Bűnmegelőzés a veszprémi kollégiumban

Írta:  police.hu november 28 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A párkapcsolati erőszak és az internetes zaklatás megelőzése volt a célja a középiskolásoknak tartott prevenciós foglalkozásnak.

A rendőrök felhívták a résztvevők figyelmét és óva intették őket, hogy személyes adataikat, illetve visszaélésekre lehetőséget adó fényképeket tegyenek közzé. Hangsúlyozták, hogy az ismeretlen profilokat fenntartásokkal kezeljék, csak azokkal a személyekkel tartsanak kapcsolatot, akiket valóban ismernek. Ezen kívül külön kitértek a közösségi oldalak használatának veszélyeire, a chatelés biztonsági szabályaira, a személyes adatok védelmének fontosságára, valamint az internetes zaklatás lehetséges büntetőjogi következményeire is.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság komplex bűnmegelőzési projektet indított "Fókuszban a biztonság" címmel, amelyet a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósít meg 2018. január 1. és 2019. május 31. között. 

A projekt keretében újszerű kezdeményezés a fiatalok körében is fokozott veszélyként jelentkező, a párkapcsolati erőszakról és a biztonságos internethasználatról szóló „Álom vagy rémálom” című középiskolai kollégiumi program. 

A projekt első állomása 2018. november 27-én a veszprémi Davidikum Római Katolikus Kollégium volt, ahol a rendőrök Kékesi Gábor színész, valamint Kiss Dávid rendező és színházi szakember közreműködésével interaktív előadást tartottak a fiatalok számára. A drámapedagógiai elemeket is tartalmazó foglalkozáson a középiskolások azokat a bűnmegelőzési ismereteket sajátították el, melyek az áldozattá válás elkerüléséhez segítik őket hozzá.

 

Ezt már olvasta!?

Szalmonella szennyezettség miatt hív vissza tojást a Lidl

Veszprémi üzeletekbe is jutott a kifogásolt tojásokból. 

Elsőbálozók lettek a 191. Anna-bál szépei

Kriveczky Villő, elsőbálozó 17 éves szegedi lányt választották a 191. balatonfüredi Anna-bál szépének szombat éjjel. 

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán ismét páros mozi belépőket nyerhetnek.

Ünnepi programkínálattal készül karácsonyra a veszprémi Pannon Várszínház

A családokat megszólító előadásokkal várja a nézőket az ünnepi időszakban a veszprémi Pannon Várszínház.

Dózsavárosi fejlesztések

A megyeszékhely költségvetésének elfogadása után tartotta éves összejövetelét a Dózsavárosi Tanács. 

Bakony Média névjegykártya