Sok munkát adott a tűzoltóknak a szombati vihar

Írta:  katasztrófavédelem szeptember 02 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szombaton az országot elérő viharos időjárás miatt sok esetben kellett beavatkozni megyénkben a tűzoltó egységeknek.

Szombaton éjfélig 5 esetben vízszivattyúzáshoz, míg 16 esetben műszaki mentés keretében fakidőlésekhez vonulni a tűzoltóknak - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Veszprémben, a Paal László utcában autóra dőlt egy fa, személyi sérülés nem történt. A veszprémi tűzoltók motoros láncfűrésszel a fát eltávolították, a gépjármű üzemképes maradt.

Balatonederics külterületén a 71-es főúton az úttestre dőlt fát a badacsonytomaji tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel és távolították el. A munkálatok alatt teljes útzár volt érvényben.

Pápán a Gróf Esterházy Kórházban a patológián kb. 600 m2-en 15 cm magasan állt a víz, a pápai hivatásos tűzoltók a liftgépházon keresztül szivattyúzták ki a vizet. A kórház működését a káreset annyiban befolyásolta, hogy a lift nem volt használható, a betegmozgatás a lépcsőházban kellett megoldani.

Balatonalmádi, József Attila utcában egy a kerítésre és úttestre dőlt fa miatt riasztották a tűzoltókat. A fát a balatonfűzfői tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították. A műszaki mentés alatt Balatonalmádi belterületén, a 71-es főúton teljes útzár volt érvényben. A nagymennyiségű leszakadt faágat a közútkezelő távolította el.

Ajkán Szent István úton egy parkoló autóra dőlt fa, az autóban senki sem tartózkodott. Az ajkai egységek a személygépkocsiról a fát motoros láncfűrész használatával távolították el. 

Ezt már olvasta!?

Idén is többnapos programsorozat övezi a füredi Anna-bált

Idén is többnapos programsorozat övezi a július 21-i füredi Anna-bált: lesz prímásverseny, operagála és utcabál is - közölték a szervezők keddi balatonfüredi sajtótájékoztatójukon.

Nem talált hibát a csokimikulásokban a fogyasztóvédelem

15 tejcsokoládé és 5 étcsokoládé mikulás figurát vizsgált meg.

Tanulságos mese gyerekeknek és felnőtteknek

A Veszprémi Petőfi Színházban vasárnap mutatják be az Egerek című zenés mesejátékot, melyet Urbán Gyula Minden egér szereti a sajtot című műve alapján Tóth Géza állított színpadra.

Vasárnap kezdődik a házasság hete

Az ember alapvető igénye, hogy szeressék, és hogy elköteleződjön valaki mellett.

Élvezik a nyarat az afrikai pingvinek

A nyári forróság nem kíméli a Veszprémi Állatkert lakóit sem, de a pingvinek köszönik szépen, jól vannak. 

Na-Bed