Gazdátlan autóval ütközött egy Veszprémbe tartó vonat

Írta:  MTI november 13 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Gazdátlan személygépkocsinak ütközött Pétfürdő és Hajmáskér között egy Budapestről Veszprémbe tartó vonat hétfőn este.

A baleset miatt ideiglenesen szünetel a közlekedés a két állomás között - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t. Kavalecz Imre közölte: a baleset miatt hosszabb menetidőre kellett számítani a Székesfehérvár-Veszprém vonalon. A közlekedés a helyszíni vizsgálat befejezéséig szünetelt, ez alatt az idő alatt vonatpótló buszokkal szállították az utasokat a két állomás között.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján azt írta, hogy a személyvonat Hajmáskéren, a Táncsics Mihály utcánál ütközött a síneken álló autónak.

A jármű, amelyben senki nem tartózkodott, egy utcába sodródott az ütközéstől.

A vonaton huszonöten utaztak, senki nem sérült meg a balesetben - közölte az OKF.


Fotó: police.hu

 

A rendőrség tájékoztatása szerint Ittas járművezetés és vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Az eljárás adatai alapján egy 26 éves helyi lakos 2018. november 12-én 18 óra körül személygépkocsijával Hajmáskér belterületén közlekedett. Haladása során járművével az úttesten meg akart fordulni, tolatás közben azonban ráhajtott a vasúti sínekre, ahol a gépkocsi megakadt. A sofőr kiszállt a járműből, majd a menetrend szerint Budapest felől Veszprém felé tartó személyvonat a fékezés ellenére nekiütközött az autónak. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A rendőri intézkedés során a gépjárművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a férfit további mintavétel céljából előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra. Az ügy kapcsán járművezetés ittas állapotban vétség és vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ezt már olvasta!?

Kórházi igazoltatás után előállítás

Egy 22 éves veszprémi férfi keltette fel a rendőrök figyelmét.

Ünnepel a lakótelep

Haszkovó 20 Napok címmel sport és kulturális esemény zajlik Veszprémben a jövő hét végén.

Kiadós eső

Ne reménykedjen hétfőn napsütésben, sőt, holnap már akár havazhat is. 

Ittasan okozott balesetet Veszprémben

A vizes úton megcsúszott, elveszítette uralmát járműve felett.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika