Baleseteket okozott a havazás

Írta:  katasztrófavédelem november 19 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A hétfői havazás meglepte a megye útjain közlekedőket. 

A téliesre forduló időben hétfőn, késő délelőtt árokba csapódott egy nyerges vontató Pétfürdő és Berhida között. A pétfürdői hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik segítséget nyújtottak a kifolyt üzemanyag felitatásában. A szerencsétlenül járt járművet daru segítségével állították kerekeire. A műszaki mentés ideje alatt forgalomkorlátozás volt érvényben.

Hétfőn kora délután Ajkán, a Korányi Frigyes utcában ütközött össze két autó. A balesethez a város hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket. Az eset során két személy sérült meg, őket a mentők ellátták. A műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Az út melletti szántóföldre csapódott egy kisbusz Mihályfa és Szalapa között hétfőn kora délután. A balesethez a sümegi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a jármű áramtalanítása után megkezdték a műszaki mentést. Az eset során egy ember megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállították. Az úton forgalomkorlátozás volt érvényben.

A katasztrófavédelem fokozott figyelemre inti az autósokat annak érdekében, hogy a nedves utakon elkerülhetők legyenek a balesetek. Alkalmazkodjanak a megváltozott út- és látási viszonyokhoz! Reggelente a ködös, párás útszakaszok, délután pedig a korai sötétedés nehezíti a közlekedők dolgát. A nedves úton jobban csúsznak a kerekek, megnő a féktávolság. Ha a hőmérséklet 0 Celsius fokra, vagy az alá süllyed, számítani kell arra, hogy a vizes-nedves útfelület lefagy, ami még jobban növeli a csúszásveszélyt.

Ha még nem tette meg, készítse fel gépjárművét a téli útviszonyokra: cseréltesse gumiabroncsát télire, ügyeljen arra, hogy a fényszórók és az ablaktörlő lapátok megfelelően működjenek, töltsön téli ablakmosó folyadékot kocsija tartályába, ellenőriztesse a fagyálló folyadékot, és tartsa elérhető helyen a jégkaparót. Indulás előtt mindig tisztítsa le teljesen a szélvédőt és az ablakokat!

 

Ezt már olvasta!?

Félpályás útzár Nemesvámosnál

Kisteherautóval ütközött egy személyautóval a 77-es főúton Nemesvámos térségében, a 3-as kilométernél hétfőn délután.

A Vörösmarty téri rendezvényen kizárólag kézműves termékekkel találkozhat a vásárló.

Este hidegfront érkezik

Kedd este megélénkülő északnyugati szél jelzi a front útját. Holnap a maximum várhatóan nem éri el a 20°C-ot.

Három milliárd forintot kell elkölteni május végégig

Mintegy 2,7 milliárd forint van még a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje május 31-én jár le.

Ötből négy magyar megszüntetné az óraátállítást

A magyarok 80 százaléka, ötből négy ember eltörölné az óraátállítást - derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből.

Na-Bed