Két nap alatt tizennyolc ittas vezető

Írta:  8200 Veszprém július 16 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az elmúlt hétvégén igazoltatott sofőröknél több esetben is pozitív értéket mutatott az alkoholszonda Veszprém megyében.

Az elmúlt hétvégén, 2018. július 14-én 0 órától 2018. július 15-én 24 óráig tizennyolc esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött járművezetőknél. Hét esetben indult büntetőeljárás járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt, valamint tizenegy személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a mért értéknek megfelelően.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Ezt már olvasta!?

Egyre kevesebb a fogyasztóvédelmet érintő jogsértés

A következetes ellenőrzéseknek is köszönhető, hogy egyre kevesebb a fogyasztóvédelmet érintő jogsértés, a kockázatos termék vagy szolgáltatás.

Ezeket is háziállatként tartják a britek

Oroszlánt, tigrist, krokodilt, csörgőkígyót és zebrát is tartanak legális házi kedvencként a britek - derült ki egy új felmérésből.

Minőségi komédia

Vidám darabbal zárja az évadot a Petőfi Színház, a Család ellen nincs orvosság című komédiát pénteken mutatják be.

Járványküszöbön az influenzaszerű megbetegedések száma

Megérkezett a háziorvosokhoz az ingyenes védőoltás.

Na-Bed