Ellenőrzés a Balaton északi partján Fotó: police.hu

Ellenőrzés a Balaton északi partján

Az akció során több mint ötszáz járművet ellenőriztek a Veszprém megyei rendőrök.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján regionális szintű fokozott ellenőrzést végeztek a rendőrök Tapolcán, Balatonfüreden és Balatonalmádiban 2018. június 15-én 15 órától 20 óráig.

Több mint ötszáz járművet állítottak meg és ellenőriztek, 339 sofőrrel szemben alkalmaztak légalkoholmérő készüléket, melynek eredményeként járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt egy gépkocsivezetővel szemben büntető feljelentéssel éltek. A járőrök tizennyolc közlekedővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, öt esetben gyorshajtás, hét esetben a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

A fokozott ellenőrzés célja az érintett régión belüli koncentrált bűnügyi, közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, idegenrendészeti ellenőrzés volt, amely az elkövetkezendő hetekben tovább folytatódik.

Ezt már olvasta!?

Ünnepi programkínálattal készül karácsonyra a veszprémi Pannon Várszínház

A családokat megszólító előadásokkal várja a nézőket az ünnepi időszakban a veszprémi Pannon Várszínház.

Adomány a mentőknek

Műszaki cikkeket kapott ajándékba a veszprémi mentőállomás.

Hivatalos jégpálya nyílt a Velencei-tavon

Megnyílt a jégpálya az Agárdi Popstrandon, a Velencei-tónál - tájékoztatta az MTI-t a programok főrendezője szombat reggel.

A csütörtöki hőségben a szokásosnál mintegy tíz-húsz százalékkal többször riasztották a mentőket az országban.

Rálőtt a szomszéd macskájára

 Az 59 éves férfi ellen indított állatkínzás vétség és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett miatt indított nyomozást a rendőrség. 

Na-Bed