fél órával később már egy vendéglátóhelyen próbált hasonló módszerrel pénzt szerezni egy másik személytől, akitől ezerkétszáz forintot követelt. A veszprémi lakos megrúgta a sértettet, fellökte és fenyegette, azonban pénzhez nem jutott, mert az ott dolgozó alkalmazott közbeavatkozott és véget vetett cselekményének.

A veszprémi járőrök az első sértett által megnevezett személyt felkutatták, majd még aznap este a megyeszékhely belterületén elfogták, előállították a rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. Az elkövetőt a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2018. március 9-én elrendelt.

A 29 éves helyi férfival szemben rablás bűntett és rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Ezt már olvasta!?

A kilencvenhárom éves korában elhunyt Nobel-békedíjas volt izraeli államelnök pénteken temetik.

A benzin március 1-je óta 13 forinttal lett olcsóbb.

Filctollal írta fel a rendszámot

Egy házilag készített, papírlapra filctollal írt rendszámot ragasztott az eredeti jelzésre a sofőr.

Sikerrel zárult jótékony akciók

A karitatív megmozdulások eredményeképp beteg gyermekeket, egészségügyi dolgozókat, valamint rászoruló családokat is sikerült támogatni a Fidelitas Veszprémi Csoportjának.

Egyre rosszabb lesz az allergiásoknak

Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja az északi-északkeleti területek kivételével többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Na-Bed