Több mint kétszáz tonna szemetet gyűjtöttek Fotó: police.hu

Több mint kétszáz tonna szemetet gyűjtöttek

Írta:  8200 Veszprém június 02 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprém húsz kilométeres körzetében összesen tíz helyszínen gyűjtötték a hulladékot a VeSzedd mozgalomhoz kapcsolódva.

 A Veszprém megyei rendőrök a társszervekkel és a Városom Veszprém Mozgalommal együttműködve több mint kétszáz tonna szemetet gyűjtöttek össze - foglalta össze a résztvevő rendőrség. 

A környezeti értékeink megőrzése érdekében az előző évekhez hasonlóan több szervezet bevonásával szemétszedési akciót tartott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. június 1-jén.

Az akció szervezésének legfőbb célja a környezettudatos szemlélet kialakítása. Veszprém megye közigazgatási területén az elmúlt időszakban megszaporodott az illegálisan elhelyezett hulladék, mely nagymértékben veszélyezteti a környezetet, valamint az idegenforgalomra is negatív hatással van.

A helyzet hatékony kezelése érdekében a Veszprém megyei rendőrök előzetes területfelmérést és bejárást végeztek a VERGA Zrt., a Partner Depónia Kft., illetve további civil szervezetek munkatársaival.

Veszprém húsz kilométeres körzetében összesen tíz helyszínen gyűjtötték a hulladékot a megjelentek. A résztvevők rövid munkavédelmi oktatást és regisztrációt követően, a védőkesztyűk, zsákok és szerszámok kiosztása után 7 órától kezdték meg a kijelölt helyszínek takarítását. A dolgos kezek eredményeként valamennyi terület tisztítása megtörtént 14 órára. Az elhelyezett szemét mennyisége megdöbbentette az akcióban résztvevőket.

 

 

 

Ezt már olvasta!?

Az elhurcoltakra emlékezünk

Gulág-emlékművet avattak szombaton Veszprémben.

Beindult a Sound

Az idén tizedik jubileumát ünneplő Soundon már a nulladik napon beüzemelt minden helyszín.

Az összes traffipax üzemel csütörtökön

Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, nem a szankcionálás.

Fejszével sújtott le

Ismerősén vezette le feszültségét egy 18 éves férfi.

Baleset Veszprém határában

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Veszprémben.

Na-Bed