35 ittas vezetőt fogtak a hétvégén Fotó: police.hu

35 ittas vezetőt fogtak a hétvégén

Írta:  police.hu július 31 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén harmincöt ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük egy balesetet okozott.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018. július 27-én 0 órától 2018. július 29-én 24 óráig 35 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé, közülük egy sofőr okozott balesetet.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 28 éves hévízi lakos 2018. július 29-én 2 óra körül személygépkocsijával a 82-es számú főúton közlekedett, Eplény felől tartott Veszprém irányába. Haladása során egy jobbra ívelő kanyarban letért az úttestről, kidöntött egy közúti jelzőtáblát, majd az úttest melletti szántóföldön felborult a gépkocsijával. A baleset következtében a jármű teljesen kiégett, a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrésére. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek. 

Ezt már olvasta!?

Október 15-én kezdődnek az őszi érettségi vizsgák

166 helyszínen 8018-an érettségiznek.

Elismerés a gyors elfogásért

Jutalmat kaptak a rendőrök és egy szakgimnáziumi rendőr hallgató.

Íme, a nyerteseink

Kisorsoltuk a Bakony Expo játékunk nyerteseit.

A költségvetés már szeptembertől az első 9 osztályban átvállalja a tankönyvek költségét.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika