Kényszerítő eszközök használatával ismerkedtek a katasztrófavédők

Írta:  katasztrófavédelem október 19 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A képzésen részt vevő szakemberek napi munkavégzésük során a veszélyesáru-szállítás ellenőrzését végzik.

A veszélyes áru közúti ellenőrzéséhez szükséges elméleti és gyakorlatorientált felkészítés zajlott a katasztrófavédelem állományának érintett szakemberei számára október 18-án Veszprémben, a megyei igazgatóság épületében.

A képzés célja az volt, hogy a szakemberek minél inkább készségszinten legyenek képesek használni a kényszerítő eszközöket, vagyis a gumibotot, bilincset, sőt akár a gázspray-t is egy-egy velük szemben az intézkedés során agresszíven fellépő közúti közlekedővel. A jogszerű és szakszerű szakmai munkavégzés biztosításának növelése érdekében az elméleti előadásokon túl gyakorlati bemutatókra, és megtörtént esetek alapján való tapasztalatcserére is sor került.

A képzésen részt vevő szakemberek napi munkavégzésük során a veszélyes áruszállítás ellenőrzését végzik. A tegnapi oktatáson az állománytagok az iparbiztonsági főfelügyelő bevezető gondolatai és a kényszerítő eszközökkel kapcsolatos intézkedések megismerése után pszichológiai ismeretanyaggal gazdagodtak, és személyesen is ismerkedhettek a szemléltetőeszközök használatával.

A kurzus sikeres elvégzését követően a megye érintett állománya a képzés elvégzését igazoló dokumentummal gazdagodik.

Ezt már olvasta!?

Jelentős lesz a belföldi vendégforgalom a következő hosszú hétvégén

Az átlagos foglalási érték az ünnepi hétvégén eléri az 57 ezer forintot, ami 24 százalékkal haladja meg az év ebben a szakában jellemző összeget.

A gázolajért és a benzinért is többet kell fizetnünk szerdától.

Látogatási tilalom

A január 21-én bevezetett részleges látogatási tilalmat az egész kórházra kiterjesztették a mai nappal Veszprémben.

Telefonos tájékoztató kampányt indít a Fidesz a nemzeti konzultációról

A Fidesz telefonos tájékoztató kampányt indít a családok védelméről szóló nemzeti konzultációról - közölte a párt kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Megújul az érseki palota

Megkezdődött a veszprémi érseki palota felújítása. Kormányzati támogatással az épület tetőzetét cserélik le és a homlokzat is megújul.

Na-Bed