Ivott, majd vezetett. Csúnya vége lett Fotó: police.hu

Ivott, majd vezetett. Csúnya vége lett

Írta:  8200 Veszprém május 15 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A veszprémi rendőrök büntetőeljárást indítottak a 41 éves várpalotai férfival szemben.

Az eljárás adatai szerint a 41 éves sofőr a 8-as számú főúton közlekedett személygépkocsijával Öskü irányából Várpalota irányába 2018. május 12-én, késő délután. Haladása során a főút 32-33. kilométerszelvénye közötti szakaszon a járművel lesodródott a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, ahol szalagkorlátnak ütközött. Ezt követően az autó átsodródott a menetiránya szerinti bal oldalra, ott két alkalommal nekiütközött a szalagkorlátnak, majd megállt. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A helyszíni szemle során a várpalotai férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredménnyel zárult, így a sofőrt előállították az illetékes kapitányságra további mintavétel céljából.

A 41 éves férfi ellen büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanújával a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt való járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Az ittas vezetők - a befolyásoltság szintjétől és egyéb tényezőktől függően - általában nem képesek a jármű biztonságos vezetésére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik. Az ittas járművezetés elkövetésével a járművezető nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait és a közlekedés más résztvevőit is.

 

Ezt már olvasta!?

A karbantartás az e-matrica értékesítési rendszerre nem terjed ki.

Az emberek negyven százaléka magányos az okostelefonja nélkül

A 24 órára telefonjuk nélkül hagyott emberek 53 százaléka elvonási tüneteket is produkált.

Ötven százalékkal nőtt az androidos kártevők száma

Az androidos telefonok és tabletek 80 százalékán biztonsági réseket tartalmazó, elavult operációs rendszer található.

Pandák alvó nőt néznek a bambuszerdőben

Új kiállítás nyílt a belvárosi Szilágyi Lackó Utcagalériában.

Cseh betörőket fogtak a veszprémi rendőrök

Összehangolt akció keretében fogták el a bűncselekmény-sorozat elkövetőit.

Na-Bed