Önkéntes tűzoltók vehették át a pályázaton nyert eszközeiket

Írta:  katasztrofavedelem december 06 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Magyarország mentő tűzvédelme az önkéntesek nélkül nem lenne teljes, a beavatkozásoknál rájuk éppen annyira szükség van, mint a hivatásos erőkre.

A központi költségvetésben 2018-ban hétszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből a Veszprém megyei szervezetek összesen majdnem harminchárom millió forint értékben nyertek el pénzbeli és természetbeni támogatást.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületében december 5-én, szerdán vehették át a szakmai és együttműködő szervezetek vezetői és képviselői a pályázaton elnyert eszközöket és felszereléseket.

Az idén országosan a tavalyinál százmillióval több támogatást kaptak az önkéntesek, hatszázmillióra a tűzoltó egyesületek, százra pedig a mentőszervezetek pályázhattak – állt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által összeállított közleményben. Ebben az évben először az önkormányzati tűzoltóságok számára is megnyílt a pályázat lehetősége, összesen kétszázhuszonöt millió forintra nyújthattak be igényt. A felszerelések között a tűzoltói beavatkozás alapeszközei, egyéni védőeszközök, szakfelszerelések mellett az EDR-rádiók is találhatóak. Több szervezet a különféle gépek, berendezések kezeléséhez szükséges képzésre, pályaalkalmassági vizsgákra, illetve műszaki, informatikai fejlesztésre is nyert támogatást.

Magyarország mentő tűzvédelme az önkéntesek nélkül nem lenne teljes, a beavatkozásoknál rájuk éppen annyira szükség van, mint a hivatásos erőkre. Veszprém megyében ebben az évben eddig 1783 tűzesethez és műszaki mentéshez vonultak a katasztrófavédelem szakemberei. A káresemények felszámolásának majdnem negyedében vettek részt önkéntes szervezetek - mondta el az átadási ceremónián Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató.

Veszprém megye tizenöt önkéntes tűzoltó egyesülete, három önkormányzati tűzoltósága és egy mentőszervezete vehette át a pályázaton elnyert felszereléseket.

Ezt már olvasta!?

Rajzpályázat 6-10 éves gyermekek részére

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság az idei évben megjelenő balatoni lakosságtájékoztató kiadványhoz kapcsolódóan rajzpályázatot hirdet 6-10 éves gyerekek részére. A pályázat témája: Balatoni nyaralás.

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtti Kossuth téren.

Így ebédelnek az igazi Star Wars rajongók

Rohamomsztagos tortilla, Csubakka szendvics, Leia hercegnő hamburger. R2D2 tojás.

Czunyiné Bertalan Judit a digitális tartalomfejlesztésért felel majd kormánybiztosként.

Legtöbbet tették Veszprémért

Pro Urben érdemérmek ünnepélyes átadásának adott helyet a városháza Kossuth-terme hétfőn délután.

Na-Bed