Közlekedési ellenőrzés Veszprém megyében

Írta:  police.hu augusztus 30 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a rendőrök.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság állománya 2018. augusztus 28-án fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott Balatonalmádi, Veszprém és Várpalota illetékességi területén a közlekedésbiztonság javítása, valamint a közúti közlekedési balesetek megelőzése, azok súlyosságának csökkentése érdekében. A kontroll célja elsődlegesen a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, biztonsági gyerekülés, bukósisak) használatának ellenőrzésére, valamint az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére terjedt ki.

A rendőrök emellett ellenőrizték a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, érvényességét, vizsgálták a járművek műszaki állapotát.

Közel hatvan esetben biztonsági öv használatának hiánya, egy esetben pedig ittas vezetés miatt szabtak ki közigazgatási bírságot a rendőrök.

Továbbá tizennyolc esetben helyszíni bírságot alkalmaztak, döntő részben kézben tartott mobiltelefon használata miatt. Egy szabálysértési eljárást kezdeményeztek, mivel az ellenőrzött sofőr kivont gépjárművel vett részt a forgalomban.

A kisebb súlyú - közlekedésbiztonságra csekély veszélyt jelentő - közlekedési szabálysértések esetén a rendőrök a szóbeli figyelmeztetés mellett döntöttek.

Ezt már olvasta!?

Befejeződött kedden Buda legforgalmasabb csomópontja, a Széll Kálmán tér rekonstrukciója - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Cseh betörőket fogtak a veszprémi rendőrök

Összehangolt akció keretében fogták el a bűncselekmény-sorozat elkövetőit.

Szerda déltől állhat helyre a forgalom.

Több mint félmillió bevallási tervezetet postázott az adóhivatal

Összesen mintegy 820 ezer magánszemélynek postázza legkésőbb május 2-áig bevallási tervezetét az adóhivatal.

Szakértők segítettek

Ismét sikeresen zajlott le Az egészség útja elnevezésű programsorozat Veszprémben. Minden állomásán nagy volt az érdeklődés.

Na-Bed