Két nap alatt tizennyolc ittas vezető

Írta:  8200 Veszprém július 16 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az elmúlt hétvégén igazoltatott sofőröknél több esetben is pozitív értéket mutatott az alkoholszonda Veszprém megyében.

Az elmúlt hétvégén, 2018. július 14-én 0 órától 2018. július 15-én 24 óráig tizennyolc esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött járművezetőknél. Hét esetben indult büntetőeljárás járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt, valamint tizenegy személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a mért értéknek megfelelően.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Ezt már olvasta!?

Megkerült az ellopott babakocsi

Visszakapta a gazdája a dekorációként használt, nagy értékű babakocsit. 

A balatoni vállalkozásokat ellenőrzi a NAV

Július közepén egy hét alatt majdnem háromezer vizsgálatot végeztek a revizorok, és minden negyedik vállalkozásnál találtak valamilyen szabálytalanságot.

Időközi választás Veszprémben

Az érintett 5 szavazókörbe (4, 13, 14, 15, 52) összesen 3987 választásra jogosult állampolgár tartozik.

Orbán Éva indulhat az Eb-n

Az európai ranglistán elfoglalt helyezése alapján Orbán Éva, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője kijutott a berlini Európa-bajnokságra.

Tűzgyújtási tilalom Veszprém megye területén

Itt vannak a legfontosabb tudnivalók ezzel kapcsolatban. 

Na-Bed