Rendvédelmi napot tartottak - VIDEÓ

Írta:  8200 Veszprém június 12 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Bemutatók és színes programok várták a több száz érdeklődőt a Veszprémben megrendezett Rendvédelmi napon kedden.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság társszervek közreműködésével Rendvédelmi napot szervezett 2018. június 12-én az óvodás, iskolás, középiskolás korú gyermekek és a veszprémi lakosság részére. A program célja az volt, hogy a fegyveres testületek, a rendvédelmi szervek és a mentőszolgálat munkatársai bemutassák tevékenységüket az állampolgároknak, megismertessék velük foglalkozásukat - olvasható a police.hu oldalon. 

A Pannon Egyetem parkolójában megtartott rendezvényen az alábbi együttműködő szervezetek vettek részt: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Országos Mentőszolgálat Veszprémi Állomása, Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, MH Bakony Harckiképző Központ, MH 54. Veszprém Radarezred, MH KIKNYP 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ.

A rendezvényen elsőként a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai egy közlekedési balesetet szenvedett autóból valamint magasból mentettek személyeket, majd ezt követően a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály rendőrei egy fegyveres személy elfogását jelenítették meg, és végül a rendőrségi szolgálati kutya is bemutatkozott.

A felállított sátraknál a mentőszolgálat a mentéstechnikai eszközökkel ismertette meg a több száz látogatót, a katasztrófavédelem munkatársai a tűz- és a szén-monoxid esetek megelőzéséről adtak tájékoztatást. A honvédségi standoknál hatástalanított fegyverek, ruházatok, hadi járművek várták az érdeklődőket, míg a büntetés-végrehajtás sátránál többek között egy berendezett börtöncellát tekinthettek meg a megjelentek. A rendőrségi standnál a csapaterős felszereléseket próbálhatták fel, közlekedési tudással gazdagodhattak, és a bűnügyi technikusok munkáját segítő kisbuszt is megnézhették a gyermekek és felnőttek. Mindezeken túl a standok mellett további számos járművel ismerkedhettek meg közelről, beülhettek a rendőrautóba, a BTR-80 harci járműbe, a honvédségi gépkocsikba, és a mentőautóba is. 

 

 

Ezt már olvasta!?

Az online közönségszavazáson csaknem 200 hazai fürdő három kategóriában verseng a voksokért.

Az eszközvisszavételi gyakorlat kifogásolt elemeinek megszüntetésére kötelezte a Magyar Telekomot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Szeptember végéig több magyar turista nyaralt Horvátországban, mint tavaly egész évben

Az első kilenc hónapban 595 ezer magyar turista járt Horvátországban, 8 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A legkedvezőbb gazdasági és vállalkozási környezet megteremtése a cél

Veszprém a legvonzóbb hazai befektetői célponttá kíván válni, a hazai és külföldi vállalkozások számára – hangzott el a napokban tartott Veszprémi Üzleti Fórumon.

Diplomaátadók a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem június 24-én tartotta a 2015/2016-os tanév tavaszi félévének első diplomaátadó ünnepségeit.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika