Közlekedési ellenőrzés Veszprém megyében

Írta:  police.hu augusztus 30 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a rendőrök.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság állománya 2018. augusztus 28-án fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott Balatonalmádi, Veszprém és Várpalota illetékességi területén a közlekedésbiztonság javítása, valamint a közúti közlekedési balesetek megelőzése, azok súlyosságának csökkentése érdekében. A kontroll célja elsődlegesen a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, biztonsági gyerekülés, bukósisak) használatának ellenőrzésére, valamint az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére terjedt ki.

A rendőrök emellett ellenőrizték a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, érvényességét, vizsgálták a járművek műszaki állapotát.

Közel hatvan esetben biztonsági öv használatának hiánya, egy esetben pedig ittas vezetés miatt szabtak ki közigazgatási bírságot a rendőrök.

Továbbá tizennyolc esetben helyszíni bírságot alkalmaztak, döntő részben kézben tartott mobiltelefon használata miatt. Egy szabálysértési eljárást kezdeményeztek, mivel az ellenőrzött sofőr kivont gépjárművel vett részt a forgalomban.

A kisebb súlyú - közlekedésbiztonságra csekély veszélyt jelentő - közlekedési szabálysértések esetén a rendőrök a szóbeli figyelmeztetés mellett döntöttek.

Ezt már olvasta!?

Új szemlélet kell a hulladékgazdálkodásban

A legrosszabb, amit a hulladékkal tehetünk, az a hulladéklerakóban történő elhelyezés – hangoztatta sajtótájékoztatón Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.

Mire ügyeljünk a karácsonyi vásárláskor?

A fogasztóvédelem szakemberei 10 pontban gyűjtötték össze a legfontosabb tudnivalókat. 

Korábban is az volt a szándék, hogy az intézmények fenntartása és működtetése lehetőleg ne váljon külön.

Kávéval kampányoltak a balesetmentes közlekedésért

„Kávéakció”-val kampányolt a balesetmentes közlekedés érdekében a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Nyolc ittas járművezetőt fogtak

Hét embert állítottak elő az elmúlt 24 órában a megyében, köztük hármat bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. 

Na-Bed