72 óra alatt huszonhat ittas vezető

Írta:  8200 Veszprém június 19 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén huszonhat ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük kettő balesetet okozott.

2018. június 15. és június 17. között huszonhat esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött járművezetőknél. Tizenhét esetben indult büntetőeljárás járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt, kilenc személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a mért értéknek megfelelően. Két anyagi káros balesetnél egy-egy sofőrnél pozitív értéket mutatott a náluk alkalmazott alkoholszonda.

A rendőrség fehívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Ezt már olvasta!?

Többek között Robbie Williams, Depeche Mode, Bruno Mars is érkezik

Ezeket a hazai koncerteket várhatjuk a legjobban 2017-ben. Minden műfajban érkeznek kiválóságok. 

A magyar cégek dolgozóinak 7 százaléka minimálbéres

A minimálbéresek aránya a kereskedelemben a legnagyobb, 10 százalékos.

Megújuló tantermek

Új, modern, állítható magasságú asztalok és székek kerülnek a Kossuth iskola két alsótagozatos tantermébe.

Átmenetileg bezárt több balatoni jégpálya

A csapadék és az enyhe idő az oka. 

Az áruházlánc 2017. január 1-je óta 200 millió forintot fordított a Tesco Akadémia képzéseire, amelyen 3294 fő vett részt.

Na-Bed