Sok munkát adott a tűzoltóknak a szombati vihar

Írta:  katasztrófavédelem szeptember 02 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szombaton az országot elérő viharos időjárás miatt sok esetben kellett beavatkozni megyénkben a tűzoltó egységeknek.

Szombaton éjfélig 5 esetben vízszivattyúzáshoz, míg 16 esetben műszaki mentés keretében fakidőlésekhez vonulni a tűzoltóknak - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Veszprémben, a Paal László utcában autóra dőlt egy fa, személyi sérülés nem történt. A veszprémi tűzoltók motoros láncfűrésszel a fát eltávolították, a gépjármű üzemképes maradt.

Balatonederics külterületén a 71-es főúton az úttestre dőlt fát a badacsonytomaji tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel és távolították el. A munkálatok alatt teljes útzár volt érvényben.

Pápán a Gróf Esterházy Kórházban a patológián kb. 600 m2-en 15 cm magasan állt a víz, a pápai hivatásos tűzoltók a liftgépházon keresztül szivattyúzták ki a vizet. A kórház működését a káreset annyiban befolyásolta, hogy a lift nem volt használható, a betegmozgatás a lépcsőházban kellett megoldani.

Balatonalmádi, József Attila utcában egy a kerítésre és úttestre dőlt fa miatt riasztották a tűzoltókat. A fát a balatonfűzfői tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították. A műszaki mentés alatt Balatonalmádi belterületén, a 71-es főúton teljes útzár volt érvényben. A nagymennyiségű leszakadt faágat a közútkezelő távolította el.

Ajkán Szent István úton egy parkoló autóra dőlt fa, az autóban senki sem tartózkodott. Az ajkai egységek a személygépkocsiról a fát motoros láncfűrész használatával távolították el. 

Ezt már olvasta!?

Támadott a csendes gyilkos

A családi házban nem volt szén-monoxid-érzékelő berendezés.

Tíz fokos lehűlés jön a hét utolsó napjára

Szombat este már az ország nyugati határainál járt az a hidegfront, ami jelentősen lehűti a levegőt vasárnapra. 

Mesekönyv segíti az integrációt

Hiánypótló kiadvány jelent meg Csillagbusz címmel, amely az autizmussal élő gyermekek integrációját segíti az alsó tagozatos osztályokba.

Beköszönt az ősz

A rossz idő szerencsére nem lesz tartós, csak a hétfőn kell átlendülni, hogy a hétvégén ismét 30°C közeli meleget élvezhessünk. 

Újra vízi bábszínházi előadás Veszprémben

A Helka, a Balaton tündére szabadtéri vízi bábszínházi előadás újra látható Veszprémben.

Na-Bed