Bűnmegelőzés a veszprémi kollégiumban

Írta:  police.hu november 28 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A párkapcsolati erőszak és az internetes zaklatás megelőzése volt a célja a középiskolásoknak tartott prevenciós foglalkozásnak.

A rendőrök felhívták a résztvevők figyelmét és óva intették őket, hogy személyes adataikat, illetve visszaélésekre lehetőséget adó fényképeket tegyenek közzé. Hangsúlyozták, hogy az ismeretlen profilokat fenntartásokkal kezeljék, csak azokkal a személyekkel tartsanak kapcsolatot, akiket valóban ismernek. Ezen kívül külön kitértek a közösségi oldalak használatának veszélyeire, a chatelés biztonsági szabályaira, a személyes adatok védelmének fontosságára, valamint az internetes zaklatás lehetséges büntetőjogi következményeire is.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság komplex bűnmegelőzési projektet indított "Fókuszban a biztonság" címmel, amelyet a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósít meg 2018. január 1. és 2019. május 31. között. 

A projekt keretében újszerű kezdeményezés a fiatalok körében is fokozott veszélyként jelentkező, a párkapcsolati erőszakról és a biztonságos internethasználatról szóló „Álom vagy rémálom” című középiskolai kollégiumi program. 

A projekt első állomása 2018. november 27-én a veszprémi Davidikum Római Katolikus Kollégium volt, ahol a rendőrök Kékesi Gábor színész, valamint Kiss Dávid rendező és színházi szakember közreműködésével interaktív előadást tartottak a fiatalok számára. A drámapedagógiai elemeket is tartalmazó foglalkozáson a középiskolások azokat a bűnmegelőzési ismereteket sajátították el, melyek az áldozattá válás elkerüléséhez segítik őket hozzá.

 

Ezt már olvasta!?

48 óra alatt tizenhárom ittas vezető

Tizenhárom járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt Veszprém megyében.

Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

A hétvégén még alkalmas lesz sportolásra a Balaton jege

Az idei kitűnő jég a hideg mellett annak is köszönhető, hogy nem hullott rá számottevő hó.

Foglalkoztatási együttműködés jött létre a megyében

A helyi kis- és nagyvállalatok kézzelfogható segítséget kapnak a működésükhöz és fejlesztéseikhez szükséges munkerőigények kielégítéséhez.

Soha nem láttunk még ilyen gyors cipőkötést

Akár a felére is csökkenhet a cipőkötésre szánt idő ezzel a módszerrel. Érdemes kipróbálni. 

Na-Bed