A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizte a rendőrség

Írta:  police.hu szeptember 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hetvenöt esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot a rendőrök.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2018. szeptember 6-án közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Veszprém és Pápa térségében a közlekedésbiztonság javítása, a közúti közlekedési balesetek megelőzése és azok súlyosságának csökkentése érdekében.

A kontroll célja elsődlegesen a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, biztonsági gyerekülés, bukósisak) használatának ellenőrzése volt.

A rendőrök emellett ellenőrizték a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, érvényességét, vizsgálták a járművek műszaki állapotát. Valamennyi ellenőrzött járművezetőnél légalkoholmérést végeztek, ittasságot egyetlen esetben sem állapítottak meg.

Hetvenöt esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot a rendőrök. Huszonkettő járművezetővel szemben helyszíni bírságot alkalmaztak, döntő részben kézben tartott mobiltelefon használata miatt, továbbá hét szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A kisebb súlyú - közlekedésbiztonságra csekély veszélyt jelentő - közlekedési szabálysértések esetén a rendőrök a szóbeli figyelmeztetés mellett döntöttek.

Ezt már olvasta!?

Időközi választást tartanak Veszprémben

Ovádi Péter lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról. 

Négy autó karambolózott, teljes útzár Nemesvámos felé

Az első helyszíni információk szerint négy ember sérült meg a balesetben - ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben.

Ízelítő az idei Utcazene Fesztivál zenei kínálatából

Most még valószínűleg ismeretlenek azok a zenekarok, akik a jövő héten felpezsdítik Veszprém utcáit, de hamarosan csak az ő dalaikat dúdoljuk.

Kedden tartják meg a Rendvédelmi napot

A program helyszíne a Pannon Egyetem parkolója.

Az influenza elleni védőoltás hatékony védelmet nyújthat.

Na-Bed