Rendőrök segítik a közlekedést az iskolák környékén

Írta:  police.hu szeptember 11 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szeptemberben a frekventált helyen lévő iskolák előtt a veszprémi rendőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a közlekedési szempontból veszélyeztetett oktatási intézmények környékén fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak a reggeli érkezési és a délutáni távozási időpontokban. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a tanévkezdet időszakában a gyermekek védelme, közúti közlekedésük fokozott biztosítása az idén is a rendőrség kiemelt feladatai között szerepel. Ennek oka, hogy a gyermekek – mint a közúti közlekedés legvédtelenebb képviselői – a nyári vakációt követően az általános iskolák környékén fokozott balesetveszélynek vannak kitéve.

A rendőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését és az úttesten való áthaladásukat. Fokozott figyelmet fordítanak továbbá a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, különös tekintettel a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésére, valamint a biztonsági öv és a gyermekülés kötelező használatára.

Ezt már olvasta!?

Ittas sofőrökre vadásztak

51 sofőrrel szemben alkalmaztak alkoholtesztert egy hétvégi éjszakai akcióban a veszprémi rendőrök.

 Áder János szerint a módosítások ellehetetlenítik az ilyen erőművek építését.

A kifogásolt termék egyszeri, vagy rövid időszakon keresztül történő fogyasztásától egészségártalom nem valószínűsíthető.

Válogatás száz év képeiből

Hosszú ideje gyűjti az archív fotókat a fortepan.hu, most azonban a közösségi oldalon jött össze egy csokor, időutazásra alkalmas felvétel. 

Különleges tehetségkutató tábort és művészeti fesztivált rendeznek gyerekeknek Kapolcson június 17. és 25. között.

Na-Bed