Sok munkát adott a tűzoltóknak a szombati vihar

Írta:  katasztrófavédelem szeptember 02 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szombaton az országot elérő viharos időjárás miatt sok esetben kellett beavatkozni megyénkben a tűzoltó egységeknek.

Szombaton éjfélig 5 esetben vízszivattyúzáshoz, míg 16 esetben műszaki mentés keretében fakidőlésekhez vonulni a tűzoltóknak - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Veszprémben, a Paal László utcában autóra dőlt egy fa, személyi sérülés nem történt. A veszprémi tűzoltók motoros láncfűrésszel a fát eltávolították, a gépjármű üzemképes maradt.

Balatonederics külterületén a 71-es főúton az úttestre dőlt fát a badacsonytomaji tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel és távolították el. A munkálatok alatt teljes útzár volt érvényben.

Pápán a Gróf Esterházy Kórházban a patológián kb. 600 m2-en 15 cm magasan állt a víz, a pápai hivatásos tűzoltók a liftgépházon keresztül szivattyúzták ki a vizet. A kórház működését a káreset annyiban befolyásolta, hogy a lift nem volt használható, a betegmozgatás a lépcsőházban kellett megoldani.

Balatonalmádi, József Attila utcában egy a kerítésre és úttestre dőlt fa miatt riasztották a tűzoltókat. A fát a balatonfűzfői tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították. A műszaki mentés alatt Balatonalmádi belterületén, a 71-es főúton teljes útzár volt érvényben. A nagymennyiségű leszakadt faágat a közútkezelő távolította el.

Ajkán Szent István úton egy parkoló autóra dőlt fa, az autóban senki sem tartózkodott. Az ajkai egységek a személygépkocsiról a fát motoros láncfűrész használatával távolították el. 

Ezt már olvasta!?

Vidám családi napot tartottak

A kellemes őszi időben mindenki jól szórakozott a Kolostorok és Kertek Rendezvényterület szezonzáró családi napján.

Bélszínt lopott a nyári konyhából

Egy Veszprém környéki településen élő férfi fosztotta ki a fagyasztóládát.

Egy őszinte bocsánatkérés felér egy szerelmi vallomással

A házasság alatt folyamatosan alakulnak ki a különböző identitások. Össze kell hangolni a családi mintákat, ez pedig időnként “csatával” jár.

Érzékenyebbek vagyunk mindenre, ami vérben és dacban született szabadságunkat fenyegeti

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést és koszorúzást a Megyeháza téren Brusznyai Árpád emlékműjénél kedd este.

Színpadon a középiskolások

Nyolcadik alkalommal adta át a színpadot a város és a megye középiskolásainak a Veszprémi Petőfi Színház.

Na-Bed