A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizte a rendőrség

Írta:  police.hu szeptember 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hetvenöt esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot a rendőrök.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2018. szeptember 6-án közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Veszprém és Pápa térségében a közlekedésbiztonság javítása, a közúti közlekedési balesetek megelőzése és azok súlyosságának csökkentése érdekében.

A kontroll célja elsődlegesen a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, biztonsági gyerekülés, bukósisak) használatának ellenőrzése volt.

A rendőrök emellett ellenőrizték a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, érvényességét, vizsgálták a járművek műszaki állapotát. Valamennyi ellenőrzött járművezetőnél légalkoholmérést végeztek, ittasságot egyetlen esetben sem állapítottak meg.

Hetvenöt esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot a rendőrök. Huszonkettő járművezetővel szemben helyszíni bírságot alkalmaztak, döntő részben kézben tartott mobiltelefon használata miatt, továbbá hét szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A kisebb súlyú - közlekedésbiztonságra csekély veszélyt jelentő - közlekedési szabálysértések esetén a rendőrök a szóbeli figyelmeztetés mellett döntöttek.

Ezt már olvasta!?

A TISPOL Truck & Bus elnevezésű ellenőrzésének keretében elsősorban a vezetési és a pihenőidővel kapcsolatos szabályok megtartását figyelték.

Temetőkből loptak

A veszprémi nyomozók felderítették a Dunántúl több megyéjére is kiterjedt bűncselekmény-sorozatot.

Vendégházban laktak, de fizetni nem akartak

Egy idős házaspár szerette volna minél alacsonyabb költségvetésből megoldani a kirándulást.

Kompromisszumot kell kötni, hogy ne kelljen "a gyereket heti 60 órás oktatásra kényszeríteni".

Lezuhant egy fiú egy tizenhat méter magas sziklafalról a Bakonyban vasárnap délután, súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Na-Bed