Figyeljünk a bringásokra! Fotó: police.hu

Figyeljünk a bringásokra!

Írta:  8200 Veszprém június 16 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Közlekedésbiztonsági délelőttöt tartottak a rendőrök a veszprémi általános iskolásoknak.

A Veszprémi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága 2018. június 15-én 10 órától a Deák Ferenc Általános Iskola diákjainak tartott közlekedésbiztonsági foglalkozásokat. A rendezvény célja az volt, hogy a gyerekeket felkészítsék a nyári szünidő alatt a közlekedésben rájuk leselkedő veszélyekre

Adamovics László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője a szabályos közlekedésről tartott előadást a diákoknak. Közben egy helyi kerékpáros szaküzlet munkatársai minden tanuló kerékpárjának műszaki állapotát, illetve a kötelezően előírt felszerelésének meglétét megvizsgálták, a kisebb műszaki hibákat pedig azonnal orvosolták.

Az előadás után egy túrára indultak a rendőrökkel a kerékpárral érkező gyerekek. A résztvevők a gyakorlatban is megtapasztalhatták, hogy a gyalog- és kerékpárút baloldali aszfaltrészén kell a kétkerekű járművel közlekedni, ha a jobboldali részt a gyalogosok részére jelölték ki. A számos közlekedési szituációt tartalmazó útvonal bejárása fontos ismereteket közvetített számukra, amelyek hozzájárulhatnak a gyerekek nyári balesetmentes közlekedéséhez. 

Ezt már olvasta!?

Az elhurcoltakra emlékezünk

Gulág-emlékművet avattak szombaton Veszprémben.

A NAV teljesítette tavalyi költségvetési bevételi tervét

A teljes adóbevétel 12 792 milliárd forint lett 2016-ban.

Így készüljünk fel a fesztiválokra

A szórakozás pillanataiban sem árt megfeledkeznünk egy-két fontos dologról annak érdekében, hogy az örömbe ne vegyüljön üröm.

Látogatási tilalom

A január 21-én bevezetett részleges látogatási tilalmat az egész kórházra kiterjesztették a mai nappal Veszprémben.

Felvonták a nemzeti lobogót

Magyarországon hatvan éve, 1956. október 23-án tört ki a forradalom és szabadságharc.

Na-Bed