Káresemények sora a veszprémi vasútállomás környékén

Írta:  8200 Veszprém május 24 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Komplex együttműködési gyakorlat tartott a katasztrófavédelem.

Veszélyes anyag felkutatása, annak környezetében történő életmentés, valamint a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közös emelési gyakorlat is szerepelt annak a komplex együttműködési gyakorlatnak a gyakorlattervében, amelyet szerda délelőtt tartottak a veszprémi vasútállomáson.

Hosszú előkészítő munka, gondos tervezés előzte meg a mintegy negyven szakembert megmozgató gyakorlatot, amely a veszprémi vasútállomáson és környékén zajlott. Első mozzanatként egy klórgázt szállító kisteherautóba tolatott bele egy vasúti szerelvény. Ezen a helyszínen a vegyi mentő konténer támogatásával úgynevezett „A” típusú védőruhában avatkoztak be a veszprémi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltói. A felderítést követően a Bakonykarszt Zrt. szakembereivel egy mentesítő kapszulába zárták a veszélyes anyagot tartalmazó sérült palackot, majd a megfelelő mentesítés után már indultak is a következő kárhelyszínre, ahol pedig egy füsttel telítődött motorvonat utasteréből kellett két súlyos, salétromsav mérgezést szenvedett sérültet kimenteniük.

A tűzoltórajok a beavatkozás során mindvégig a helyszínen felállított operatív törzs és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat utasításait követték. A jó együttműködésnek köszönhetően a mentőszolgálat, a vasúttársaság, a rendőrség, a vízügy, valamint a katasztrófavédelem szakemberei szakmailag megalapozott döntéseket hozva szavatolták a lakosság biztonságát. A kárhelyparancsnok munkáját mindvégig támogatta a katasztrófavédelmi mobil labor állománya is, akik a veszélyes anyag minőségének, mennyiségének és tulajdonságának meghatározásában vállaltak kulcsszerepet. A sérültek kimentése teljes légzésvédelem mellett sikeresen megtörtént, ezután pedig sor került a gyakorlat záró mozzanatára, amelynek keretében a székesfehérvári és a veszprémi daruk egy közös emelési gyakorlatot hajtottak végre, egy a feltételezés szerint kisiklott vasúti szerelvény segítségével.

A gyakorlat eredményesen zárult. Dányi Béla tű. dandártábornok, megyei igazgató szerint mind a beavatkozó állomány, mind pedig a vezetői állomány összehangolt és jó munkát végzett, aminek köszönhetően a feladatokat sikeresen megoldották és a követelményeknek valamennyi területen megfeleltek - adta hírül a megyei katasztrófavédelem. 

Ezt már olvasta!?

elentősen növelte eredményét 2016-2017-es pénzügyi évében a Tesco, és Közép-Európában is javította teljesítményét.

Éleslövészetek, katonai tevékenységek májusban

A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ területein ismét több alkalommal zajlanak gyakorlatok. Esetenként 300 méter alacsonyan történnek az átrepülések.

Nem vagyok korrupt!

Ezt Némedi Lajos alpolgármester jelentette ki az őt ért vádakra reagálva.

Huszonhat közúti baleset történt a múlt héten

Az elmúlt hét Veszprém megyei baleseti eseményei számokban.

Étel és víz nélkül tartott állatok a tanyán

A 69 éves bakonyi őstermelő rideg tartásban tartott a tanyáján szarvasmarhákat, sertéseket és lovakat.

Na-Bed