35 ittas vezetőt fogtak a hétvégén Fotó: police.hu

35 ittas vezetőt fogtak a hétvégén

Írta:  police.hu július 31 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén harmincöt ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük egy balesetet okozott.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018. július 27-én 0 órától 2018. július 29-én 24 óráig 35 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé, közülük egy sofőr okozott balesetet.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 28 éves hévízi lakos 2018. július 29-én 2 óra körül személygépkocsijával a 82-es számú főúton közlekedett, Eplény felől tartott Veszprém irányába. Haladása során egy jobbra ívelő kanyarban letért az úttestről, kidöntött egy közúti jelzőtáblát, majd az úttest melletti szántóföldön felborult a gépkocsijával. A baleset következtében a jármű teljesen kiégett, a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrésére. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek. 

Ezt már olvasta!?

Pannonfíling Klub: filmvetítés és beszélgetés

Az állampolgár című filmet mutatják be a Teguláriumban 2018. március 28-án. 

Neked munka, nekem álom

A program során megváltozott munkaképességű emberek ismerhették meg azt a munkahelyet, munkakört, amiről mindig is álmodtak.

Megnyílt a veszprémi Gizella napok programsorozata

IV. Károly és Zita királyné, az utolsó magyar uralkodók koronázásának századik évfordulóját felidéző kiállítással.

Ma van a cirkuszok éjszakája, amely a főváros mellett idén is több balatoni helyszínen várja változatos programokkal az érdeklődőket.

400 tonna zöldhulladék a komposztálóban

Lezárult az őszi házhoz menő lakossági zöldhulladékgyűjtés Veszprémben és közigazgatási területén - közölte a VKSZ.

Na-Bed