Sok munkát adott a tűzoltóknak a keddi esőzés

Írta:  MTI/katasztrófavédelem augusztus 15 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megyeszerte 15 esetben kellett beavatkozni a tűzoltó egységeknek a keddi esőzés és az azt kísérő szél miatt. Az országban 265 helyszínre kellett kivonulniuk.

Egy esetben villámcsapás miatt, 6 esetben kidőlő fák, leszakadt faágak miatt kellett a vonulniuk a tűzoltóknak, míg az intenzív esőzés miatt 8 alkalommal vízszívatáshoz riasztották Veszprém megye tűzoltóit. Az viharral kapcsolatos káresetek kapcsán személyi sérülés nem történt - tájékoztatott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Az országon kedden átvonuló vihar okozta károk nyomán országszerte 265 helyszínre riasztották a tűzoltókat - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerdán az MTI-t. Hajdu Márton közölte: leginkább - mintegy 200 esetben - a heves szélben kidőlt fák, leszakadó ágak és elektromos vezetékek okoztak károkat. Számos alkalommal a felhőszakadás nyomán felgyülemlett vizet kellett szivattyúzniuk a tűzoltóknak, illetve több épület tetőszerkezetét is megrongálta a vihar. A legtöbb riasztást a fővárosból, illetve Pest megyéből kapták a tűzoltók, ám személyi sérülésről nem érkezett bejelentés - mondta Hajdu Márton.

Ezt már olvasta!?

Az Egyesült Államokból származik a nagyszülők világnapjának kezdeményezése, de több európai országban is elterjedt már.

Hiába az enyhe idő, kell a téli gumi

Bár enyhe a tél, de éjjel azért még van, ahol megmutatja magát a hideg és a fagy, ami főleg az autósoknak veszélyes.

Egy év múlva kezdődhet meg az uszoda építése

Bienerth Oszkár, a Magyar Úszó Szövetség elnöke járt Veszprémben csütörtökön, hogy megismerje a városunkban folyó munkát és tájékozódjon a jövőről.

Csúcson az autómosók

Az elmúlt napokban tapasztalt sáros eső jelentősen megnövelte a veszprémi autómosók forgalmát.

Kiváló minőségű, hibátlan műszaki állapotban lévő helikoptereket vásárolt, az elérhető legjobb ár-érték arány figyelembevételével a rendőrség.

Na-Bed