Sok munkát adott a tűzoltóknak a keddi esőzés

Írta:  MTI/katasztrófavédelem augusztus 15 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megyeszerte 15 esetben kellett beavatkozni a tűzoltó egységeknek a keddi esőzés és az azt kísérő szél miatt. Az országban 265 helyszínre kellett kivonulniuk.

Egy esetben villámcsapás miatt, 6 esetben kidőlő fák, leszakadt faágak miatt kellett a vonulniuk a tűzoltóknak, míg az intenzív esőzés miatt 8 alkalommal vízszívatáshoz riasztották Veszprém megye tűzoltóit. Az viharral kapcsolatos káresetek kapcsán személyi sérülés nem történt - tájékoztatott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Az országon kedden átvonuló vihar okozta károk nyomán országszerte 265 helyszínre riasztották a tűzoltókat - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerdán az MTI-t. Hajdu Márton közölte: leginkább - mintegy 200 esetben - a heves szélben kidőlt fák, leszakadó ágak és elektromos vezetékek okoztak károkat. Számos alkalommal a felhőszakadás nyomán felgyülemlett vizet kellett szivattyúzniuk a tűzoltóknak, illetve több épület tetőszerkezetét is megrongálta a vihar. A legtöbb riasztást a fővárosból, illetve Pest megyéből kapták a tűzoltók, ám személyi sérülésről nem érkezett bejelentés - mondta Hajdu Márton.

Ezt már olvasta!?

Tovább csökkent az influenza szerű megbetegedések száma

A megelőző héthez viszonyítva 23 százalékkal kevesebb beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Itt a lista, mire költ idén a város

A Családok éve 2017 - ez az irányvonal határozza meg az idei költségvetés tervezetét - hangsúlyozta Porga Gyula polgármester pénteki sajtótájékoztatóján.

Önzetlen segítségéért díjat kapott dr. Márfi Gyula érsek

A díjátadóra a Pannon Egyetem tanévnyitó ünnepségén került sor.

Szombaton megdőlt a fővárosi napi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Megszépült a belváros

Több kereskedelmi egység és irodahely létesült az Ádám Iván utca elején.

Na-Bed