Bűnmegelőzés a veszprémi kollégiumban

Írta:  police.hu november 28 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A párkapcsolati erőszak és az internetes zaklatás megelőzése volt a célja a középiskolásoknak tartott prevenciós foglalkozásnak.

A rendőrök felhívták a résztvevők figyelmét és óva intették őket, hogy személyes adataikat, illetve visszaélésekre lehetőséget adó fényképeket tegyenek közzé. Hangsúlyozták, hogy az ismeretlen profilokat fenntartásokkal kezeljék, csak azokkal a személyekkel tartsanak kapcsolatot, akiket valóban ismernek. Ezen kívül külön kitértek a közösségi oldalak használatának veszélyeire, a chatelés biztonsági szabályaira, a személyes adatok védelmének fontosságára, valamint az internetes zaklatás lehetséges büntetőjogi következményeire is.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság komplex bűnmegelőzési projektet indított "Fókuszban a biztonság" címmel, amelyet a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósít meg 2018. január 1. és 2019. május 31. között. 

A projekt keretében újszerű kezdeményezés a fiatalok körében is fokozott veszélyként jelentkező, a párkapcsolati erőszakról és a biztonságos internethasználatról szóló „Álom vagy rémálom” című középiskolai kollégiumi program. 

A projekt első állomása 2018. november 27-én a veszprémi Davidikum Római Katolikus Kollégium volt, ahol a rendőrök Kékesi Gábor színész, valamint Kiss Dávid rendező és színházi szakember közreműködésével interaktív előadást tartottak a fiatalok számára. A drámapedagógiai elemeket is tartalmazó foglalkozáson a középiskolások azokat a bűnmegelőzési ismereteket sajátították el, melyek az áldozattá válás elkerüléséhez segítik őket hozzá.

 

Ezt már olvasta!?

Nem szabad spórolni a gázkészülékek üzembe helyezésekor

Ezzel a szén-monoxid-mérgezés okozta tragédiákat előzhetjük meg.

Jövő tavasszal kezdik el építeni az új belvárosi körforgalmakat

Számos Veszprémbe tervezett beruházás pályázati előkészületei zajlanak jelenleg a városházán, amelyek beadásáról a következő közgyűlés dönt majd június végén.

Óvja mérőóráját!

A fogyasztásmérőkkel kapcsolatos tudnivalókra hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal sajtótájékoztatóján.

Közösen gyűjtik össze az eláírásokat

A háromigenes népszavazás a választás szabadságáról szól - hangoztatta Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján.

Csalók küldenek értesítéseket a NAV nevében

Hamis értesítéseket küldenek csalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika