Önkéntes tűzoltók vehették át a pályázaton nyert eszközeiket

Írta:  katasztrofavedelem december 06 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Magyarország mentő tűzvédelme az önkéntesek nélkül nem lenne teljes, a beavatkozásoknál rájuk éppen annyira szükség van, mint a hivatásos erőkre.

A központi költségvetésben 2018-ban hétszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből a Veszprém megyei szervezetek összesen majdnem harminchárom millió forint értékben nyertek el pénzbeli és természetbeni támogatást.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületében december 5-én, szerdán vehették át a szakmai és együttműködő szervezetek vezetői és képviselői a pályázaton elnyert eszközöket és felszereléseket.

Az idén országosan a tavalyinál százmillióval több támogatást kaptak az önkéntesek, hatszázmillióra a tűzoltó egyesületek, százra pedig a mentőszervezetek pályázhattak – állt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által összeállított közleményben. Ebben az évben először az önkormányzati tűzoltóságok számára is megnyílt a pályázat lehetősége, összesen kétszázhuszonöt millió forintra nyújthattak be igényt. A felszerelések között a tűzoltói beavatkozás alapeszközei, egyéni védőeszközök, szakfelszerelések mellett az EDR-rádiók is találhatóak. Több szervezet a különféle gépek, berendezések kezeléséhez szükséges képzésre, pályaalkalmassági vizsgákra, illetve műszaki, informatikai fejlesztésre is nyert támogatást.

Magyarország mentő tűzvédelme az önkéntesek nélkül nem lenne teljes, a beavatkozásoknál rájuk éppen annyira szükség van, mint a hivatásos erőkre. Veszprém megyében ebben az évben eddig 1783 tűzesethez és műszaki mentéshez vonultak a katasztrófavédelem szakemberei. A káresemények felszámolásának majdnem negyedében vettek részt önkéntes szervezetek - mondta el az átadási ceremónián Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató.

Veszprém megye tizenöt önkéntes tűzoltó egyesülete, három önkormányzati tűzoltósága és egy mentőszervezete vehette át a pályázaton elnyert felszereléseket.

Ezt már olvasta!?

Bóbita, bóbita sportol

Ötödik alkalommal rendezte meg a Báthory iskola az óvodásoknak szóló sportversenyét.

Az előző évekhez hasonló nehézségűek voltak az idei magyartételek

A feladatok többek között Kosztolányi Dezsőhöz, Radnóti Miklóshoz és József Attilához kapcsolódtak.

Kávéjegyet osztogattak a rendőrök

A Veszprémi Rendőrkapitányság kávéakcióval kampányolt a balesetmentes közlekedés érdekében.

Csökkentette bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

1,5 milliárd forint hatékony felhasználása a cél

A társadalmi együttműködést és a közösségek összekovácsolását célzó pályázaton indult Veszprém.

Na-Bed