Közel hétszáz járművet állítottak meg Fotó: police.hu

Közel hétszáz járművet állítottak meg

Írta:  8200 Veszprém április 21 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018. április 20-án délután és este fokozott közlekedésrendészeti akciót tartottak Pápán és Veszprémben. 

Veszprém megyében több helyszínen tartottak fokozott ellenőrzéseket a rendőrök, ahol a finn módszert is alkalmazták. A kontroll célja elsődlegesen az ittas járművezetők kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére terjedt ki. A rendőrök emellett vizsgálták a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, azok érvényességét, valamint a járművek műszaki állapotát.

Hatvanegy esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot, harmincnégy helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök kisebb fokú közlekedési jogsértés miatt, további hét szabálysértési feljelentés készült.

A rendőrök több helyszínen a "finn módszer" alkalmazásával dolgoztak, így közel hétszáz gépkocsivezető megállítására és alkoholszondás ellenőrzésére került sor néhány órán belül. A módszer lényege, hogy egyszerre, egy időben a kijelölt útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják a rendőrök. A közúti kontroll csak a járművezetők ittasságára korlátozódik.

Az akció eredményeként a közel hétszáz gépjárművezetőnél négy esetben mutatott pozitív értéket az alkoholszondás vizsgálat. Ebből három közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a mért értéknek megfelelően, további egy személlyel szemben büntetőeljárás indult.

Veszprém megye egész területén számíthatnak a gépjárművezetők hasonló közlekedési akciókra az elkövetkező hetekben.

 

Ezt már olvasta!?

Indul a téli hóügyelet Veszprémben

A hóügyeleti rendszer működtetése nemcsak a hó eltakarítását, hanem városszerte a síkosságmentesítés megszervezését is jelenti.

Épülete teljes rekonstrukcióját tervezi a Veszprémi Petőfi Színház

A tervekről - az új szezon bemutatói mellett - a hétfői évadnyitó társulati ülésen beszélt a színház igazgatója.

Huszonhat közúti baleset történt a múlt héten

Az elmúlt hét Veszprém megyei baleseti eseményei számokban.

Perceken belül elfogták a rablókat

Egy idős nő kezéből tépték ki a táskát november 28-án, szombaton délelőtt a veszprémi Petőfi utcában.

Márciusban zöldhulladékgyűjtés

Elkezdődött Veszprémben a zöldhulladék házhoz menő gyűjtése.

Na-Bed