A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizte a rendőrség

Írta:  police.hu szeptember 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hetvenöt esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot a rendőrök.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2018. szeptember 6-án közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Veszprém és Pápa térségében a közlekedésbiztonság javítása, a közúti közlekedési balesetek megelőzése és azok súlyosságának csökkentése érdekében.

A kontroll célja elsődlegesen a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, biztonsági gyerekülés, bukósisak) használatának ellenőrzése volt.

A rendőrök emellett ellenőrizték a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, érvényességét, vizsgálták a járművek műszaki állapotát. Valamennyi ellenőrzött járművezetőnél légalkoholmérést végeztek, ittasságot egyetlen esetben sem állapítottak meg.

Hetvenöt esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot a rendőrök. Huszonkettő járművezetővel szemben helyszíni bírságot alkalmaztak, döntő részben kézben tartott mobiltelefon használata miatt, továbbá hét szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A kisebb súlyú - közlekedésbiztonságra csekély veszélyt jelentő - közlekedési szabálysértések esetén a rendőrök a szóbeli figyelmeztetés mellett döntöttek.

Ezt már olvasta!?

Bio paleo müzlit hívott vissza a dm

Fogyasztása átmeneti egészségkárosodáshoz vezethet.

Sokan a megfázásra is antibiotikumot vesznek be

Az antibiotikum "okos" használatára figyelmeztet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Az állványok eltávolítása zajlik a római Colosseumnál, ahol véget ért a külső falak megtisztítása. 

Babaköszöntő

Egy fiatal házaspár harmadik gyermekeként január elsején délután született Zsebe Olivér Bence. Ő lett az idei esztendő első veszprémi babája.

A kiállítók a termékük mellett a szívüket is hozták

Élelmiszer, ital, kézművesség, valamint innovatív termék kategóriában díjazták a Bakony Expo kiállítóit, de egy különdíj is gazdára talált.

Na-Bed