Baleseteket okozott a havazás

Írta:  katasztrófavédelem november 19 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A hétfői havazás meglepte a megye útjain közlekedőket. 

A téliesre forduló időben hétfőn, késő délelőtt árokba csapódott egy nyerges vontató Pétfürdő és Berhida között. A pétfürdői hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik segítséget nyújtottak a kifolyt üzemanyag felitatásában. A szerencsétlenül járt járművet daru segítségével állították kerekeire. A műszaki mentés ideje alatt forgalomkorlátozás volt érvényben.

Hétfőn kora délután Ajkán, a Korányi Frigyes utcában ütközött össze két autó. A balesethez a város hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket. Az eset során két személy sérült meg, őket a mentők ellátták. A műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Az út melletti szántóföldre csapódott egy kisbusz Mihályfa és Szalapa között hétfőn kora délután. A balesethez a sümegi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a jármű áramtalanítása után megkezdték a műszaki mentést. Az eset során egy ember megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállították. Az úton forgalomkorlátozás volt érvényben.

A katasztrófavédelem fokozott figyelemre inti az autósokat annak érdekében, hogy a nedves utakon elkerülhetők legyenek a balesetek. Alkalmazkodjanak a megváltozott út- és látási viszonyokhoz! Reggelente a ködös, párás útszakaszok, délután pedig a korai sötétedés nehezíti a közlekedők dolgát. A nedves úton jobban csúsznak a kerekek, megnő a féktávolság. Ha a hőmérséklet 0 Celsius fokra, vagy az alá süllyed, számítani kell arra, hogy a vizes-nedves útfelület lefagy, ami még jobban növeli a csúszásveszélyt.

Ha még nem tette meg, készítse fel gépjárművét a téli útviszonyokra: cseréltesse gumiabroncsát télire, ügyeljen arra, hogy a fényszórók és az ablaktörlő lapátok megfelelően működjenek, töltsön téli ablakmosó folyadékot kocsija tartályába, ellenőriztesse a fagyálló folyadékot, és tartsa elérhető helyen a jégkaparót. Indulás előtt mindig tisztítsa le teljesen a szélvédőt és az ablakokat!

 

Ezt már olvasta!?

Hétfőtől óránként jár a balatoni komp

Életbe lépett a késő őszi menetrend.

Egy éjszaka kétszer fogták el a rendőrök

Ittasan, lejárt vezetői engedéllyel tilos helyen parkolt egy 62 éves veszprémi nő, majd ellenkező irányból egy egyirányú utcába hajtott.

Szilva, illetve feketeribizli ízű sört is kóstolhatunk

Vasárnapig garantál tartalmas kikapcsolódást a csütörtökön kezdődött V. Veszprémi Sörfesztivál a Historia Kertben.

Életének 76. évében váratlanul elhunyt Benkó Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, klarinétos, a Benkó Dixieland Band alapítója.

A dínók földje lesz Veszprém

A tervek szerint nyár elején nyitja ki kapuit a Veszprémi Állatkertben a dínó park. Az első példányok már megérkeztek.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika