Kényszerítő eszközök használatával ismerkedtek a katasztrófavédők

Írta:  katasztrófavédelem október 19 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A képzésen részt vevő szakemberek napi munkavégzésük során a veszélyesáru-szállítás ellenőrzését végzik.

A veszélyes áru közúti ellenőrzéséhez szükséges elméleti és gyakorlatorientált felkészítés zajlott a katasztrófavédelem állományának érintett szakemberei számára október 18-án Veszprémben, a megyei igazgatóság épületében.

A képzés célja az volt, hogy a szakemberek minél inkább készségszinten legyenek képesek használni a kényszerítő eszközöket, vagyis a gumibotot, bilincset, sőt akár a gázspray-t is egy-egy velük szemben az intézkedés során agresszíven fellépő közúti közlekedővel. A jogszerű és szakszerű szakmai munkavégzés biztosításának növelése érdekében az elméleti előadásokon túl gyakorlati bemutatókra, és megtörtént esetek alapján való tapasztalatcserére is sor került.

A képzésen részt vevő szakemberek napi munkavégzésük során a veszélyes áruszállítás ellenőrzését végzik. A tegnapi oktatáson az állománytagok az iparbiztonsági főfelügyelő bevezető gondolatai és a kényszerítő eszközökkel kapcsolatos intézkedések megismerése után pszichológiai ismeretanyaggal gazdagodtak, és személyesen is ismerkedhettek a szemléltetőeszközök használatával.

A kurzus sikeres elvégzését követően a megye érintett állománya a képzés elvégzését igazoló dokumentummal gazdagodik.

Ezt már olvasta!?

Kiaknázásra váró lehetőségek

2020-ig lesz lehetőség vissza nem térítendő uniós támogatások megszerzésére. Szakmai fórumot tartottak, mit ajánlanak addig is a vállalkozóknak.

A gyerekpezsgőknél mindent rendben talált a Nébih

Az alkoholmentes italok, gyerekpezsgők, habzóitalok minden tekintetben megfeleltek a jogszabályok által meghatározott határértékeknek.

Buszozás helyett inkább autót loptak - VIDEÓ

A veszprémi rendőrök bűnügyi őrizetbe vették azt a két férfit, akik elfogásuk előtt és után is elvittek egy-egy autót és karamboloztak velük.

Gyorsan átvonul a front

Hétfő hajnalban erős hidegfront érkezett. A héten ennél már csak barátságosabb idő lesz. 

Romániában száguldozott, itthon új jogosítványt igényelt

A veszprémi rendőrök közokirat-hamisítás bűntett miatt folytattak eljárást egy kislődi férfi ellen.

Na-Bed