Eredményesen zárult az idei tűzoltó sportverseny Fotó: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Eredményesen zárult az idei tűzoltó sportverseny

Írta:  8200 Veszprém május 18 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Mind a hat hivatásos tűzoltó-parancsnokság képviseltette magát a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. évi II. fokozatú Megyei Tűzoltó Sportversenyén csütörtökön.

A tekintélyes múltra visszatekintő szakmai versenyt Miskolczi Tibor tű. ezredes nyitotta meg, aki beszédében az együttműködés erősítésének fontosságát, valamint az ilyen és ehhez hasonló jól szervezett sportversenyek fontosságát hangsúlyozta. Az ezredes hozzátette: a verseny presztízse folyamatosan nőtt az idők során, amelynek köszönhetően rendre egy nagyon komolyan felkészült csapatokból álló versenyzőgárda méri össze erejét.

A Veszprémben található Schönherz sporttelep által nyújtott kiváló sportkörnyezetben a csapatok összesen három versenyszámban mérték össze felkészültségüket és erejüket. Elsőként egy százméteres akadálypályán futottak versenyt az idővel a résztvevők, majd kismotorfecskendő szerelés és kötött sugárral történő célba lövés következett. A versenyszámok sorát végül a négyszer százméteres váltófutás zárta.

A verseny az idei évben is kiélezett volt, nagy izgalmak közepette születtek meg az eredmények. Idén túlzás nélkül kijelenthető, hogy a pápai hivatásos tűzoltó-parancsnokság tarolt az eredményhirdetésen, ugyanis az összesített versenyben elért első hely mellé jó néhány egyéni címet is átvehettek a pápai versenyzők Dányi Béla tű. dandártábornok, megyei igazgatótól. A pápai csapat mögött összetett második helyen a veszprémi, míg a harmadik helyen a korábbi győztes ajkai csapat végzett - számolt be az eseményről a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
 

A százméteres akadályfutás egyéni eredményei:

1. Schvetz Sándor tű. főtörzsőrmester
2. Németh Gergő tű. őrmester
3. Békefi Tamás tű. főtörzsőrmester 

Ezt már olvasta!?

A következő másfél évben 15-20 ezer új lakás jelenhet meg a piacon - derül ki az ingatlan.com friss előrejelzéséből.

Munkaszüneti napot tartanak a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és az egészségügyben dolgozók.

Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szombat reggel.

Választás 2018 - Veszprém továbbra is átlag felett

A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 15 óráig a szavazásra jogosultak 53,64 százaléka adta le szavazatát országosan.

Az üzleti és a civil szféra találkozása

Az önkormányzatok, a civil szféra és az üzleti élet képviselői találkoztak a társadalmi felelősségvállalás jegyében a holland nagykövetség szervezésében csütörtökön a Hangvillában.

Na-Bed