Ivott, majd vezetett. Csúnya vége lett Fotó: police.hu

Ivott, majd vezetett. Csúnya vége lett

Írta:  8200 Veszprém május 15 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A veszprémi rendőrök büntetőeljárást indítottak a 41 éves várpalotai férfival szemben.

Az eljárás adatai szerint a 41 éves sofőr a 8-as számú főúton közlekedett személygépkocsijával Öskü irányából Várpalota irányába 2018. május 12-én, késő délután. Haladása során a főút 32-33. kilométerszelvénye közötti szakaszon a járművel lesodródott a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, ahol szalagkorlátnak ütközött. Ezt követően az autó átsodródott a menetiránya szerinti bal oldalra, ott két alkalommal nekiütközött a szalagkorlátnak, majd megállt. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A helyszíni szemle során a várpalotai férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredménnyel zárult, így a sofőrt előállították az illetékes kapitányságra további mintavétel céljából.

A 41 éves férfi ellen büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanújával a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt való járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Az ittas vezetők - a befolyásoltság szintjétől és egyéb tényezőktől függően - általában nem képesek a jármű biztonságos vezetésére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik. Az ittas járművezetés elkövetésével a járművezető nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait és a közlekedés más résztvevőit is.

 

Ezt már olvasta!?

Átadták a rendelőket

A praxisok már januárban beköltözhettek a teljesen megújult épületbe.

Rajzpályázat 6-10 éves gyermekek részére

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság az idei évben megjelenő balatoni lakosságtájékoztató kiadványhoz kapcsolódóan rajzpályázatot hirdet 6-10 éves gyerekek részére. A pályázat témája: Balatoni nyaralás.

800 ezer magánszemélynek érdemes lenne még ma elküldenie az adóbevallást

Különösen azoknak, akiknek visszajár pénz, vagy jóváírás a pénztári számlájukon.

Új parancsnok Veszprémben

Átvette kinevezési parancsát Sztanke Viktor tű. őrnagy, a veszprémi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.

Diákokat készítettek fel a nyári kerékpározásra

A járda a gyalogosoké! Többek között erre is felhívták a diákok figyelmét a Bringázz a nyárba! elnevezésű rendőrségi program részeként.

Na-Bed