35 ittas vezetőt fogtak a hétvégén Fotó: police.hu

35 ittas vezetőt fogtak a hétvégén

Írta:  police.hu július 31 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén harmincöt ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük egy balesetet okozott.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018. július 27-én 0 órától 2018. július 29-én 24 óráig 35 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé, közülük egy sofőr okozott balesetet.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 28 éves hévízi lakos 2018. július 29-én 2 óra körül személygépkocsijával a 82-es számú főúton közlekedett, Eplény felől tartott Veszprém irányába. Haladása során egy jobbra ívelő kanyarban letért az úttestről, kidöntött egy közúti jelzőtáblát, majd az úttest melletti szántóföldön felborult a gépkocsijával. A baleset következtében a jármű teljesen kiégett, a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrésére. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek. 

Ezt már olvasta!?

Teljesen lezárták a 8-ast Várpalotánál

Két jármű ütközött össze Várpalota térségében.

Nyílt nap a gyárban

Nyílt napot szervezett az érdeklődők számára a veszprémi Balluff Elektronika Kft. a közelmúltban.

Polgárbarát rendőrség

Kevesebb bűncselekmény, illetve lopás, de több testi sértés történt az elmúlt évben a megyeszékhelyen.

Megszűnik a Pannon Lapok Társasága

Október 31-én megszűnik a Pannon Lapok Társasága Kft. (PLT), és annak tulajdonosa, a Mediaworks Hungary Zrt. lesz a cég jogutódja.

40 ezer hektáron pusztított a fagy

Eddig 4 ezer fagykárbejelentés érkezett.

Na-Bed