48 óra alatt tizenhárom ittas vezető

Írta:  police.hu szeptember 17 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tizenhárom járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt Veszprém megyében.

Az elmúlt hétvége folyamán, 2018. szeptember 15. és szeptember 16. között tizenhárom esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött járművezetőknél. Kilenc esetben indult büntetőeljárás járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt, négy személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a mért értéknek megfelelően.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások alakulnak ki, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

A Veszprém megyei rendőrök ezért ismételten felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

Ezt már olvasta!?

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Kidöntötte a villanyoszlopot az autó

Egy ember megsérült a balesetben.

Január 1-jétől kötelező az online kassza

A korábban tervezett szeptember végi időpont helyett egységesen 2017. január 1-jétől lesz kötelező az online kassza használata.

Főleg használt lakásra igénylik a csok-ot

Az átlagos felvett hitelösszeg 5-10 millió forint között szóródik.

Tovább érvényesek a bérletek

A májusi buszbérletek fordulóideje júniusban nem 5-e lesz.

Na-Bed