Ivott, majd vezetett. Csúnya vége lett Fotó: police.hu

Ivott, majd vezetett. Csúnya vége lett

Írta:  8200 Veszprém május 15 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A veszprémi rendőrök büntetőeljárást indítottak a 41 éves várpalotai férfival szemben.

Az eljárás adatai szerint a 41 éves sofőr a 8-as számú főúton közlekedett személygépkocsijával Öskü irányából Várpalota irányába 2018. május 12-én, késő délután. Haladása során a főút 32-33. kilométerszelvénye közötti szakaszon a járművel lesodródott a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, ahol szalagkorlátnak ütközött. Ezt követően az autó átsodródott a menetiránya szerinti bal oldalra, ott két alkalommal nekiütközött a szalagkorlátnak, majd megállt. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A helyszíni szemle során a várpalotai férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredménnyel zárult, így a sofőrt előállították az illetékes kapitányságra további mintavétel céljából.

A 41 éves férfi ellen büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanújával a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt való járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Az ittas vezetők - a befolyásoltság szintjétől és egyéb tényezőktől függően - általában nem képesek a jármű biztonságos vezetésére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik. Az ittas járművezetés elkövetésével a járművezető nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait és a közlekedés más résztvevőit is.

 

Ezt már olvasta!?

1200 milliárd forintos vasútfejlesztést hagyott jóvá a kabinet

A 2022-ig szóló koncepció többek között vasút- és vasúticsomópont-fejlesztést, valamint vasúti szerelvények vásárlását tartalmazza.

Betörtek, hogy ellopjanak egy kávéfőzőt

Két férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Kiaknázásra váró lehetőségek

2020-ig lesz lehetőség vissza nem térítendő uniós támogatások megszerzésére. Szakmai fórumot tartottak, mit ajánlanak addig is a vállalkozóknak.

Új kalandok a Kabócában

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a veszprémi bábszínház. Külön az óvodásoknak is lesz előadás.

Újra megteltek a polcok

Különösebb felhajtás nélkül pénteken ismét kinyitotta kapuit a plázában lévő élelmiszer üzlet.

Na-Bed