48 óra alatt tizenhárom ittas vezető

Írta:  police.hu szeptember 17 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tizenhárom járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt Veszprém megyében.

Az elmúlt hétvége folyamán, 2018. szeptember 15. és szeptember 16. között tizenhárom esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött járművezetőknél. Kilenc esetben indult büntetőeljárás járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt, négy személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a mért értéknek megfelelően.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások alakulnak ki, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

A Veszprém megyei rendőrök ezért ismételten felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

Ezt már olvasta!?

Terjed az influenza

Az országban kb. 31 600 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten.

Veszélyes termékbemutatók

A telefonos csalások és termékbemutatók alkalmával elkövetett bűncselekmények megelőzésére hívták fel a figyelmet a veszprémi rendőrök.

Fiatalok loptak szerszámgépeket

Két órán belül elfogták a lopással gyanúsítható 19 éves nőt, valamint fiatalkorú és gyermekkorú társát a veszprémi rendőrök.

Válogatás száz év képeiből

Hosszú ideje gyűjti az archív fotókat a fortepan.hu, most azonban a közösségi oldalon jött össze egy csokor, időutazásra alkalmas felvétel. 

Szombaton pótolják a hétfői szemétszállítást

Január 1-je az egyetlen hétköznapra eső piros betűs ünnep, amikor nem közlekednek kukásautók a városban idén.

Na-Bed