A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizte a rendőrség

Írta:  police.hu szeptember 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hetvenöt esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot a rendőrök.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2018. szeptember 6-án közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Veszprém és Pápa térségében a közlekedésbiztonság javítása, a közúti közlekedési balesetek megelőzése és azok súlyosságának csökkentése érdekében.

A kontroll célja elsődlegesen a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, biztonsági gyerekülés, bukósisak) használatának ellenőrzése volt.

A rendőrök emellett ellenőrizték a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, érvényességét, vizsgálták a járművek műszaki állapotát. Valamennyi ellenőrzött járművezetőnél légalkoholmérést végeztek, ittasságot egyetlen esetben sem állapítottak meg.

Hetvenöt esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot a rendőrök. Huszonkettő járművezetővel szemben helyszíni bírságot alkalmaztak, döntő részben kézben tartott mobiltelefon használata miatt, továbbá hét szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A kisebb súlyú - közlekedésbiztonságra csekély veszélyt jelentő - közlekedési szabálysértések esetén a rendőrök a szóbeli figyelmeztetés mellett döntöttek.

Ezt már olvasta!?

Már most vasárnap kinyitnak az üzletek

A Tesco állítása szerint csak olyan munkatársak állnak be, akik önként vállalták a vasárnapi beugrást. Az Aldi és a Penny is kinyit. 

Eltűnt egy veszprémi nő

Az 59 éves  Liziczai Éva Mária lakásáról ismeretlen helyre távozott.

Mikulásbuszok közlekednek Veszprémben

Több alkalommal is Mikulás vezeti a veszprémi helyi járatos buszokat december 6-án, szerdán.

Novemberben is több utast szállítottak Európa legnagyobb diszkont légitársaságai 2014 novemberéhez képest, a Ryanair kétszámjegyű bővülést ért el.

Garázdaságba csapott át a vásárlás egy veszprémi trafikban

A veszprémi rendőrök a bejelentést követő másfél órán belül elfogták a garázdasággal gyanúsítható 30 éves helyi férfit.

Na-Bed