Kényszerítő eszközök használatával ismerkedtek a katasztrófavédők

Írta:  katasztrófavédelem október 19 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A képzésen részt vevő szakemberek napi munkavégzésük során a veszélyesáru-szállítás ellenőrzését végzik.

A veszélyes áru közúti ellenőrzéséhez szükséges elméleti és gyakorlatorientált felkészítés zajlott a katasztrófavédelem állományának érintett szakemberei számára október 18-án Veszprémben, a megyei igazgatóság épületében.

A képzés célja az volt, hogy a szakemberek minél inkább készségszinten legyenek képesek használni a kényszerítő eszközöket, vagyis a gumibotot, bilincset, sőt akár a gázspray-t is egy-egy velük szemben az intézkedés során agresszíven fellépő közúti közlekedővel. A jogszerű és szakszerű szakmai munkavégzés biztosításának növelése érdekében az elméleti előadásokon túl gyakorlati bemutatókra, és megtörtént esetek alapján való tapasztalatcserére is sor került.

A képzésen részt vevő szakemberek napi munkavégzésük során a veszélyes áruszállítás ellenőrzését végzik. A tegnapi oktatáson az állománytagok az iparbiztonsági főfelügyelő bevezető gondolatai és a kényszerítő eszközökkel kapcsolatos intézkedések megismerése után pszichológiai ismeretanyaggal gazdagodtak, és személyesen is ismerkedhettek a szemléltetőeszközök használatával.

A kurzus sikeres elvégzését követően a megye érintett állománya a képzés elvégzését igazoló dokumentummal gazdagodik.

Ezt már olvasta!?

Mozgalmas nyár áll a Pannon Várszínház előtt

Mintegy ötven előadást tart a nyár folyamán a veszprémi Pannon Várszínház.

Skorpiót találtak egy Veszprémbe érkező ipari szállítmányban

Európán kívülről érkezett a szállítmány.

Befejeződött a dózsavárosi orvosi rendelők felújítása

A felnőtt és gyermek háziorvosok ismét a szokott helyen, a Táncsics utcában fogadják a betegeket és a hétvégén visszaköltözött az épületbe a védőnői szolgálat is. 

Pályázat indul lakóépületek energetikai korszerűsítésére

Több mint 200 milliárd forint visszatérítendő támogatás jut lakóépületek energetikai korszerűsítésére.

Az utazási kedvezményeket csak érvényes diákigazolvánnyal vagy ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással lehet igénybe venni.

Na-Bed