Szoba, villanyóraszekrény és újabb kémény gyulladt ki hétfőn

Írta:  katasztrófavédelem január 08 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A hétfő sem telt eseménymentesen a megye tűzoltói számára. Több tűzesethez kellett vonulni megyeszerte. Ismét volt öngondoskodással megelőzhető eset is.

Január 7-én, hétfőn délelőtt Pápán, egy Szilfa utcai családi házhoz vonultak ki a pápai hivatásos tűzoltók, ahol egy húsz négyzetméteres szobában bútorok és berendezési tárgyak égtek. A tűzoltást követően az egység elvégezte az épület átszellőztetését, a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat pedig tűzvizsgálati eljárást folytatott le. A tűzeset során a házban egyedül élő idős férfi megsérült, őt a mentők a győri kórházba szállították.

Hétfőn, a déli órákban Porván, a Zirci úton lévő egyik családi háznál gyulladt ki egy villanyóra szekrénye, ami a tetőt is veszélyeztette. A lakók egy porral oltó berendezéssel eloltották a tüzet a helyszínre riasztott zirci önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt, ezért a tűzoltó egység az akkor még füstölő részeket bontotta szét kéziszerszámokkal, majd hőkamerával átvizsgálta a tetőt és a bejövő vezetékszakaszt az esetleges izzás, melegedés felderítése érdekében, de rendellenességet nem tapasztalt. Az eset során a villanyóraszekrény teljesen kiégett, személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Szintén hétfőn, kora délután Ajkán, a Korányi Frigyes utcában egy évek óta lakatlan családi ház tetőszerkezete füstölt. A helyszínen begyújtottak a jelenleg felújítás alatt álló épület cserépkályhájába, s ennek következtében a kéményben lerakódott korom és égéstermék izzott. A helyszínre riasztott ajkai hivatásos tűzoltók eltávolították a parazsat a kandallóból és puttonyfecskendővel végezték el az izzó részek visszahűtését. A kürtő szakszerű tisztíttatásáig és karbantartásáig a kémény használatát megtiltották. Az eset során személyi sérülés nem történt, és mivel az épület jelenleg lakatlan, lakosságvédelmi intézkedésre sem került sor.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ismét felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a kéménytüzek kis odafigyeléssel elkerülhetők.

Hívja házhoz a kéményseprőt! Az egész országból díjmentesen hívható 1818-as telefonszám 9.1 menüpontját választva egyeztessen időpontot kéménye átvizsgálására!

Ezt már olvasta!?

Emelkedik az üzemanyagok ára

A Mol Nyrt. bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán - értesült piaci forrásokból az MTI.

Tragédia a 710-esen

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Papkeszi külterületén szerdán este.

Ha ezt megnézi, óvatosabban vezet legközelebb

Brutálisan őszinte és megrázó baleset-megelőzési kisfilmet tett közzé a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Húsz éve nem házasodtak annyian, mint tavaly

2016 januárja és novembere között csaknem 49 ezer pár járult az anyakönyvvezető elé.

A bevásárlókocsival dobálózott

A veszprémi rendőrök a helyszínen elfogták a bevásárlókocsival dobálózó 25 éves helyi lakost.

Na-Bed