Figyeljünk a bringásokra! Fotó: police.hu

Figyeljünk a bringásokra!

Írta:  8200 Veszprém június 16 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Közlekedésbiztonsági délelőttöt tartottak a rendőrök a veszprémi általános iskolásoknak.

A Veszprémi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága 2018. június 15-én 10 órától a Deák Ferenc Általános Iskola diákjainak tartott közlekedésbiztonsági foglalkozásokat. A rendezvény célja az volt, hogy a gyerekeket felkészítsék a nyári szünidő alatt a közlekedésben rájuk leselkedő veszélyekre

Adamovics László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője a szabályos közlekedésről tartott előadást a diákoknak. Közben egy helyi kerékpáros szaküzlet munkatársai minden tanuló kerékpárjának műszaki állapotát, illetve a kötelezően előírt felszerelésének meglétét megvizsgálták, a kisebb műszaki hibákat pedig azonnal orvosolták.

Az előadás után egy túrára indultak a rendőrökkel a kerékpárral érkező gyerekek. A résztvevők a gyakorlatban is megtapasztalhatták, hogy a gyalog- és kerékpárút baloldali aszfaltrészén kell a kétkerekű járművel közlekedni, ha a jobboldali részt a gyalogosok részére jelölték ki. A számos közlekedési szituációt tartalmazó útvonal bejárása fontos ismereteket közvetített számukra, amelyek hozzájárulhatnak a gyerekek nyári balesetmentes közlekedéséhez. 

Ezt már olvasta!?

Balesettel indult a csütörtök reggel Veszprémben

Egy személygépkocsi és egy motorkerékpár ütközött össze a Pápai úton csütörtök reggel. A teljes útzárat már feloldották. 

Karácsonyfából komposzt

A tömbházas területeken 2017. január 9-től végzik a fenyőfák gyűjtését.

Erdő Péter: a szabadság alapja az ember méltósága

Húsvéttól egészen az ötven nappal későbbi pünkösdig a Jézus feltámadása feletti örömről szól az egyházi liturgia.

Letették az esküt a magyar olimpikonok

Letette az olimpiai esküt csütörtökön Budapesten a 29 nap múlva, augusztus 5-én kezdődő riói játékokon szereplő magyar csapat.

Felhívás szünidei gyermekétkeztetésre

A hátrányos helyzetű, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek jogosultak.

Na-Bed