Káresemények sora a veszprémi vasútállomás környékén

Írta:  8200 Veszprém május 24 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Komplex együttműködési gyakorlat tartott a katasztrófavédelem.

Veszélyes anyag felkutatása, annak környezetében történő életmentés, valamint a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közös emelési gyakorlat is szerepelt annak a komplex együttműködési gyakorlatnak a gyakorlattervében, amelyet szerda délelőtt tartottak a veszprémi vasútállomáson.

Hosszú előkészítő munka, gondos tervezés előzte meg a mintegy negyven szakembert megmozgató gyakorlatot, amely a veszprémi vasútállomáson és környékén zajlott. Első mozzanatként egy klórgázt szállító kisteherautóba tolatott bele egy vasúti szerelvény. Ezen a helyszínen a vegyi mentő konténer támogatásával úgynevezett „A” típusú védőruhában avatkoztak be a veszprémi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltói. A felderítést követően a Bakonykarszt Zrt. szakembereivel egy mentesítő kapszulába zárták a veszélyes anyagot tartalmazó sérült palackot, majd a megfelelő mentesítés után már indultak is a következő kárhelyszínre, ahol pedig egy füsttel telítődött motorvonat utasteréből kellett két súlyos, salétromsav mérgezést szenvedett sérültet kimenteniük.

A tűzoltórajok a beavatkozás során mindvégig a helyszínen felállított operatív törzs és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat utasításait követték. A jó együttműködésnek köszönhetően a mentőszolgálat, a vasúttársaság, a rendőrség, a vízügy, valamint a katasztrófavédelem szakemberei szakmailag megalapozott döntéseket hozva szavatolták a lakosság biztonságát. A kárhelyparancsnok munkáját mindvégig támogatta a katasztrófavédelmi mobil labor állománya is, akik a veszélyes anyag minőségének, mennyiségének és tulajdonságának meghatározásában vállaltak kulcsszerepet. A sérültek kimentése teljes légzésvédelem mellett sikeresen megtörtént, ezután pedig sor került a gyakorlat záró mozzanatára, amelynek keretében a székesfehérvári és a veszprémi daruk egy közös emelési gyakorlatot hajtottak végre, egy a feltételezés szerint kisiklott vasúti szerelvény segítségével.

A gyakorlat eredményesen zárult. Dányi Béla tű. dandártábornok, megyei igazgató szerint mind a beavatkozó állomány, mind pedig a vezetői állomány összehangolt és jó munkát végzett, aminek köszönhetően a feladatokat sikeresen megoldották és a követelményeknek valamennyi területen megfeleltek - adta hírül a megyei katasztrófavédelem. 

Ezt már olvasta!?

Csalók élnek vissza az OTP nevével

A bank 67. születésnapjára hivatkozva csalók nyereményjátékot hirdettek.

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarországi Református Egyházak Zsinatának emlékülésén, pénteken Budapesten.

Fegyvert találtak a Fenyves utca közelében

A Te Szedd! mozgalom önkéntes hulladékgyűjtői nem mindennapi "szemétre" leltek.

Kitettek magukért az éttermek

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagjai látogattak Veszprémbe, hogy elkészítsék legjobb ételüket a Szentháromság téren vasárnap. Sikerült!

Dulakodás a hotel folyosóján

Bíróság elé állítási javaslattal zárták a veszprémi rendőrök a nyomozást.

Na-Bed